AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R

Vefa

Hayır, Milli Takım'dan bahsetmek istemiyorum. Zaten tatsız idi, gittikçe tatsızlaşıyor. Her ne kadar sonbaharda değilsek de, her transfer mevsiminde benim dilime hüzünlü bir şarkı takılır.

Yine hazan mevsimi geldi

Yine yapraklar rüzgarların

Peşisıra gidecek...

Demek ki takıma gelenlerden çok gidenler beni etkiliyor.

Eskiden "güzel ayrılıklar" olurdu, jübileler yapılırdı. Mesela Cüneyt Tanman'ın, Şifo Mehmed'in jübileleri ne güzeldi.

Bazı futbolcular ise takımdan gitmek istemez; gönderilir. Bu bir gerilim yaratır. Bazıları kaderine razıdır, ama futbolu bırakmayı düşünmez, daha zaman var diye direnir.

Lakin zaman zalimdir.

O futbolcu gittiği yerde de tutunamaz.

Kurt yaşlanınca ancak hatıralar onu ayakta tutar. Hatıralar gençlik için birer hikâyedir, yaşanmadıkça kavranamaz. Adam ikinci ligde de barınamaz. Unutulur.

Unutulmak, ne acı.

Birgün bir gazeteci bu bir zamanların ünlü futbolcusunu, ya üçüncü ligde veya amatör kümede bulup konuşur. Eski günlerden bahsedilir, adamımızın gözleri dolar, hüznünü gizlemek için acı acı güler.

"Futbolu seviyorum", der.

Uzaklara bakar, yani kaçırdığı fırsatlara, gelip-geçen gençliğine.

Dikkat ederseniz artık o eski şaşaalı transfer curcunası yaşanmıyor. Bu yıl belki de sadece Galatasaray'ın yeni hocası etrafında konuşulacak. Gariptir onu dahi doğru-düzgün karşılamadılar. Bir cümbüş yaratılmadı. Bunda belki Hagi hakkında ikiye bölünen yönetim ve tribünün dahli vardır.

Kulüplerin nefesi kesilmiş durumda. Büyük umutlarla Beşiktaş'a gelen Rıza Hoca'nın elindeki liste şimdiden sarardı. Yılların tecrübesini taşıyan İlhan Cavcav "Artık milyon dolarlar devri kapandı, aklı olan alt yapıdan gençlere yönelmeli" diyor.

Lakin bunun için bir Fatih Terim mucizesine ihtiyaç var. İsmi cismi olmayan Emre, Küçük Hakan, Ergün, Okan, Konya'da neredeyse ıskartaya çıkarılmış Suat'tan yepyeni bir güç üretecek.

Ben Emrah'ın da Trabzon'da kalmasına sevindim. Avrupa'da Trabzon iş yapacak diyorum. Keşke birkaç takviye yapabilse.

Fenerbahçe'nin hayalinde Nihat, Emre, Hamit Altıntop, Yıldıray gibi isimler resmigeçit yapıyor. Nerdeee!.. Nihat çoktan ÇSKA'lı oldu bile.

Murat Hacıoğlu ve Fatih Sonkaya Sivas'a doğru gidiyorlar. Konya El-Saka'yı aldı. Bu Konya, Aykut Kocaman ile gelecek sezon iyi bir yere gelecek. Bunu bir yere not edin. Galatasaray ala ala Altan'ı aldı. Eğer doğru ise Deportivo Fatih Tekke için 4,5 milyon Avro verecekmiş.

Bu tabi profesyonel bir futbolcu için cazip bir teklif. Eskiden "renk aşkı" paranın önüne geçerdi. Ama şimdi devir değişti. Hem futbolcu, hem kulüp iyi bir teklife "hayır" demekte zorlanıyor.

Kısası Süper Ligimiz'in tadı yok, transferin de tadı yok.

Milli Takım'ın da Almanya yolu neredeyse tıkandı. E, ne yapacağız?

İsteyen keçiboynuzu çiğnemeye devam etsin.


7 Haziran 2005
Salı
 
MUSTAFA KUTLU


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED