AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E K N O L O J İ K
Türk kullanıcı
MSN'yi 'not ediyor'

Türkiyeli kullanıcı, arama sonuçları listelenirken İngiltere MSN'ye yönlendirilmek yerine, Türkçe bir arama arayüzü bekliyor. Gmail.com, 2 GB'lık devasa bir e-posta alanı verirken, Hotmail'in kendisine 2 MB'lik posta alanını reva görmesini "not ediyor".

Yazılım devi Microsoft'un MSN portalı, www.msn.com.tr adresinden ulaşılan Türkiye sitesini açalı tam 1 yıl geçmiş. Hayırlı olsun! Ancak bu süre içinde pek fazla şeyin değişmediğini üzülerek söylemek zorundayız. Ziyaretçi sayısı olarak büyüse ve Messenger ve Hotmail kullanıcı sayıları nisan ayı itibarıyla aylık 3.5 milyon aktif kullanıcıya ulaşsa bile, Türk internet kullanıcılarına verdiği değer bakımında sınıfta kalmış bir portaldır MSN Türkiye.

Öncelikle nereseyde tüm içeriği derlemedir. E-store, Logizmo, NTVMSNBC, Yenibir.com, E-Kolay, Yapı Kredi, Siberalem, Pazaryerim.com ve Deplasman.com'daki içeriklere verilen bağlantılar veya bu sitelerin içeriğini site içinde gibi göstermek dışında çok az özgün içeriğe sahiptir. Bir haberin başlığına tıklasanız kendinizi NTVMSNBC'de buluyorsunuz.

ABD'liye var da Türk'e yok mu?

Peki Türkiye'de hizmet veren ve bu alanda iddialı olan bir portaldan kullanıcı neler bekliyor? Herşeyden önce Gmail.com, 2 GB'lık devasa bir e-posta alanı verirken, Hotmail'in kendisine 2 MB'lık posta alanını reva görmesini Türk kullanıcı "not ediyor". Bir taraftan da Hotmail'de ülke seçeneğini ABD yaparak kotayı önce 25, sonra da 250 MB'a çıkarmak için hile yapmaya mecbur bırakılmasına da isyan ediyor.

Türkiyeli kullanıcı, arama sonuçları listelenirken İngiltere MSN'ye yönlendirilmek yerine, Türkçe bir arama arayüzü bekliyor. Google çatıyı yüksettiği için, Türkçe bir arama sitesi (Meselâ: http://search.msn.com.tr adresinde olabilir) ve sadece Türkçe sitelerde arama yapabilmeyi istiyor. Tüm dillerdeki sonuçların birlikte listelenmesinin sıkıntısını yaşıyor.

Bugün İstanbul, MSN'nin Ortadoğu ve Afrika'daki ülkeleri kapsayan MEA bölgesinin merkezi. Başında da MSN Ortadoğu ve Afrika Bölge Müdürü sıfatıyla bir Türk var. Bu kişi Ebru Çapa. Kasım 2004'te MSN Türkiye Müdürlüğü'ne atanan Çapa, bir ay önce de MSN'in Ortadoğu ve Afrika müdürü oldu. Çapa'ya göre, MSN Türkiye, ulaştığı kişi ve sayfa görüntüleme sayısı ile en hızlı büyüyen ülke.

MSN, dünyada 40 ayrı pazarda ve 20 dilde hizmet veriyor. 9.1 milyon kayıtlı üyeye sahip ve dünya üzerinde aylık 400 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşıyor. MSN, bugün Hotmail ile 200 milyondan fazla aktif hesaba hizmet veriyor. MSN servisleri arasında yer alan MSN Messenger'ı ise, her ay 165 milyonun üzerinde kişi kullanmakta.

Microsoft'un anında mesajlaşma yazılımı MSN Messenger, Windows işletim sistemiyle birlikte bilgisayarlara yüklenerek, bu alanda rakipsiz olan ICQ'nun yerini aldı. Türkiye'de de artık, hem özel hem de iş amaçlı telefon görüşmelerinden tasarruf için haberleşmeler MSN Messenger üzerinden yapılıyor.

Türk internet kullanıcılarının "Dost ve müttefik ülke" ABD'li kuruluş Microsoft'tan beklentilerinin karşılanmasını beklemek hakkı. Hem de MSN Türkiye'nin başında bizi temsil ettiğiniz varsaydığımız biri varken!

  • http://www.msn.com.tr


    USB bağlantılı internet telefonu

    Telefon görüşmelerinde maliyeti azaltmak için internet üzerinden görüşme yapmayı sağlayan IP (İnternet Protokolü) temelli telefonlar tercih ediliyor. Bu hizmeti veren şirketlerden biri olan Kaya Telekom A.Ş, tüketicilerini yepyeni bir ürünle buluşturdu. Uzak Mesafe Telefon görüşmelerinde yüzde 60'a varan oranlarda tasarruf sağlayan internet telefonlarının en yenisi USB IP Telefon, Rocktel altyapı kalitesiyle satışa sunuldu. Dünyanın en küçük ve en hafif internet telefonu olan USB IP Telefon, estetik tasarımının yanı sıra gelişmiş teknik özellikleriyle de dikkati çekiyor.

    mbdede@yenisafak.com.tr

    www.melihbayramdede.com

  •  
    Yeni bir haber kuşağı
    İnternette yeni sayılabilecek haber sitelerinden biri Haber Kuşağı. Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı'na abone olan Haber Kuşağı, gündem, siyaset, dünya, ekonomi, kültür-sanat, teknoloji gibi çeşitli konularda haberlere yer veriyor. Siteyle ilgili daha fazla bilgi bulabiliriz düşüncesiyle "Künye" bağlantısına tıkladık, ancak e-posta yazılımımız bize boş bir e-posta mesajı açtı. "Künye"ye tıklayınca, bilgi bulmayı umardık oysa.
    haberkusagi.com

    Bir sanal günlük daha
    Geçtiğimiz haftalarda sanal günlükler oluşturabileceğiniz sitelere yer vermiştik. Bunlardan biri ve "blog" denilen günlüklerin en ünlülerinden Blogger'e benzeyen Turklog'u da anmak gerek. Turklog'da da aynen diğerlerinde olduğu gibi ücretsiz günlük açıp, dilediğiniz zaman güncelleyebiliyorsunuz.
    turklog.com

    Bilgisayarla müzik için kolları sıvayın
    Bilgisayar hayatın her alanına girdi artık. Müzik de bundan nasibini aldı. Siz de bilgisayarla müzik yapmaya hevesliyseniz, bu kitap tam size göre. Fazla masraf yapmadan kendi ev stüdyonuzu kurabilir ve odanızda yaptığınız çalışmalarla profesyonel kayıt stüdyolarını aratmayacak sonuçlara imza atabilirsiniz. Kitapla verilen CD'de gerekli tüm programların deneme sürümleri mevcut.
    pusula.com

    Akıllı telefonlar Byte tezgâhında
    Symbian, Windows ve Linux işletim sistemleri kullanan akıllı telefonlar, bilgisayarın yaptığı bir çok şeyi yapabiliyor. Anında mesajlaşma yazılımları (ICQ, MSN) kullanmak, e-posta alıp göndermek, internette gezinmek artık cepte mümkün. Daha önce cepte bu uygulamaları denemediyseniz, Byte dergisinin Haziran sayısına gözatmanızda yarar var.
    byte.com.tr

    Pro2000'ler artık Kingston bellekli
    Pro2000 bilgisayarlar Kingston marka bellek kullanma kararı aldı. Kingston Türkiye sorumlusu Sami Ayhan, "Pro2000, Kingston kullanarak rakiplerinin bir adım önüne geçmiş oldu" dedi. Pro2000 6434 model PC'ler, 999 dolar + KDV'den satılıyor. Üründe 512 MB DDR400 Kingston bellek, 64 Bitlik 3400+ AMD Athlon64 işlemci, 160 GB disk, 256 MB GF FX5500 ekran kartı bulunuyor.
    pro2000.com.tr
    7 Haziran 2005
    Salı
     

    Melih Bayram Dede


    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED