AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Öğrencileri katledeceklerdi

Terör örgütü PKK, Erzurum-Erzincan demiryoluna 25 kilo C-4 patlayıcı döşedi. Hedef, yarısını üniversitelilerin oluşturduğu 240 yolcu taşıyan Erzurum Ekspresi'ydi. İhbar, katliamı önledi.

Erzurum-Erzincan demiryolu hattında terör örgütü PKK tarafından döşenmiş 25 kilogram C-4 patlayıcı madde, Jandarma ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) personelinin işbirliği ile bir faciaya neden olmadan atlatıldı. Teröristlerin hedefi, aralarında 140'a yakın üniversiteli gençlerin de yer aldığı 240 yolcusuyla Erzurum Ekspresi'ydi.

Güvenlik güçlerinin demiryoluna yapılabilecek eylemleri önlemek için yol güzergahına çıkardığı iç güvenlik devriyesince yapılan kontroller sırasında önceki geceyarısı teröristlerin demiryolu üzerinde tuzaklama yaptıkları farkedildi. Jandarma timlerinin fark edip ateş açtığı teröristler, güvenlik güçleriyle kısa süreli çatışmaya girdikten sonra kaçtılar. Demiryolu üzerinde yapılan incelemede, 10 metre arayla iki noktada bomba yerleştirildiği belirlendi. Biri 5, diğeri 20 olmak üzere toplam 25 kilogram C-4 patlayıcı, patlayıcıların etkisini artırmak için aynı şekilde rayların altına yerleştirilmiş 2 piknik tüpü, 1 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü ve 1 adet içi el yapımı patlayıcı madde ile dolu 18 kilogramlık yağ tenekesi bulunarak bomba imha ekiplerince etkisiz hale getirildi.

Bölgede yapılan incelemede teröristlere ait 1 Kalaşnikof marka tüfek, 5 dolu şarjör, 1 uzaktan komuta tertibatı için telsiz, 1 sırt çantası, 1 patlayıcı yerleştirmek için kullanılan kazma, 70 metre civarında elektrik kablosu ele geçirildi.

Tren saat 07:30'da geçecekti

Erzincan Valiliği'nden yapılan açıklama göre, demiryoluna döşenen patlayıcı madde düzeneğinin menfez önüne döşenme şekli ve istikameti dikkate alındığında Ankara'dan önceki gün kalkıp dün sabah saat 07.30 sıralarında bölgeye varacak Erzurum Ekspresi'nin hedef alındığı ortaya çıkıyor. Patlayıcı maddelerin önceden bulunarak etkisiz hale getirilmesi sonucu demiryolu ve trende büyük çaplı maddi hasarın yanı sıra çok büyük oranda can kaybı da önlendi. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonlara devam edilirken, demiryolu ve karayollarının güvenliği için alınan tedbirlerin aralıksız sürdüğü açıkladı.

Otobüs bagajında roketatar

Öte yandan Mardin'de de bir yolcu otobüsünün bagajında RPG-7 roketatar, 4 roketatar mermisi ele geçirildi. Batman'ın Sason İlçesi'nde ise bir mayının askeri bir aracın geçişi sırasında patlamasıyla iki er yaralandı.

  • HAMDİ ATEŞ / ANKARA

    TCDD'de güvenlikçi açığı var

    Son dönemde demiryollarına yapılan saldırıları dikkate alan TCDD, terör saldırılarına karşı bir kısım önlemler almıştı. Bunlardan bir tanesi olan gelişmiş telsizler, önceki gece facianın eşiğinden dönülmesinde önemli bir görev üstlendi. Jandarma'nın yaptığı ihbar bütün TCDD personeline aynı anda ulaştı ve hareket halindeki trenler durduruldu. Öte yandan 2001'den bu yana güvenlikçi alamayan TCDD, boş 735 güvenlikçi kadrosunu özel güvenlik hizmeti alarak doldurmayı planlıyor. Halen TCDD bünyesinde 2 bin 87 güvenlik personeli görevli.

    Uzaktan telsizle patlatacaklardı

    Teröristler, demiryolu üzerinde 10 metre arayla iki noktada bomba yerleştirdi. Biri 5, diğeri 20 olmak üzere toplam 25 kilogram C-4 patlayıcı, patlayıcıların etkisini artırmak için aynı şekilde rayların altına yerleştirilmiş 2 piknik tüpü, 1 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü ve içi el yapımı patlayıcı madde ile dolu 18 kilogramlık 1 yağ tenekesi, bomba imha ekiplerince etkisiz hale getirildi.



  • 26 Eylül 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED