AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Bankada 'Kurtlar Vadisi'

Bir kamu bankasının personeli, Kurtlar Vadisi dizisinden esinlenerek, kurumdaki yolsuzluk iddialarını internet ortamında 'Sinekli Bakkal' adıyla yayınlıyor. Banka yönetimi, diziyi hazırlayanların peşine düştü.

  • HÜSEYİN ÖZAY / ANKARA
    Yıllardır yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları ile gündemden düşmeyen kamu bankalarında çok ilginç bir olay yaşandı. Bir bankanın personeli, Kurtlar Vadisi adlı diziden esinlenerek, sanal ortamda bankadaki ve diğer kurumlardaki usulsüzlük iddialarını bir dizi halinde yayınlamaya başladı. Sinekli Bakkal adı verilen dizide, tüm yöneticilerin ayrı ayrı kod isimleri var.

    Dizide, başta bankası olmak üzere bir çok kurumla ilgili, yönetim kurulu toplantılarında alınan kararlar, yapılan işlemler mizahi bir dille anlatılıyor. Sözkonusu dizi, banka personeline ve diğer kurumlarda çalışan personelin mail adreslerine gönderiliyor.

    Banka, komisyon oluşturdu

    Banka yönetimi, bu diziyi hazırlayanları bulmak için, bankada bilişim uzmanlarından ve müfettişlerden bir komisyon oluşturdu. Komisyon tüm çabalarına rağmen, bu diziyi hazırlayan personel bulunamadı. Dizide, çok gizli bilgilerin bulunması, bazen üst düzey yöneticilerin kendi aralarında yaptığı toplantılarda konuşulanların da yer alması, banka yöneticilerini birbirlerinden bile şüphe eder hale getirdi. Banka yönetimi, konuşulanların dizide çıkmaması için her türlü önlemi aldı. Ancak, yine de dizinin devam etmesi üzerine, artık odalarda dinleme cihazının olmasından şüpheleniyor. Dizi, yöneticilerin mail adreslerine, "Zerobal" ve "Hepbilen" nikiyle gönderiliyor.

    Olay dizinin kahramanları

    "Sinekli Bakkal" adlı sanal alemdeki dizide bankanın genel müdürü "Canpare", diğer bankanın genel müdürü, "Hüseyin Kaydım", yönetim kurulu üyeleri, "Mehmet Zemin Öpercan", "Murti", bankanın genel müdür yardımcıları, "Sarraf", "Bilirbilmez", "Cenapuyurgezer" kod ismiyle anılıyor. Daire Başkanları "Ercüş", "Mustiş", banka müfettişi "Kömürhan" olarak anlatılıyor.

    Sanal diziden ilginç bölümler

    "11 Eylülden sonra yaşanan en kara gündü onun için... Nede olsa Bizanslı idi.. Zevki dede yıpransın yerine geçeyim diye yazdırmıştı da yazdırmıştı gazetelere onca haberleri... Ama yediği son dakika golü ile ne yapacağını şaşırmış, koltuğu bile murtinin torpili ile kurtarmıştı.. 'Şimdilik' kaydı ile güçlü kasiyer yapılmıştı.. Artık İFP lilerden aldığı hayır duaları ile günlerini geçirecek olan Zevki dede bile bile Kabzımallar kurulundan sonra yediği kazık karşısında ağzı açık kalmış, Ali Damacana Zevki dedeyi İFP yapmıştı.."

    "Canpare gücünü korusun diye her gün bir kilo ıspanak yiyor, kabasakala karşı savaşı için güç topluyordu, hatta çaycısına bile 'ben artık güçlü kasiyerim çayımı iki şekerli getir' diye talimat vermişti, Başkasiyer vekili Hüseyin Kaydım ise cigerim Canparem senin gücün bize lazım, yorma kendini, ıspanak yetmez her sabah iki çiğ yumurta iç hem uyurkende horlamazsın diyordu.."



  • 14 Haziran 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED