AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
Şaron: Sınırsız saldırın

İsrail ile Filistin arasında 8 Şubat tarihinde varılan ateşkes fiilen sona erdi. İsrail Başbakanı Şaron İsrail ordusuna sınırsız saldırılar düzenleme yetkisi verdi. İsrail, Gazze'ye karadan saldırma kararı aldı.

Gazze'de çuma günü Hamas'ın düzenlediği askeri geçit töreni sırasında meydana gelen patlama Ortadoğu barış sürecini tehlikeye soktu. Patlamanın ardından İsrail hedeflerine yönelik roket saldırısı düzenleyen Hamas'a karşı, Şaron hükümeti sınırsız saldırı kararı aldı. İsrail üst düzey güvenlik yetkilileriyle biraraya gelen Ariel Şaron, İsrail ordusuna Filistin topraklarında saldırılar düzenleme konusunda sınırsız yetki verdi.

Kabinede konuşan Şaron, ''Teröristlere, terör örgütlerinin üyelerine, teçhizatlarına ve saklandıkları yerlere saldırı yapılmasına ilişkin hiçbir sınırlama olmaması emri verdim'' dedi. İsrail güvenlik kabinesi ayrıca Gazze'ye kara harekatı düzenlenme kararı aldı. Bu arada, İsrail ordusunda izinler kaldırılırken, binlerce yedek asker de silah altına çağrıldı.

Yeniden suikast politikası

Bu arada Şaron'un güvenlik şefleriye yaptığı toplantıya katılan üst düzey bir yetkili Reuters'a yaptığı açıklamada sınırsız saldırılar kapsamında İsrail ordusunun Filistinli liderlere yönelik suikastlere de girişeceğini söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, suikast politikasına dönme kararının toplantıda alındığını ileri sürdü. Gerilimi yeniden tırmandığı Filistin'de, İsrail ordusu en az 12 hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılarda şu ana kadar 4 Filistinli hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı. Hamas ve İslami Cihad Hareketi üyes 207 Filistinli tutuklandı.

İslami Cihad ateşkesi bitirdi

İslami Cihad örgütü, İsrail'in hava saldırısı sonucu bir komutanlarının ölmesinin ardından, İsrail ile ateşkese daha fazla saygı göstermeyeceklerini açıkladı. İslami Cihad'ın Gazze ve Batı Şeria'daki lideri Muhammed El Hindi, ateşkesi reddederek, yalnızca savaş görüşmesine yer olduğunu söyledi. Hamas lideri Mahmud Zahar ise, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'den İsrail'e yönelik roket ve diğer saldırıları durduracaklarını, ateşkese uymayı sürdüreceklerini açıkladı. Hamas önceki gün ateşkese uymayacağını duyurmuştu.

  • GAZZE (A.A)

    İsrail füze ile vurdu: 2 ölü

    Gazze Şeridi'nde İsrail ordusu bir araca füze saldırısı düzenledi. Saldırıda 2 Filistinli öldü. Görgü tanıkları, Gazze'de İsrail savaş uçağından bir araca füze atıldığını, saldırıda 2 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını söyledi. Ölenlerden birinin İslami Cihad'ın komutanlarından biri olduğu ileri sürüldü. İsrail ordusu, füze saldırısıyla ilgili açıklama yapmazken, Gazze'den İsrail'in güneyine havan mermisi atıldığını açıkladı.



  • 26 Eylül 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED