AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
Medyadaki yarışta
Karamehmet de var

Star TV ihalesini kazanan Doğan Grubu ile Süper FM ve Metro FM'i alan Kanadalı CanWest, bu kez Kral TV için rekabete girecek. İhaleye Çukurova Grubu da katılacak.

Türkiye'nin en çok izlenen müzik kanalı Kral TV'nin yeni sahibi bugün belli olacak. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesindeki Star Medya Grubu şirketlerinden Kral TV, 45 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılırken, bugünkü ihalede üç grup yarışacak.

Kral TV için Kanadalı CanWest ile Mehmet Kutman ortaklığındaki CGS'nin Pasifik Televizyon ve Radyo İşletmeciliği A.Ş., Doğan Grubu'nun şirketi TV 2000 Televizyon Yayıncılık Yapımcılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Çukurova Grubu'na ait AKS Uluslararası Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. idari belgelerini teslim etti. TMSF'nin Esentepe'deki binasında yapılacak ihale, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanmasıyla gerçekleştirilecek, Fon Kurulu'nun onayıyla sonuçlandırılacak.

Geçen hafta gerçekleştirilen Star TV ihalesi, Kanadalı CanWest ile Doğan Holding arasında büyük bir çekişmeye sahne olurken, ihaleyi 306.5 milyon dolarla Doğan Grubu kazanmıştı. CanWest'e ait CGS de, Süper FM'i 33.1 milyon dolara, Metro FM'i de 22 milyon 850 bin dolara satın almıştı.

Kral FM'de Doğan ve CanWest çekişecek

Star Medya Grubu'nun 14 Eylül Çarşamba günü Süper FM ihalesiyle başlayan satış takvimi, 3 Ekim'de Kral FM ihalesiyle sürecek. 9 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Kral FM için, yine Doğan Grubu ile Kanadalı CanWest yarışacak. Star Medya Grubu ihaleleri 6 Ekim'deki Star Gazetesi ihalesiyle son bulacak.

Çimento şirketlerine rekor talep geldi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Uzan Grubu borçlarına karşılık satışa çıkarılan Star Medya Grubu'nun ardından çimento grubu ihalele-rine 10 Ekim'de başlayacak. TMSF'den yapılan açıklamada, çimento grubunda yer alan her bir fabrikanın ihalesine katılmak için idari belgelerin tesliminin yarın sona ereceği belirtildi. Açıklamada, satışa çıkarılan 9 çimento fabrikasına rekor başvuru olduğu ve şu ana kadar 180 şartnamenin alındığı kaydedildi. İhale kapalı zarf ile teklif verme sürecinde en yüksek teklif veren 5 şirket arasında açık artırma ile gerçekleştirilecek.



30 Eylül 2005
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED