AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Seyirci neredesin?

Pelin Batu ve Mahir Günşiray'ın rol aldığı Ayışığı Neredesin adlı dizi TRT'nin cast'i, çekim ekibi ve hikayesiyle dikkat çeken yapımlarından biri. Ancak dizi, tıpkı yetersiz tanıtım yüzünden hedef kitlesine ulaşamayan diğer TRT yapımları gibi, seyirciden ilgi bekliyor.

Bir süredir TRT 1'de sessiz sedasız ekran yolculuğuna devam eden ve başrollerinde Pelin Batu, Mahir Günşiray, Sema Aktalay ve Orhan Günşiray gibi isimlerin rol aldığı Ayışığı Neredesin adlı dizi, göz dolduran oyunculuğu ve ilgi çekici hikayesiyle popüler kanallarda yayınlanan dizilerle yarışabilecek bir başarı sergilemesine rağmen izleyiciden yeterli ilgiyi görmüyor.

Dizi, TRT'nin pekçok nitelikli yapımında olduğu gibi, yetersiz tanıtım ve izleyenlerde kumanda alışkanlığı olmaması nedeniyle hedef kitlesinin tamamına ulaşamıyor. Hatırı sayılır bütçelerle hazırlanan ve kalite olarak popüler kanallarda yayınlanan dizilerle yarışabilecek durumdaki pekçok TRT yapımı gibi Ayışığı Neredesin de kıymeti bilinmeyen yapımlar arasında seyircinin ilgisini bekliyor.

Senaryosu Berrin Aydın'a, müzikleri ise Vedat Sakman'a ait olan dizi, yalnızlaşan günümüz insanı için bir 'kaçış' noktası olan 'sanal alemde' karşılaşan ve reel hayatta aradığını bulamayan iki 'mutsuz' insanın hikayesini anlatıyor.

BABA-OĞUL GÜNŞİRAY'LAR AYNI DİZİDE

Pelin Batu'nun mesleğinin başında genç bir reklamcı olan Deniz karakterini canlandırdığı dizide, Mahir Günşiray, mutsuz bir evliliği olan gazeteci yazar Nedim karakterini oynuyor. Ünlü sanatçının, yine ünlü bir oyuncu olan babası Orhan Günşiray ise Nedim'in Burgaz'daki yakın dostu "Baba Rıza" olarak çıkıyor izleyicinin karşısına. Dizinin konusu ise şöyle; Satranç oynamak için internete bağlanan Nedim ve Deniz arasında kısa sürede bir dostluk doğar ve Deniz mesajlaştığı kişiye platonik bir aşkla bağlanır. Nedim ise bir yandan işleriyle meşgul olurken bir yandan da eşi Nevra ile aralarındaki problemleri çözmeye çalışmaktadır. Ancak aralarındaki anlaşmazlık boşanmayla sonuçlanır. Dizinin kahramanları bu karmaşa içinde hayatlarına devam ederken beklenmedik bir gelişme ikilinin karşılaşmalarına neden olur.

Dizinin yapımcısı ve yönetmeni olan Adnan Azar, dizinin izleyiciye unutulmaya yüz tutmuş bazı değerleri hatırlattığını söyleyerek, "Ayışığı Neredesin, dostluk, arkadaşlık, dayanışma, sevgi ve aşk temalarını eksen alan bir öyküyü içeriyor" diye konuşuyor.

Azar ayrıca, Ankara, İstanbul ve İzmir'de geçen bir kent öyküsünü anlatan dizinin en ilginç özelliğinin ise Pelin Batu'nun canlandırdığı Deniz ve Mahir Günşiray'ın canlandırdığı Nedim karakterlerinin dizinin 9. bölümüne kadar karşılaşmamaları olduğuna dikkat çekiyor. "Birbirlerinin neler yaptıklarını biliyorlar ama kim olduklarını bilmiyorlar. Bu bölüme kadar karakterlerin kendi serüvenleri anlatılıyor dizide." Seyirciye dayatılan birtakım temalar olduğunun altını çizen Azar, "Benim bu öyküdeki hedefim dingin, temiz, iyi oyunculuk, iyi bir Türkçe kullanımı. Bunların tam tersi de var dizide ancak ön plana çıkan bu. Öyküyü taşıyan ise özellikle Deniz karakterinin naifliği. Nedim ve Deniz, aşka, iyiliğe, insanlığa çok güzel yaklaşımlarda bulunuyorlar" diye konuşuyor.


FİLMLERDEN SEÇMELER

Savaş Sanatı
BM'nin Çin'le bir zirveye hazırlandığı günlerde, iki gücü karşı karşıya getirmek isteyenlerin komplo kurduğu anlaşılır. Bunun için BM Genel Sekreteri, ajan Neil Shaw'u araştırması için görevlendirir. Shaw, komplonun arkasında Çin Büyükelçisi Wong'un olduğunu düşünmektedir. Ama Wong öldürülür ve Shaw tutuklanır.
Orijinal Adı: Art Of War, The Yön: Christian Duguay Oyn: Wesley Snipes, Donald Sutherland, Maury Chaykin
SHOW TV / 21.45

Adalet Savaşçısı
Başarılı dedektif Stevie Grimes bir operasyon sırasında kazayla bir çocuğu tabancasından çıkan bir kurşunla öldürür. Suçlu bulunan Stevie cezalandırılır. Ortağı Grimes ise bu dönemde yükselir ve Emniyet Müdürü olur. Ancak gerçek göründüğü gibi değildir. Çocuğun ölümünden Grimes sorumludur ve Stevie suçu üstlenmiştir.
(The Confidence Man) Yön: Tripp Reed Oyn: Tommy Redmond Hicks, Jack Conley, Barbara Alyn Woods (1996)
TV8 / 23.00

Stardust Anıları
Fellini'nin unutulmaz filmi 8 1/5'a bir gönderme niteliğindeki Stardust Anıları'nda ünlü bir film yönetmeni olan Sandy, Stardust Oteli'nde düzenlenen bir festivale katılır. Hayranlarının ve eleştirmenlerin tacizinden bir türlü kurtulayan yönetmen, festival süresince hayatını ve yaptığı işleri bir kez daha gözden geçirecektir.
Orj. Adı: Stardust Memories Yön: Woody Allen Oyn: Woody Allen, Charlotte Rampling, Jessica Harper (1980)
Cnbc-e / 22.00

Kaplan Pençesi 2
New York dedektiflerinden Richards ve Linda, hapisten kaçmış olan seri katil Chong'u yakalamak içinbu kez San Francisco'nun Çin Mahallesi'ndedirler. Zamanla yarıştıkları bu kovalamacada Richards ve Linda, kendilerini Chong ve onun Çin Mahallesi yeraltı dünyasının lideri olan kardeşi Dai Lo Fu tarafından kapana kıstırılmış bulurlar ve macera da başlamış olur.
Orijinal Adı: Tiger Claws 2 Yön: J. Stephen Maunder Oyn: Jalal Merhi, Bolo Yeung Türü: Aksiyon / Macera
SHOW TV / 01.30

Boksör
Gençliğinde parlak bir boksörken IRA bağlantısı nedeniyle 14 yıl hapis yatan boksör Danny, Belfast'a döner. Siyaseti bırakmıştır. Ama sevgilisi Maggie o hapisteyken bir IRA militanıyla evlenmiştir. Danny böylece kendisini artık nefret ettiği bir karmaşanın içinde buluverir.
(The Boxer) Yön: JimSheridan Oyn: Daniel Day Lewis, Emily Watson, Brian Cox Yapım: 1997 Türü: Siyasi-Dram
STAR / 02.10

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Esrar kapısı aralanıyor, iki hikaye daha çıkıyor!
Reha Yeprem'in sunduğu Sırlar Dünyası iki yeni hikaye ile ekrana geliyor. Satılmış Ağa adlı ilk öyküde, bahçesine giren bir hayvanı döverek öldüren bir ağanın başına gelen ibretengiz olaylar konu ediliyor. Kan İzi adlı ikinci öyküde ise, işyerinde namaz kılan Ramazan adlı bir gençle, vakit aldığı ve işleri engellediğini düşündüğü için işçilerin namaz kılmasını yasaklayan Timur adlı patronunun arasında geçen ve sonu Ramazan'ın ölümüyle biten dramatik bir öykü anlatılıyor.
[19.55/SAMANYOLU]

Yüzük Kardeşliği'nin yolculuğu sona eriyor
Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin son filmi olan Kralın Dönüşü, 11 dalda kazandığı Oscar ödülü ve görkemli savaş sahneleriyle izleyenleri büyülüyor. Serinin bu bölümünde; Yüzük taşıyıcısı Frodo'nun Hobbit'lerin diyarından korkunç topraklara uzanan yolculuğu sona eriyor ve Karanlıklar Efendisi Sauron ile, Yüzük Kardeşliği karşı karşıya geliyor.
Kıskançlık krizi geçiren Sinan, Deniz'e saldırıyor
Sanem Çelik ve Nejat İşler'in rol aldığı Aliye'de, Feyyaz ve Nusret'in düğününde kıskançlık krizi geçiren Sinan, Deniz'e saldırıyor. Aliye ise iki öfkeli erkeğin arasında kalıyor. Düğünde, Gülsün korku içinde ne olduğunu anlamaya çalışırken, Arda ve Ayşe perişan olurlar. Kontrolünü kaybeden Sinan, Aliye ve Meriç'i baskı altına almaya çalışır. Deniz ise, Aliye'ye ulaşmanın yollarını arar ve Aliye'ye bir teklifte bulunur. Alp ablası Leyla'nın Sinan'la olan ilişkisinden rahatsızdır.
[ 21.45 / ATV ]

Deniz Feneri'nin yardım eli, iki kadına uzanıyor
Uğur Arslan ve Gamze Gözalan'ın sunduğu Deniz Feneri artık salı günleri ekrana geliyor. Programda bu hafta, engelli bir insana yardım edebilmek için kaçarak onunla evlenen genç Dürdane ile kızı ve damadı terk ettikten sonra 5 çocuğun bakımını üstlenen 70 yaşındaki Müzeyyen Girişken'in yaşamından kesitler getiriliyor ekrana. Dürdane'ye şirin bir evle katkıda bulunan Deniz Feneri, Müzeyyen Girişken ve 5 torununa ise güzel bir ev ve eğitim masraflarını karşılayarak yardımcı oluyor.
[ 21.45 / KANAL 7 ]

Şükriye Tutkun'dan müzik programı
Sesi ve yorumuyla izleyicilerin gönüllerinde yer eden Şükriye Tutkun'un hazırlayıp sunacağı Salıncak adlı program ilk bölümü ile ekranda. Müziğin her türünden örneklerin sunulacağı programa konuk olan sanatçılar, canlı orkestra eşliğinde sevilen parçalarını seslendirecekler. Programın ilk bölüm konukları ise, sanat dünyasının sevilen isimlerinden Ferhat Göçer ve ünlü opera sanatçısı Hülya Sancaklı.
[ 21.30 / TV 8 ]
7 Haziran 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED