AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
'Gelin-kaynana'ya RTÜK EL KOYSUN

Yeni yayın dönemine giren TV kanallarının gelin-kaynana programlarını devam ettirmesine Meclis'ten tepki geldi. AK Parti'li Akgün, Türk aile yapısına zarar veren programlara karşı RTÜK'ü göreve çağırdı.

  • VELİ TOPRAK/ ANKARA
    Özel kanalların reyting malzemesi olarak ekranlara getirdiği gelin-damat programına TBMM'den tepki geldi. Bu programların Türk aile yapısını bombardımana uğrattığını belirten AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Devlet Bakanı Beşir Atalay'a çağrıda bulundu. Akgün, sorumsuz yayıncılık karşısında RTÜK'ü göreve çağırarak, "Yayınlanan birçok programlar nedeniyle aile içi şiddet, boşanmalar, parçalanmış aileler, dramlar, sevgisiz büyüyen çocuklar, cinnet geçirenler artmaktadır" dedi. Konuyla ilgili TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Akgün, gelin-damat adaylarının yer aldığı programların katılımcılar ve toplum üzerinde olumsuz etki yaptığına dikkat çekti.

    Akgün: Türk aile yapısı bombardıman altında'

    Akgün, özel TV kanallarının 'kötü alışkanlıkları yaydığına' vurgu yaparak, şunları söyledi: "Ülkemizde televizyonlar maalesef yaydığı kötü alışkanlıklarla Türk aile yapısını bombardıman etmektedir. Yayınlanan birçok program nedeniyle aile içi şiddet, boşanmalar, parçalanmış aileler, dramlar, sevgisiz büyüyen çocuklar, cinnet geçirenler artmaktadır. Türk aile yapısında giderek artan yozlaşma, ahlaki çöküntü, gençliğin uyuşturucu bağımlısı olması ve bunun 10 yaşına düşmesinin en büyük sebebi televizyon yayınlarıdır."

    Makyajlı erkek VJ'ler!

    RTÜK'ün özel televizyonlar üzerindeki denetimini artırmasını isteyen Akgün, bazı programların sunucularının kullandığı dil konusunda uyarıda bulundu. Akgün, kanalların ortaya çıkardığı starları 'Çağımızın Erkeği' ve '21. Yüzyılın Kadını' gibi imajlarla pazarladığını belirterek, "Halkımız; onların giydiği ayakkabıyı giymek, onların içtiği gazozu içmek, onların kullandığı saç jölesini kullanmak için özendirilmiştir. Makyajlı erkek vj'ler, açıkça 'erkeklere de kadınlara da ilgi duyuyorum' demekte bir sakınca görmeyen şarkıcılar televizyonun rutinleri haline gelmiştir" dedi.

    Şiddet içeren program çocuğa zararlı

    Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşare Aktaş Arnas, yapılan araştırmalara göre saldırgan davranışlar gösteren çocukların televizyonda daha çok şiddet içerikli programları izlemeyi tercih ettiklerini ortaya çıkardığını söyledi. Doç. Dr. Arnas,"Televizyonda suç, işkence ve zalimlik ile ilgili sahnelerin sürekli olarak gösterilmesi, zamanla çocukların duyarlılıklarını yok etmekte ve çocukların kabul edilemeyecek bu davranışları geliştirmesine neden olmaktadır" dedi. Arnas, ailelerin program seçme ve gerektiğinde televizyonu kapatma alışkanlığı kazanması, çocukların yoğun olarak televizyon izledikleri saatlerdeki programları kontrol etmesi ve program konusunda çocukların bilinçlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

  • ADANA (A.A)



  • 26 Eylül 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED