AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Kartal'a iade-i itibar

Beşiktaş, Malmö'den 15 yıl öncesinin rövanşını, en zor döneminde alıp, UEFA Kupası'nda gruplara kaldı. Youla (2), Ali Güneş ve Tümer'in golleri Kartal'ı uçururken, büyük kaos da sona erdi.

İSVEÇ'TE İLK GALİBİYET

Beşiktaş, UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Malmö'yü deplasmanda 4-1 mağlup ederek, gruplara kaldı. Son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklıklarına uğratan siyah-beyazlılar, 1990-91 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda elendiği İsveç takımından hem rövanşı hem de İnönü Stadı'ndaki 1-0'lık maçın rövanşını almış oldu. Beşiktaş, İsveç'te ilk galibiyetini aldı.

GRUPTA İLK MAÇ 20 EKİM'DE

Maça çok hızlı başlayan Beşiktaş, oyunun da mutlak hakimiydi. Oyunun genelinde topa hakim olan Beşiktaş, transfer olduğu günden bugüne kadar sürekli olarak eleştiri oklarına maruz kalan Youla iki golle maça damgasını vurdu. Beşiktaş'ın Youla, Ali Güneş ve Tümer'in ayağından kazandığı 4 gole tek karşılık İstanbul'da da golü atan Alves'ten geldi. Beşiktaş, UEFA Kupası grup ilk maçını 20 Ekim'de oynayacak.

Beşiktaş'ta salı günü çok şey olacak

Çalımbay, yönetimle masaya oturup kendi durumu ve kadro revizyonunu netleştirecek.

ŞARTLARINI SÖYLEYECEK

MALMÖ karşısında alınacak kötü bir sonuçta istifasına kesin gözüyle bakılan Rıza Çalımbay, turun geçilmesiyle kaldı ama durumuyla ilgili olarak yönetimle salı günü masaya oturacak. Çalımbay'ın bu toplantıda, devam etme konusunda bazı koşullar ileri süreceği ve sıkı bir pazarlık yaşanacağı belirtiliyor.

'DESTEK TAM OLMALI'

ÇALIMBAY'ın kendi durumunu netleştirdikten sonra takımda yapmayı düşündüğü kadro revizyonunu da gündeme getireceği öğrenildi. Genç teknik adamın, yönetime özellikle, "Eğer destek verecekseniz tam verin. Arkamda göstermelik olarak durmayın" diyeceği ifade edildi.

  • FUAT GUGULOĞLU

    Tur geldi, Rıza kaldı

    Çalımbay, "Görevime devam ediyorum" derken Oktay da ayrılığı hiç düşünmediklerini söyledi.

    GÜNDEMİMİZ FARKLI

    BEŞİKTAŞ'ın Malmö'yü elemesi, teknik direktör krizini buzdolabına kaldırdı. Rıza Çalımbay, "Şu anda görevimin başındayım" açıklamasını yaparken, futbol şubesi sorumlusu Kıvanç Oktay da Çalımbay'dan ayrılmayı gündeme hiç almadıklarını belirtti.

    'BU KEZ PLANIMIZ TUTTU'

    ÇALIMBAY maçla ilgili olarak ise şunları söyledi: "Futbolcularımız Ankara'da istediklerimi yapamamıştı. Bu kez ise tam anlamıyla oyun planımız sahaya yansıdı. Bu galibiyet hem bizim, hem Türk futbolu için çok önemliydi. Tüm takımı kutluyorum."

    İsveç'te siyah-beyaz bayram

    İsveç'te yaşayan Türklerin yanı sıra İstanbul ve Avrupa ülkelerinden gelen 3 bin kadar taraftar, statta ve Malmö sokaklarında galibiyeti çılgınca kutladı.

    'Daha yeni başladım'

    Bu sezonki ilk gollerini Malmö'de atan Suleymanou Youla, artık hayal kırıklığı ile değil, golleriyle konuşulmak istediğini söyledi. Henüz gerçek performansına ulaşamadığını anlatan Youla, maç sonrası şu açıklamayı yaptı: "Bundan sonra hep böyle oynamak istiyorum. Bana güvenen hocamı mahcup etmemiş olmak ayrıca güzel. Beşiktaş taraftarı gollerimle coşacak." Kıvanç Oktay da Youla'nın kalitesini gösterdiğini söyledi.

    Ailton-Sergen değişikliği tuttu

    Rıza Çalımbay, Malmö karşısında forvette Sergen ile Youla'ya görev verdi. Çalımbay, son haftaların formsuz ismi Ailton'u yedek soyundururken, Sergen oyunda kaldığı süre içinde etkili oyunuyla beğeni topladı. Ailton'un yedek kaldığı için son derece moralsiz olduğu gözlendi.

    Tur primi 15 bin dolar

    Beşiktaş İsveç'te tarihi bir başarıya imza atarken Malmö galibiyeti nedeniyle futbolcular 15'er bin dolar prime hak kazandı. Yönetimin bu rakamın dışında farklı galibiyeti ödüllendirmek için ayrıca prim vereceği öğrenildi.

    Koray son anda yetişti

    Koray, Malmö maçına doktorların çabasıyla yetiştirildi. Sakatlığı nedeniyle hafta içinde takımla birlikte idmanlara katılamayan milli oyuncu, yoğun tedavi sonrasında bu önemli maçta forma giydi.

      UEFA KUPASI'NDA TOPLU SONUÇLAR

    Levski Sofya-Auxerre :1-0
    M. Donetsk-PAOK : 2-2
    Cork City-S.Prag :1-2
    Myllykosken-Grasshopper : 0-3
    CSKA Sofya-B.Leverkusen : 1-0
    Midtjyland-CSKA Moskova :1-3
    S.Brijen-Basel :0-1
    R.Bükreş-Feyenoord : 1-0
    Dnipro-Hibernian :5-1
    Az Alkmaar-K.Samara :3-1
    Domzale-Stuttgart : 1-0
    S.Bükreş-Valerenga :3-1
    Strasbourg-Grazer AK : 5-0
    L.Moskova-Brann : 3-2
    Anorthosis-Palermo : 0-4
    XAnthi-Middlesbrough :0-0
    Partizan-M. Petach-Tikva : 2-5
    H.Berlin-Apoel : 3-1
    Willem-Monaco : 1-3
    Zurich-Brondy :2-1
    Groclin-Lens : 2-4
    L.Plovdiv-B.Wanderers : 1-2
    Debreceni-S.Donetsk :0-2
    A.Vien-Viking : 2-1
    AEK-Zenit : 0-1
    Genk-Litex : 0-1
    Mainz-Sevilla : 0-2
    Visla K.-Gimuraes : 0-1
    Osasuna-Rennes : 0-0
    Sampdoria-Setubal : 1-0
    Aris-Roma : 0-0
    Braga-Crevena : 1-1
    Kobenhavn-Hamburg : 0-1
    Heerenveen-Banik : 5-0
    Everton-D.Bucuresti : 1-0
    Espanyol-Teblice : 2-0
    Marsilya-G. Beerschot : 4-1(Pen)
    Siyahla yazılan takımlar tur atladı.

    Tur atlayan takımlar, 5'erli 8 grupta tek devreli usülde 4 maç yapacak. İlk üçe girenler bir üst tura yükselecek. Grup kuraları 4 Ekim'de çekiliyor.



  • 30 Eylül 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED