AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Polis, kaçmaya çalışan hırsızı başından vurdu

İzmir'de, çaldıkları otomobille ekiplerin "Dur" ihtarına uymayarak kaçan iki kişiye, polisler ateş açtı. Otomobilde bulunan ve gasp suçundan arandığı belirlenen Simge E. adlı genç kız, başından vurularak öldü. Halilrıfatpaşa'da devriye gezen ekipler, Gaziemir İlçesi'nden çalıntı olduğu belirtilen 35 AK 3325 plakalı otomobile "Dur" ihtarında bulundu. İhtara uymayan biri bayan 2 kişi, otomobille ekiplerin motosikletine çarparak, kaçmaya başladı. Polisler, otomobilin lastiğini patlatmak için ateş açtı. Ancak, otomobil, izini kaybettirdi ve polis ekipleri, kısa süre sonra otomobili Hatay semti 130 sokakta park halinde buldu. Yaralı genç kız ile yanındaki erkeğin Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittikleri, genç kızın kurtarılamadığı belirlendi. Polis, genç kızın yanındaki Yaşar Selçuk B.'yi (19) arıyor.

  • İZMİR (A.A)

    11 aylık bebeğin boğazına bıçak dayadı

    İzmir'in Karabağlar semtinde evine girdiği Yasemin S'ye tecavüz etmek isteyen gaspçı Abdullah T., kadının direnmesi üzerine 11 aylık bebeğinin boğazına bıçak dayayarak, evdeki 10 YTL'yi aldı. Salona girmek isteyen Abdullah T.'yi arkadan iterek kızıyla birlikte evden dışarı fırlayan genç kadın, bağırarak komşularından yardım istedi. Bunun üzerine kaçmaya başlayan gaspçı, sokakta çevre sakinleri tarafından yakalandı. Vatandaşların bir süre dövdüğü gaspçı, olay yerine gelen polis ekibi tarafından karakola götürüldü. İşlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Abdullah T, tutuklanarak cezaevine konuldu.

  • İZMİR (A.A)

    Bayan doktor köye okul kazandırdı

    Çorum'un İskilip ilçesinde yeni yapılan iki köy okulu öğretime açıldı. İstanbul'da doktorluk yapan Zehra Çağıl Vartanesyan'in, babası Ahmed Hamdi Çağıl adına Yavu Köyü'ne yaptırdığı okul Vali Hüseyin Poroy tarafından eğitim-öğretime açıldı. Doktor Vartenasyan, açılışta yaptığı konuşmada duyduğu mutluluğu dile getirdi.

  • İSKİLİP (A.A)

    Ateş Ünal Erzen evlendi

    Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de önceki gece, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meltem Öztürk ile hayatını birleştiren imzayı attı. Çırağan Sarayı'nda basına kapalı olarak yapılan nikah töreninde çiftin nikahını Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal kıydı. Nikahta Erzen'in şahitliğini CHP lideri Deniz Baykal yaparken, gelinin şahidi ise İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak oldu.

    Alanya'da 3 dakikalık hortum korkuttu

    Alanya'da önceki akşam saatlerinde bastıran yağmur ve fırtına hayatı felç ederken, Fuğla açıklarında denizden başlayan hortum korkuttu. Plajda bulunan tüm şezlongları havaya uçuran, dev ağaçları kökünden söken hortum, Ulusoy Aspendos Oteli'ne de büyük hasar verdi. Hortum, birkaç dakika sonra Avsalar beldesinde etkisini kaybederken, olayda 4 turist hafif şekilde yaralandı. Hortumun fotoğraflarını çekmeye çalışan bir Alman turist ise hortumun hızla gelmesi üzerine çekimi bırakarak kaçarken, kırılan camlara basarak yaralandı.

  • ANTALYA (İHA)

    Seyfe Gölü kurudu

    Kırşehir'de bulunan ve 200'e yakın kuş türünün barındığı 7 bin 800 hektar alanı kaplayan Seyfe Gölü'nün kurumasıyla acı bir tablo ortaya çıktı. 20 kilometre uzunluğundaki gölün kurumasına, doğal su kaynaklarının sulama ve başka amaçlarla aşırı kullanımının neden olduğu belirtiliyor. Çevre sakinleri ve doğa koruma uzmanları, su kaynaklarının yeniden göle akmasına izin verilmesini istiyorlar. Kuruyan gölde telef olan çok sayıda hayvan, görenlerin içini sızlatıyor.

  • KIRŞEHİR (A.A)

    Kredi ve yurtlara başvuru bugün

    Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim kredisi ile burs almak ve kurumun yurtlarında barınmak isteyen öğrenciler için başvuru süresi bugün başlayacak. 5 Ekim'e kadar sürecek başvurular, YURTKUR'un "www.kyk.gov.tr" internet adresinden yapılabilecek.

  • ANKARA

    Kariyer sınavında son dört gün

    Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı-Uzman Öğretmenlik için 12 Eylül'de başlayan başvuru süresi, 30 Eylül Cuma günü sona erecek. Başvurular, internetten yapılacak. Başvuru için öğretmenlikte 7 yıl kıdem şart.

  • ANKARA

    Dil Bayramı bugün başlıyor

    Dil Bayramı, bugün Türk Dil Kurumu'nda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in açılış konuşmasını yapacağı tören ile kutlanacak. Tören sırasında Türkçe Sözlük'ün yeni baskısı tanıtılacak ve bir numaralı sözlük TDK Başkanı Akalın tarafından Cumhurbaşkanı Sezer'e sunulacak.

  • ANKARA



  • 26 Eylül 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED