AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

İstanbul'da yağmur ve kazılar trafiği felç etti
İstanbul'da uzun süredir devam eden yol, bakım ve onarım çalışmalarıyla İSKİ ve İGDAŞ kazıları yüzünden yaşanan trafik sıkışıklığı, bir de sağanak yağmur yağınca İstanbullulara saç baş yoldurttu. Kentte 350 ayrı noktada yoğunlaşan çalışmalar, özellikle TEM Otoyolu üzerinde yoğunlaşıyor. TEM Otoyolu'nun özellikle Avrupa yakasında zaten yoğunlaşan kazı çalışmaları yüzünden akmaz olan trafik önceki akşamdan itibaren başlayan ve dün sabah saatlerinde şiddetini arttıran sağanak yağmur yüzünden trafik çilesi yaşattı. İstanbullular, dün sabah yaklaşık 2 saatlerini yolda geçirmek zorunda kaldı. Boğaz bağlantı yolları ile Mecidiyeköy, Çevizlibağ civarında araçlar yağmur yüzünden kuyruk oluşturdu. Sağanak yağmurla birlikte kentin çeşitli yerlerinde trafik kazaları da meydana geldi. Sağanak yağış bugün kenti terk edecek ancak pazar yeniden yağış olacak.

 Şırnak'ta iki PKK'lı ölü ele geçirildi
Şırnak'ta güvenlik güçleri ile çatışmaya giren iki terörist, ölü olarak ele geçirildi. Şırnak kırsalında devriye görevi yapan güvenlik güçlerinin bir grup terör örgütü PKK mensubu ile karşılaştığı ve güvenlik güçlerinin "Teslim Ol" çağrısına teröristlerin ateşle karşılık verdiği belirtildi. Teröristlerin ateşle karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada, 2 teröristin ölü olarak, silahları ile birlikte ele geçirildiği ve bölgede operasyonların sürdüğü bildirildi.

  • ŞIRNAK (A.A)

     Önce demokrasi sonra para
    TESEV Yönetim Burulu Başkanı Dr. Can Paker, yaptıkları araştırmanın, Türkiye'deki gençlerin öncelikle demokratikleşme, özgürleşme ve daha iyi bir hayat taleplerini ikinci olarak da geleneksel ve daha pederşahi değerler ile bireyselleşme istekleri arasında kalışlarını gözler önüne serdiğini söyledi. Türkiye'nin şu anki durumunu ve de yakın gelecekte önemli olabilecek toplumsal, ekonomik, kültürel ve siyasi dinamiklerinin anlaşılmasına katkıda bulunmak amacıyla yapıldığını söyledi. Değerlerin insanların dış dünyayı algılamalarında önemli roller oynadığını belirten Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnci Erdem Artan, "Değerlerin incelenmesi hem bireylerin hem de toplumların ve kültürlerin anlaşılması açısından önemlidir. Değerler bireysel bazda tutum ve davranışlar hakkında bilgilenmenin yolunu açar. Değerler toplumsal ve kültürel bazda ise farklı toplum ve kültürler arasında kıyaslama yapma imkanı doğurur. Değerler incelenen toplum ve kültürlerin ideal düşünme, davranma biçimleri hakkında bilgi edinilmesini sağlar" dedi.

     YÖK'ten 'atama genelgesi'ne iptal davası
    Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Başbakanlık'ın 25 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan personel atamalarına ilişkin genelgesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'a dava açtı. YÖK, genelgenin, yardımcı doçent, araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi gibi akademik kadrolara Başbakanlık'tan ve Devlet Personel Başkanlığı'ndan izin almadan atama yapmaya imkan vermemesini gerekçe olarak gösterdi.

     57 bin adaya ikinci şans
    Üniversiteyi kazanamayan adayların ikinci kez şanslarını deneyebilecekleri ek yerleştirmede, 57 bin 251 boş kontenjan için başvurular, 3 Ekim'de başlayıp 7 Ekim Cuma günü sona erecek. Devlet üniversitelerinde ön lisans için 42 bin 918, lisans için 3 bin 810 olmak üzere toplam 46 bin 728 kontenjan var. Vakıf üniversitelerinde ön lisans için 4 bin 641, lisans için 2 bin 458 KKTC üniversitelerinde ön lisans için bin 392 lisans için bin 979, yurtdışındaki üniversitelerinde ise lisans için 56 kontenjan var.

     Öğrencileri dalgınlık yaktı
    Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde eğitim skandalı yaşandı. Tufanbeyli Atatürk Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nun 19 öğrencisi, OKS'de başarılı oldu, ancak okul yöneticileri kendilerine internet şifresi vermediği için hakkını kaybetti. Olayı doğrulayan Tufanbeyli Kaymakamı Erkan Kalender sorunun Atatürk Pansiyonlu İlköğretim Okulu yönetimindeki değişiklikten kaynaklandığını söyledi. Kalender "Aslında yaşanan unutkanlık ve vurdumduymazlık değil. Okullarla görüşüp mağduriyetin giderilmesine çalışıyoruz" dedi.

     Kariyer sınavı için başvuru bitiyor
    "Uzman Öğretmenlik" için düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı'na 12 Eylül'de başlayan başvuru süresi, bugün mesai saati bitiminde sona eriyor. Sınava ilişkin bilgiler, başvuru koşulları ve elektronik başvuru formu, "http://personel.meb.gov.tr" ve "http:/ilsis.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayınlanan Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı-Uzman Öğretmenlik Kılavuzu'nda yer alıyor. Sınav, 27 Kasım 2005 tarihinde 81 il merkezinde tek oturumda gerçekleştirilecek.

     'Kanun Ayşe' hatalı park eden eşine ceza kesti
    Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde 15 yıldır görev yapan Gül Ayşe Dal, aracını park yasağı bulunan yere bırakan eşi Yusuf Dal'a trafik cezası kesti. Mesai arkadaşlarının "Kanun Ayşe" lakabını taktığı Gül Ayşe Dal, "Üzerimde resmi elbise olduğu zaman karşıma babam çıksa bir an bile düşünmeden yasalar ne emrediyorsa onu yaparım. Buna eşim de dahil" dedi. Dal, "Akşam eve gittiğimde eşimin kızacağını düşünmüştüm ama hiç beklemediğim bir şekilde görevimi yaptığım için bana teşekkür etti"diye konuştu.

  • ZONGULDAK

     Hasta pelikana belediye şefkati
    Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği ile Tepebaşı Belediyesi, hasta bir pelikana yardım elini uzattı. Çifteler ilçesinde vatandaşların bularak Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği'ne getirdikleri pelikana ilk müdahaleyi, Tepebaşı Belediyesi Veterinerliği görevlileri yaptı. Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu ve diğer belediye yetkilileri, daha sonra göçmen kuşu Bursa Hayvanat Bahçesi'ne gönderdi. Pelikan, burada sağlığına kavuşturulduktan sonra tabiata salınacak.

  • ESKİŞEHİR

     Bakan Çubukçu geline kına yaktı
    Mardin'e, "Güneydoğu Anadolu'da Kadının Ekonomik Kalkınmasına Yönelik Stratejiler" konulu atölye çalışmasına katılmak için gelen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu için tarihi Cercis Murat Konağı'nda temsili kına gecesi düzenlendi. Valilikçe düzenlenen yöreye özgü kına gecesinde, Çubukçu, gelenekler gereğince, geline 150 YTL verdi ve daha sonra eline kına yaktı. Çubukçu, daha sonra gelin, damat ve davetlilerle birlikte müzik eşliğinde halay çekti. Kına gecesine Vali Temel Koçaklar ile çok sayıda davetli katıldı.

  • MARDİN (A.A)

     'AB görüşmeleri için sorun yok'
    Avrupa Komisyonu'nun Brüksel'de bulunan Genişlemeden Sorumlu Genel Müdürlüğü Türkiye Masası Mali İşbirliğinden Sorumlu Koordinatörü John O'Rourke, "Görüşmelerin başlamaması için bir engel yok" dedi. O'Rourke ile Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'ndan Melek Erman, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, "3 Ekim bir tarih ama AB'ye girmek bir süreç. Bunun farkında olmak gerekiyor" dedi. Baydemir ziyarette, O'Rourke'e halı hediye etti. Daha sonra görüşme basına kapalı yapıldı.

  • DİYARBAKIR (A.A)

     Chaplin'in ruhunu taşıyorum
    Dünya Sineması'na damgasını vuran Charlie Chaplin'in torunu Kiera Chaplin, en büyük hayalinin, iyi filmlere imza atmak olduğunu söyledi. Altın Portakal Film Festivali kapsamında önceki gece Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Charlie Chaplin Gecesi'ni sunan Kiera "Dedemin Türkiye'de hala sevilip tanınıyor olması beni çok mutlu etti. Dedemin film şirketinin dünyada daha çok tanınmasını ve sinemada iyi işler yapmasını istiyorum. Çünkü Charlie Chaplin'in taşıdığı ruhu ve anlayışı taşıyorum" diye konuştu.

     Dişçi fobisine 'gülme gazı'
    Konya'da, resmi bir sağlık merkezi bünyesinde, dişçi fobisi olan hastalara gülme gazı vererek korkularını gideren "Bilinçli Sedasyon" ünitesi kuruldu. Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde hizmete giren Bilinçli Sedasyon Ünitesi ilk hastasını kabul etti. Özcan Özkan adlı hastaya "gülme gazı" denilen azot protoksit verildi. Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Muammer Gözlü, cihazdan verilen gülme gazıyla hastayı, koruyucu refleksleri kaybolmadan, diş tedavisine hazır hale getirdiklerini belirtti. Gözlü, "Hafif sersemlik yaratan gülme gazı hastayı rahatlatarak gülümsemesini sağlıyor. Böylece dişci fobisi olanlar dişlerini rahatlıkla çektirebiliyorlar" dedi.

  • KONYA (A.A)

     Küçüksu'da yeniden yüzeceğim
    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur ile birlikte, Küçüksu, Göksu derelerini gezerek çevre koruma projesi hakkında bilgi aldı. Topbaş burada yaptığı açıklamada, çocukluğunda yüzmeyi öğrendiği Küçüksu'da yeniden denize gireceğini söyledi. Küçüksu Çevre Koruma Projesi ile Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Çekmeköy ilçelerinden Beylerbeyi, Anadolu Hisarı arasındaki sahil şeridinde kontrolsüz şekilde doğrudan akan atık sular toplanıyor. Bu atık sular, 654 bin metreküp / gün kapasiteli Küçüksu Atıksu Ön Arıtma Tesisi'nde arıtılıyor ve deniz dejarjı hattıyla İstanbul Boğazı'nın 67 metre derinliğinden Karadeniz akıntısına veriliyor. Öte yandan, Üsküdar-Küçüksu-Elmalı havzalarının atıksularını toplayacak olan Küçuksu Su Alma Yapısı da tamamlanıyor.

     Darıcalılar doğalgaz istiyor
    Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Darıca beldesi sakinleri, Darıca'ya doğalgaz getirilmesini istiyor. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, çağdaş ısınma yöntemi olan doğalgazdan yararlanmalarının Darıca halkının en doğal hakkı olduğunu söyledi. Bölgeye doğalgaz getirilmesi için yürütülecek çalışmaların, altyapı çalışmalarıyla birlikte tamamlanması gerektiğini söyleyen Karabacak, "Aksi halde yolların ikinci kez kazılması söz konusu olacak. Bizler devletin kıt olan kaynaklarını çarçur etmek istemiyoruz. Enerji Bakanlığı'ndan bu konuda destek bekliyoruz." dedi. Darıca beldesinde ulaşımın ciddi bir problem olduğunu dile getiren Karabacak, "Eskihisar'dan Darıca'ya geçişte araçlar uzun kuyruklar oluşuyor. Hazırladığımız proje tamamlandığında burada araçlar hiç beklemeden yollarına devam edebilecekler" diye konuştu.

  • OKTAY MEHMET

     Saltanat kayıklarıyla Feshane'de Ramazan
    Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala, her yıl Ramazan şenlikleri düzenlenen alanlarda hareketlilik başladı. Ramazan dendiğinde ilk akla gelen mekanlardan biri olan Feshane'de bu yıl şenliklerin ana teması 'Eski Ramazanlar' Şenliklere ilişkin bilgi veren BELTUR Genel Müdürü Ertan Keleş, "Yönetim tarafımıza verildiğinde neler yapabileceğimizi araştırdık, çeşitli toplantılar yaptık. Ve Ramazan eğlencesi denildiğinde akıllara hep o eski Ramazanların geldiğini gördük. Biz de çalışmalarımızı bu yönde başlattık" dedi. Önceki yıllarda karayolu ile ulaşımda yaşanan zorluklar göz önüne alınarak bu yıl Feshane'ye denizden de ulaşım sağlanmasına karar verildi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO ), iftardan iki saat önce başlayacak ve gece saat 24:00'a kadar sürecek motor seferleri düzenleyecek. Bu yıl Feshane'de 7.'si düzenlenecek Ramazan Şenlikleri'nde önceki yıllarda ücretli konser ve gösterilerin düzenlendiği Feshane'de bu yıl tüm etkinlikler ücretsiz.

  • GÜLDEN TÜMER / İSTANBUL

     Belediye arazisindeki gecekondular yıkıldı
    Kadıköy'de belediye arazisi üzerine yapıldığı belirtilen yaklaşık 41 gecekondu zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkımı sırasında zabıta ekipleriyle tartışan bir avukat ile görevlilere saldıran bazı kişiler polislerce gözaltına alındı. İçerenköy Koşuyolu Caddesi kenarında bulunan ve belediye arazisi üzerine yapıldıkları öne sürülen yaklaşık 41 gecekondu ve işyeri yoğun güvenlik önlemleri altında yıkıldı. Bu arada, Zeytinburnu Yenidoğan Mahallesi'ndeki 7 ayrı gecekondu da, belediye ekiplerince yıkıldı.

  • İSTANBUL (A.A)

     İlk grip aşısı gazetecilere yapıldı
    Türk Kalp Vakfı, geleneksel hale getirdiği grip aşısı kampanyasını 'Grip aşısı olun, kalbinizi koruyun' sloganıyla başlattı. Vakfın Şişli'deki merkezi'nde düzenlenen ve Aventis Pasteur firmasının destek verdiği kampanya'da Türkiye'de kalp krizi açısından en riskli meslek gruplarının başında gazetecilerin geldiği düşünülerek, tanıtıma katılman gasetecilere grip aşısı yapıldı. Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, grip salgınının kalp ve damar hastalıklarını tetiklediğini belirterek, vatandaşları sonbaharın ilk günlerinde grip aşısı yaptırarak, hem gripten hem de kalp hastalıklarından korunabileceklerini söyledi.

  • OKTAY MEHMET

     Küstah fırıncı
    Sağlıksız simit üreten fırıncı, kendisini uyaran başkan yardımcısına bıçakla saldırdı İstanbul Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hasanoğlu ve zabıta ekipleri, önceki akşam bazı fırınları denetledi. Tarlabaşı Bulvarı Balo Sokak'taki fırına giden Hasanoğlu, koşullara uymadığı ve temiz olmadığı anlaşılan fırının kapatılarak içerideki simit, ekmek ve benzeri gıda ürünlerinin toplanması talimatını verdi. Zabıta ekiplerinin ürünleri topladığı sırada sinirlenen fırın sahibi Mehmet Yağcı, zabıta aracına yüklenen simitlerin geri verilmesini isteyerek elindeki bıçakla Hasanoğlu'na saldırmak istedi. Hasanoğlu, makam aracına binerek olay yerinden uzaklaştı. Zabıtanın engellediği Yağcı, olay yerine gelen polislerce elindeki bıçağı teslim etmesi sağlanarak gözaltına alındı. Yağcı'nın fırının kapatılacağı öğrenildi.

  • (AA.)



  • 30 Eylül 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED