AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
Aksoy'un, Turcas'taki payı artıyor

Turcas Petrol Başkanı Erdal Aksoy'un sahibi olduğu Aksoy Petrol Dağıtım Yatırımları A.Ş.'nin, ConocoPhilips'in Turcas'daki yüzde 28,5 oranındaki hissesini satın almasına yönelik bir anlaşma imzalandığı bildirildi. Turcas Petrol'den yapılan açıklamada, Aksoy'un Turcas'daki mevcut hisse oranının yüzde 17,3 olduğu, Rekabet Kurulu'nun onayının ardından satış işleminin tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

'Alfa Telekom'un teklifi ulaşmadı'

Çukurova Holding, Turkcell hisse senetlerinin Alfa Telekom tarafından satın alınmasına ilişkin yeni bir teklifin kendilerine ulaşmadığını bildirdi. Çukurova Holding, yapılan açıklamada "Ancak Çukurova Grubu'nun TMSF'ye olan borcunun tamamının geri ödenmesi için, kapsamlı bir finansman paketi oluşturulması konusunda Alfa Grubu ile çalışmalarımız devam etmektedir" denildi.

Adnan Polat yeniden TSF başkanı

Adnan Polat, Seramik Federasyonu'na ikinci kez başkan seçildi. Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu'nda Serkap Derneği'ni temsilen Ahmet Yamaner, Sersa Derneği'ni temsilen Hasan Sazcı, Serham Derneği'ni temsilen İlhami Tezcan, Seref Derneği'ni temsilen Faruk Arısoy, Timder Derneği'ni temsilen Aydın Eşer, TSD Derneği'ni temsilen Ayhan Çavuşoğlu yer aldı.

Türk Eximbank 2 puan faiz indirdi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türk Eximbank tarafından uygulanan, 1 yıla kadar vadeli Türk Lirası ihracat kredileri programlarının faiz oranlarında 2 puan indirim yapıldığını bildirdi. Bakan Tüzmen açıklamasında, ihracatta sağlanan ivmenin sürdürülmesinde etkili olması beklenen yeni faiz oranlarının bugünden geçerli olduğunu kaydetti.

Yaş çay bedelleri ödeniyor

ÇAYKUR, 2005 yılı yaş çay alım kampanyasında mayıs ayında aldığı ürün bedellerini ödemeye başladı. ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yunus Kaldırım, "Toplam 46 milyon 500 bin YTL ödeme yapacağız. Bir hafta ödemeleri bitirmeyi planladık" dedi. Kaldırım, haziran ayında alınan yaş çay bedellerinin de 10 Temmuz'dan itibaren ödenmeye başlayacağını kaydetti.

Ülker: Dardanel ile ilgilenmiyoruz

Ülker Gıda, bir yatırımcısının, Dardanel'in Ülker'e satışının gerçekleştiğine şahit olduğuna ilişkin iddialarının elektronik posta yoluyla SPK'ya iletilmesi konusunda, açıklama istenmesi nedeniyle Borsa'ya bir yazı gönderdi. Ülker Gıda A.Ş açıklamasında, Dardanel Gıda A.Ş. hisselerinin gerek doğrudan gerekse Borsa yoluyla satın alınması ile ilgilenmediğini açıkladı.

Mirage'dan nostalji rüzgarı

Müşteri talepleri doğrultusunda müşteriye özel konsept mobilya seçenekleri ile sunan ve her ürününde hand made motifler taşıyan Mirage, yaşam alanlarını vazgeçilmez konukları arasında. 18. yüzyıldan izler taşıyan Mirage mobilya Country ve rustik mobilyaları ile yaşadıkları mekana kişilik katmayı bilenlerin öncelikli tercihi olmaya devam ediyor.

Metro Cash & Carry-Türkiye 15. yılında

Toptan satış alanında faaliyet gösteren Metro Cash & Carry, Türkiye'de 15. yılını kutluyor. Metro Cash & Carry'nin kutlamaları, 15 Haziran Çarşamba günü, Kozyatağı Mağazası'nda başlayacak. Üst Yönetici (CEO) Thomas Huebner toplantıda, Türkiye'deki yeni yatırımlar konusunda bilgi verececek.

Evinizin en şık hali Poli

Mobilya sektörünün tanınmış firmalarından Poli, yüzlerce model, renk ve desen alternatifleriyle evlerin her köşesini güzelleştirmeye kararlı. Poli, kaliteli, özgün tasarımlı, ergonomik, konforlu, estetik ürünleri ile müşterilerine fonksiyonel ürünler sunmasının yanında dünya standartlarıyla, güncel tasarımları birleştirerek bir evin en şık halini yansıtıyor.

Turkcell- Borusan Telekom işbirliği

Yurt dışından Türkiye'deki Turkcell abonelerine yapılan aramalar, Borusan Telekom tarafından da taşınmaya başlandı. Turkcell ile yapılan arabağlantı anlaşması sonrasında test çalışmalarına başlayan Borusan Telekom, testlerini sonuçlandırdı. Yurt dışından başlatılan Turkcell çağrıları, artık Borusan Telekom üzerinden de sonlandırılabilecek.




14 Haziran 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED