AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Bu da Haydarpaşaport
Galataport'un 10 katı daha büyük olan Haydarpaşa Limanı ve Garı'nın bulunduğu alan üzerine yapılacak Haydarpaşa Kompleksi'nin detayları ortaya çıkmaya başladı. Proje, 1 milyon 300 bin metrekare alan üzerine kurulacak.

ASELSAN'dan ekonomiye üç yılda 2,5 milyar dolarlık katkı
ASELSAN, Silahlı Kuvvetler'in 281 helikopteri ile 2 nakliye uçağı için elektronik harp sistemleri üretecek.

Dinlerin adalet ve erdemi Dünyaya barış getirir
Hatay'da düzenlenen Medeniyetler Buluşması barış çağrısı ile sona erdi. Toplantıda dünyaya barış ve huzur için dinlerin adalet ve erdemi teşvik eden öğretilerinden yararlanılması istendi.

Ünlü avukata bürosunda infaz
Alaattin Çakıcı ve Sedat Şahin gibi isimlerin avukatı Atalay Cebesoy öldürüldü. Şahin'in arkadaşları olduğu belirtilen 3 kişi de silahlı saldırıya uğradı. Polis, Dağdeviren cinayetiyle başlayan "gruplar arası savaş" şüphesi üzerinde duruyor.

İşte YÖK'ün gurur tablosu
Avrupa Üniversiteler Birliği'nin "turuncu" karne verdiği üniversitelerimiz, kalite listesinde 45 ülke içinde Andorra ve Sırbistan gibi ülkelerle son sırada yer aldı.

Havariler, diyalog bağı
Medeniyetler Buluşması'ndan ilahiyatçı yazar Cemal Uşşak'ın Havarilerle ilgili sunumu yabancı katılımcılar tarafından beğeni topladı. Uşşak, Havarilerin Hıristiyanlıkla Müslümanlık arasında diyalog bağı olduğunu söyledi.

Erkekler itaat kızlar dürüstlük istiyor
Toplumsal değerler araştırmasına katılan 2 bin 200 üniversiteli genç, din, kültür, aile ve kadın-erkek ilişkilerini değerlendirdi. Erkekler din, itaat, hayırlı evlat konusunda kızlara göre daha duyarlı. Kızlar ise önce ahlak ve dürüstlük istiyor.

Hughes Türkiye'de de duvara çarptı
ABD müsteşarının kadın örgütleri temsilcilerinden gördüğü tepkiye dikkat çeken New York Times gazetesi "Hughes'ın Mesajı Yine Duvara Çarptı, Bu Sefer Türkiye'de" başlığını kullandı.

Kürtaj ceninleri kozmetiğe mi satılıyor?
Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı ve Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, Sağlık Bakanlığı'nın embriyonik kök hücre çalışmalarını durdurma kararını desteklediğini belirterek, kürtaj ceninlerinin kozmetik firmalarına verildiği şüphesi taşıdıklarını söyledi.

Embriyonik kök hücre nükleer element gibi

İstanbul'a 50 otel
İstanbul'da ilçe ve belde belediye başkanları ile biraraya gelen Kültür Bakanı Koç, kente 30 milyon turisti çekecek projeyi tanıttı. Koç, her ilçede otel ve kongre merkezi istedi.

Sanki gerçek deprem!

Kimse yok mu, derken hayalindeki eşi buldu
Sevilen sunucu İkbal Gürpınar yardıma muhtaç bir aile için kardeş aile ararken hayalindeki eşi buldu. Kayserili makine mühendisi Burhan Karagözlü ile nişanlanan Gürpınar 1 Ekim'de evleniyor.

Kaliteli su için 100 trilyon
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa daha kaliteli su verebilmek için, Ömerli Barajı'nda 100 trilyonluk yatırım yaptı. İsale hattını deprem şartlarına göre hazırladıklarını belirten Topbaş, İstanbul'un susuz kalma riskinin ortadan kaldırıldığını söyledi.

Sakar hırsız!
İzmir Buca'da hırsızlık yapmak için apartmanın çatısına çıkan hırsız, dengesini kaybederek bahçedeki demirlerin üzerine düştü. Demir, sabıkalı hırsızın karnından saplanıp sırtından çıktı.

TRT için RTÜK'e 37 başvuru yapıldı

Hizb-ut Tahrir lideri Adana'da yakalandı

4. İslam Ülkeleri Kadın Oyunları bitti

Kısa kısa..



30 Eylül 2005
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED