AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Günışığında karanlık yüzleşme

Al Pacino'nun, suçluluk duygusuyla kıvranan uykusuz polisi oynadığı "Insomnia" (Uykusuz) ekranda. Klasik cinayet filmlerinden farklılığıyla dikkat çeken yapım, güçlü kadrosuyla izlenmeyi hak ediyor.

Following - Takip ve Memento - Akıl Defteri gibi yenilikçi filmlerin sıradışı yönetmeni Christopher Nolan'dan zekice tasarlanmış bir film: Insomnia. Etkisini 3 Oscarlı oyuncuyla pekiştiren film, güçlü oyunculuğu ile Al Pacino'yu, klasik imajının dışında bir rolle Robin Williams'ı ve gençliğinin getirdiği performansıyla Hilary Swank'ı biraraya getiriyor. 1997 Norveç yapımı aynı adlı filmin yeniden çevrimi olan "İnsomnia", klasik cinayet filmlerinden farklılığıyla dikkat çekiyor. Hikâyesinin yaz boyunca güneşin hiç batmadığı Alaska'da geçmesi, filmin içeriğinde yer alan psikolojik gerilimi destekliyor. Los Angeles Polis Teşkilatı'nın iki dedektifi Will Dormer ve Hap Eckhart, 17 yaşındaki lise öğrencisi Kay Connell cinayetini çözmek üzere Alaska'da küçük bir kasabaya gönderilirler. Bu seferki araştırma daha öncekilerden farklıdır; buraya gelmelerinin bir diğer sebebi de haklarında devam eden soruşturmanın baskısından uzaklaşmaktır. Araştırmaları sonucunda Walter Finch adında bir yazardan şüphelenen iki ortak, sisli bir havada şüpheliyi köşeye sıkıştırırlar. Ancak Dormer yanlışlıkla ortağını vurur ve şüpheli kaçmayı başarır. Dormer, olayı örtbas edip ortağının katil tarafından vurulduğunu söylese de, gerçek katil, bütün olanları görmüştür. Böylece Will'e şantaj yapmaya başlar. O günden sonra Dormer hem yaşadığı olay yüzünden, hem de güneş hiç batmadığı için bir türlü uyuyamaz. Dormer'a ve tarzına hayran yerel polis Ellie Burr ise, Eckhart'ın yerine Dormer'ın yardımcısı olarak atandıktan sonra, ortada garip bir şeyler döndüğünü anlamaya başlar.

Uykusuz

Orj. Adı: Insomnia Yönetmen: Christopher Nolan
Oyn: Al Pacino, Robin Williams, Hilary Swank
TRT 1 / 19.55


Yakın ada uzak ada: BURGAZADA

Nedim Hazar'ın yazıp yönettiği, müziklerine Sabahat Akkiraz'ın katkıda bulunduğu belgesel 'Yakın Ada Uzak Ada: Burgazada' bugün ekrana geliyor. Belgeselde; Burgazada'daki yaklaşık yirmiden fazla farklı etnik ve dini cemaatin sessiz, sakin ve kardeşçe birlikte yaşamı anlatılıyor. Avrupa Birliği müzakerelerinin başlamasının arifesinde, dünyaya "bakın, bizde böyle de olabiliyor" diye gösterebileceğimiz Burgazada'da bütün etnik gruplar ortak müştereklerde anlaşmış, adalı olmayanların tadamadığı bir huzurun keyfini çıkarıyor. Filmin önemli karakterleri, her ikisi de oyuncu olan Cüneyt Türel ve eşi Tilbe Saran ile Emilios Yorgos Eden arasındaki tostluğun işlendiği yapımda, Sabahat Akkiraz , Ermeni tiyatrocu Bercuhi Berberyan ve daha bir çok renkli kişilik yer alıyor. Zaman zaman duygusal ve esprili bir anlatım dili kullanılan belgesel filmde, Burgazada'nın güzellikleri de ekrana taşınıyor.
[20.30/NTV]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Haylaz Maymun
Fingers, sevimli ve iyi eğitilmiş bir maymundur. Fakat sahibi Shorty ona yankesicilik yaptırmaktadır. İki hırsız, Shorty'yi, tam bir milyon dolarlık bir soygunda Fingers'ı kullanması için ikna ederler. Sahibi, yetenekli maymunu sayesinde zengin olma hayalleri kurmaktadır fakat artık özgür olmak isteyen Fingers kaçmaya karar verir.
Orj. Adı: Monkey Trouble Yön: Franco Amurri Oyn: Thora Birch, Harvey Keitel, Mimi Rogers
SAMANYOLU / 20.00

Gizli Silah
Hunley'in, ilk iki görevinden 13 askerin kaybıyla dönmesinden endişe eden Güney Eyaletleri Federasyonu Komutanı General Beauregard, geminin işe yararlılığı konusunda endişeler taşımaktadır. Gemi tam kızağa çekilecekken, cesur bir yüzbaşı olan Dixon, insan gücüyle çalışan Hunley'nin komutasını almaya gönüllü olur.
Orj. Adı: The Hunley Yön: John Gray Oyn: Armand Assante, Donald Sutherland, Alex Jennings
TV8 / 21.05

Kazanma Hırsı
Futbol oyuncuları, halk, koçlar, yöneticiler, spor yazarları, sunucular, medya mensupları, takım doktorları vepolitikacılar... Hepsi de yaşananların gerçek birer parçası. Al Pacino filmde, futbola hayattaki her şeyden daha fazla önem veren koç Tony D'Amato'yu canlandırıyor. Cameron Diaz ise Sharks futbol takımına sahip hırslı bir iş kadını rolünde.
Orj. Adı: Any Given Sunday Yön: Oliver Stone Oyn: Al Pacino, Cameron Diaz, Dennis Quaid
TGRT / 22.15

İkimizin Hikayesi
Ben ve Katie Jordan, 15 yıldır evlidirler. Ben, TV komedileri için metinler yazmakta, Katie ise bulmaca hazırlamaktadır. Artık anlamsız hale gelen evliliklerini sadece çocukları için sürdürmektedirler. Bir yıldan beri aralarında geçen çok şiddetli tartışmalar artık dayanılmaz hale gelmiştir. Hiçbir şeyden habersiz çocukları yaz kampına gönderirler ve bir süre ayrı kalmaya karar verirler.
Orj. Adı: The Story Of Us Yön: Rob Reiner Oyn: Bruce Willis, Michelle Pfeiffer, Rita Wilson
KANAL D / 23.45

Geçmişten Gelen Tehlike
Bilimsel bir kazı sonucunda devasa bir yaratık bulunur. Aslında 200 milyon yıldır yeraltında saklı bulunan bu yaratık, başka bir galaksiden dünyaya inen uzaylıların etkisiyle canlanır ve insanlık için büyük bir tehlike haline gelir. Uzaylılar, Yonggary denilen bu yaratığı insanlığı yok etmek için kullanacaktır.
Orj Adı: Yonggary Yön: Hyung-Rae Shim Oyn: Dan Cashman, Bruce Cornwell
SHOW - 00.00

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
'Eğrisi Doğrusu'yla Ermeni Konferansı
Gazeteci Taha Akyol, "Eğrisi Doğrusu"nda Prof. Dr. Zafer Toprak'ı konuk edecek. Çok tartışılan İstanbul'daki Ermeni Konferansı neden tepki çekti, nasıl sonuçlandı? Konferansın yapılmasıyla ülke bölündü mü veya Türkiye adına yeni bir kazanç elde edildi mi? Dünya Hristiyan azınlıkların uluslaşması sürecinde neden ısrarla Osmanlı ve Ermenileri konuşuyor? gibi merak edilen soruların cevap bulacağı programda, Prof. Dr. Zafer Toprak, işin aslını anlatacak.
[22.05/CNN TÜRK]

Dağcılar ve avcılar için
Toros Dağları'nın sarp ve vahşi bir bölümü, Antalya'nın Akseki ilçesi yakınlarında bir dağ; Gidengelmezler. Karın yoğun olduğu kış aylarında, baskın avında yaban keçilerinin peşine giden avcıların karlarla kaplı mağaralara düşüp ölmesi ve geri dönememesi nedeniyle, "Gidengelmez" adını alan dağda birçok hayvan türü yaşamaktadır. Yapım ve yönetimini Bülent Çubukcu'nun üstlendiği "Giden Gelmez Dağları" adlı belgesel dağın genel halini ve barındırdığı hikayeleri anlatıyor.
[20.30/TRT 2]

Gaziantep'te bebek sevinci aileleri biraraya getiriyor
Yabancı Damat'ta; Nazlı ile Niko'nun bebeği bütün aileyi bir araya getiriyor. Niko'nun ailesi de uçakla Gaziantep'e bebeği görmeye gelir. Niko ve Nazlı dayanamayıp barışırlar. Memik de içten içe bebeği merak etmektedir, ama bunu fark ettirmez. Eftalya da dayanamayıp Gaziantep'e bebeğin yanına gelir ama burada tansiyonu yükselir.
[ 20.00 / KANAL D ]

Tahir Hoca, ele geçirdiği gizli bilgilerle karşı atakta
Başrollerini Kenan Bal, Suavi Eren, Aytaç Yörükaslan gibi oyuncuların paylaştıkları Şubat Soğuğu'nda; Mehmet Aziz Tarman, irticaya yönelik operasyonları askıya alma kararı alırken, Tahir Mutlu'yu da yakın takibe aldırır. Timur'un görevlendirdiği iki kişi Tahir Mutlu'yu ifade vermesi için gözaltına alarak ifadesinde gizli bilgileri gönderenin kim olduğu öğrenmeye çalışır. Herkesin merak ettiği bu gizemli dost, bazı gizli bilgileri Tahir Mutlu'ya aktarmaya devam etmektedir.
[ 21.40 / SAMANYOLU ]

Aşkın'ın adam olma çabaları sonuç veriyor
Başrollerini Cem Davran ile Ebru Akel'in paylaştığı İlk Göz Ağrısı'nda; Aşkın'ın adam olma çalışmaları sonuç verir. Aşkın eski günleri hatırlatarak Zarife'yi yumuşatmayı başarır. Her şeyin yolunda gitmesiyle keyiflenir. Fidan, gizlice kuklacılık bölümü sınavlarına girmeyi planlar. Feridun'un Aşkın'la ilgili gerçekleri saklama çabası işe yaramaz. Zarife her şeyi öğrenir. Her yerde Aşkın'ı aramaya başlar.
[ 21.45 / ATV ]
30 Eylül 2005
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED