AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • Diplomasız doktora ağır ceza geliyor
    AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, diploması olmadığı halde hasta tedavi eden veya doktor unvanı takınan ve diş hekimliği yapan kişilere, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi amacıyla yasa teklifi hazırladı. Teklif, Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'da değişiklik öngörüyor. Teklife göre, diplomasız diş hekimliği yapan, diplomasız hasta tedavi eden veya doktor unvanını takınan kişilere 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası verilecek. Teklifle, diş protez teknisyenleri için bin YTL'den 3 bin YTL'ye kadar ağır para cezası olarak öngörülen ceza da TCK'ya uyumlu hale getirilerek adli para cezasına dönüştürülüyor.

  • Tüm okullar Milli Eğitim'e devrediliyor
    Kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı okulların Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesini öngören kanun tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı okullar ile bu okulların bünyesindeki döner sermaye işletmelerinin Milli Eğitim Bakanlığı'na devrilmesini amaçlayan tasarı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı okulları kapsam dışı tutuyor. Okulların personeli, döner sermayesi, motorlu taşıtları, taşınır ve taşınmaz malları bakanlığa geçiyor.

  • ÖSS soru ve cevapları sınav sonrası internette
    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 19 Haziran 2005 tarihinde yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) soru ve cevaplarını bu yıl internetten yayınlayacak. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, ÖSS soru ve cevapları için bundan önceki yıllarda olduğu gibi basın yayın kuruluşlarından ücret talep edilmeyecek ve sözleşme yapılmayacak. ÖSS soru ve cevapları, sadece sınavın yapılacağı 19 Haziran'da saat 16.00'dan itibaren www.osym.gov.tr adresinden yayımlanacak.

  • 26 ülkeden, 72 proje ödüllendirilecek
    Özel Fatih Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Çevre Olimpiyatı başladı. 26 ülkeden 118 öğrencinin 72 projeyle katıldığı yarışmanın ödül töreni yarın gerçekleştirilecek. Fatih Koleji'nin konferans salonunda olimpiyatın açılış konuşmasını yapan INEPO Koordinatörü Dr. Mustafa Petek, gelecekte çevre adına bir şeyler yapılacaksa bunun devlet adamları veya politikacılar tarafından değil proje hazırlayan öğrenciler tarafından yapılacağını kaydetti. Öğrencilerin bu çalışmalarıyla toplumda çevre konusunda ilgi uyandırmakla kalmadıklarını aynı zamanda bu ilgiliyi bilgiyle pekiştirdiklerini kaydeden Çevre Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, insanların davranışlarının da etkilendiğini ifade etti. Açılış töreninde 1993'ten bu yana INEPO'ya jüri olarak katılan Çek Cumhuriyeti'nden Tomas Soukup, Petek'e çevre adına yürüttüğü faaliyetlerden dolayı ödül verdi.

  • OKTAY MEHMET-İSTANBUL

  • 'Veliler, karneyle egolarını tatmin ediyor'
    Hemen her insanın hayatında bir izi olan karne mevsimi yine geldi çattı. 15 milyonun üzerinde çocuk ve genç, önümüzdeki günlerde yıl boyunca harcadıkları emeklerinin karşılığını alacak. Karneleri çocuklardan daha fazla merak edenler ise anne ve babalar... Çünkü çocuklarının getireceği başarılı bir karne, çocuklarının karnesini eşe dosta gösterirken anne babanın gururlanmaları ya da karne konusunu hiç açmamaları anlamına geliyor. Psikanaliz uzmanı Çağatay Öztürk ise bunun yanlışlığına dikkat çekerek ebeveynlere egolarını değil, çocuklarını düşünmelerini, zayıf getiren bir çocuğun neden zayıf getirdiğinin ve çözüm yollarının çocukla birlikte oturup değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor. Öztürk, karne döneminin kişinin yaşamını etkileyen önemli anlardan biri oldugunu vurguluyor.

  • ÖSS giriş belgesi eline ulaşmayanlar için irtibat numaraları
    Ankara PTT Başmüdürlüğü, ÖSS giriş belgeleri eline ulaşmayan öğrenciler için irtibat numaraları yayınladı. PTT Başmüdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ÖSS giriş belgeleri eline ulaşmayanlar ile herhangi bir nedenden iade edilen belgelerin akıbetinin araştırılabilmesi için irtibata geçilmesi gereken telefonlar şöyle: l Ankara Posta İşleme Merkezi Müdürlüğü: 3432901 l Ankara Posta İşleme Merkezi Müdür Yardımcısı: 3271706 l Ankara Posta İşleme Merkezi Müdür Yardımcısı: 3432903 l Bilkent Plaza PTT Merkezi: 2661806 l Çayyolu PTT Merkezi: 2418681 l Sincan PTT Merkezi: 2701828 l Pursaklar PTT Merkezi: 5270355 l Gölbaşı PTT Merkezi: 4843434.

  • Çamlıca Kalem'de Bahar Şenliği
    Özel Çamlıca Kalem İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen "Bahar Spor Şenlikleri" okul bahçesinde yapıldı. 19 okuldan 56 takım ve 400 sporcunun katıldığı şenliklerde 7 dalda mücadele edildi. Öğrencilere spor ruhunu, centilmenlik ve fair play davranışlarını kazandırmak amacıyla düzenlenen şenliklerin açılışında eğlenceli yarışmalar, spor gösterileri ve hediye çekilişleri yapıldı.

  • Miniklerin 'Çevre dersi
    Büyükçekmece Bizimkent İlköğretim Okulu 2-B öğrencilerinin yıl sonu gösterilerinde sahneye koyduğu "Barış Ormanında Yarış" oyunu, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Bakırköy Belediye Tiyatroları sanatçılarından Elif Ürse'nin yönettiği oyun Asım Kocabıyık Anadolu Meslek Lisesi Tiyatro Salonu'nda sahnelendi.

  • En fazla ağaç diken 10 ülke arasına girdik
    Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) raporuna göre Türkiye, son iki yılda ağaçlandırma faaliyetlerini yüzde 100 artırarak, dünyanın en fazla ağaç diken ilk 10 ülkesi arasına girdi. Son 10 yıl ortalamasına göre yılda 75 bin hektarlık alanı ağaçlandıran Çevre ve Orman Bakanlığı, 2003 yılında 115 bin, geçen yıl ise 170 bin hektarlık alanı ağaçlandırdı. Türkiye ağaçlandırmada gösterdiği başarı sayesinde dünya genelinde en fazla ağaçlandırma yapan 10 ülke içinde gösterildi. Listede Türkiye ile birlikte Hindistan, Endonezya, Tayland, Rusya, ABD, Ukrayna, İran ve İspanya yer aldı.

  • BEHÇET GÜNGÖR / ANKARA

  • İGDAŞ'tan bedava kombi ve doğalgaz
    İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş (İGDAŞ), Yaz Dönemi Abonelik Kampanyası'nı başlattı. 6 Haziran - 15 Ağustos tarihleri arasındaki kampanya sonunda yapılacak çekilişle, 200 aboneye 1 yıl boyunca, bin metreküplük doğalgazı bedava kullanma imkanı sunulacak. 100 talihliye de, birer kombi hediye edilecek. 312 milyon liralık abonelik bedeli ise, kredi kartıyla 6 taksit, nakit ödemeyle de 4 taksitte ödenebilecek. İGDAŞ Genel Müdür Vekili Levent Tüfekçi, "Bu yaz kampanyasıyla 150 bin yeni abone hedefliyoruz. 2005 yılı sonunda ise, toplam 3 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

  • ZEKERİYA GÜLÜN / İSTANBUL

  • Başkent'te servis faciası
    Ankara'da okul servisiyle kamyon çarpıştı, 1 öğrenci öldü, 11 öğrenci yaralandı. İncek'ten Eryaman'a öğrenci taşıyan TED Koleji'ne ait okul servisi, çevre yolunda kamyonla çarpıştı. TED Koleji 5. sınıf öğrencisi Bilgi Atıcı'nın (9) öldüğü kazada, 11 öğrenci de yaralandı. Kazada kolu kopan Yavuz Tuğrul'un (9) Gazi Üniversitesi'nde gerçekleşen ameliyatın ardından kolunun dikildiği belirtildi.

  • Lezzetçiler Florya'da buluştu
    Florya Doğa ve Lezzeti Tanıtma Birliği'nin, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın himayelerinde düzenlediği 'Uluslararası 1. Lezzet Festivali' Florya Sosyal Tesisleri Kamping Alanı'nda yapıldı. Türk mutfağına özgü yemeklerin sergilendiği fesivale, İstanbul'un önde gelen restoranları hazırladıkları yemekleri tanıttı. Festivalin açış konuşmasını yapan Florya Lezzet Birliği Başkanı Ramazan Bingöl, dünyada en önemli ve zengin 3 mutfağından birinin Türk mutfağı olduğunu söyledi. Bingöl, "Maalesef, ülkemiz dünyanın en zengin mutfak kültürüne sahip olmasına rağmen, bu zenginliğini dünyaya tanıtamadı. Bugün fast-food gibi yiyeceklerin insan sağlığı açısından sakıncaları herkes tarafından bilinirken, Türk mutfağında insan sağlığına zararlı bir tek yemek bulamazsınız" dedi.

  • OKTAY MEHMET



  • 7 Haziran 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED