T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 26 MAYIS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Danıştay operasyonu yurtdışına taştı

Danıştay Saldırısı'na yönelik yapılan operasyonda kilit isim olarak bilinen Ayhan Parlak'ın Cumhuriyet Gazetesi'ne son olarak gerçekleştirilen saldırının olduğu gün Almanya'ya kaçtığı anlaşıldı.

Katil Alparslan Aslan ile sadece eylemler döneminde 50'den fazla telefon görüşmesi yapan Parlak için Almanya Polisi'nden yardım istendi.

Operasyon dolayısıyla incelenen Ayhan Parlak'ın Tekin ile Arslan arasında köprü vazifesini gördüğünü iddia eden emniyet yetkilileri, bulunması için uluslar arası destek istendiğini bildirdiler. Son olarak Cumhuriyet Gazetesi'ne üçüncü saldırının yapıldığı gün Arslan ile görüşen Parlak'ın aynı gün 11 Mayıs 2006'da Atatürk Havalimanı'ndan öğle saatlerinde Almanya'ya çıktığı anlaşıldı.

Parlak'ı, akrabası Ertuğrul Yılmaz'ın öldürülmesi nedeniyle Nisan 2003 yılından beri takip eden Emniyet Genel Müdürlüğü bu defa da Alman Polisi'nden yakalanması için yardım istedi. Hakkında İnterpol aracılığıyla ön arama olan "Difüzyon" çıkarılan Parlak için, güvenlik ve işbirliği anlaşmaları çerçevesinde gizlice irtibat kuran Emniyet Genel Müdürlüğü olası adresleri ve ilişkili kişilerin de ismini verdi.

NEDEN ÖNEMLİ

Parlak'ın, 2005 yılında kapatılan Doğuş Faktöring'e gelen kara paranın dağıtımı ve isimsiz örgütlenmenin şeması açısından önemli olduğunun altını çizen emniyet yetkilileri, "PKK'nın uyuşturucu haracı, Ertuğrul Yılmaz, Doğuş Faktöring ve Danıştay Saldırısı gibi pek çok konunun anlaşılması için gerekiyor" dediler.

PKK'lı Recep Canik'in ifadesinde, kafasından vurularak öldürülen Yılmaz'a yardımları ve irtibatları gerekçesiyle yüklü miktarda uyuşturucu parası aktardığını anlattığını kaydeden emniyet yetkilileri, "Burada Yılmaz'ın, kendi kasasına para aktardığı gerekçesiyle dayısının oğlu Ayhan Parlak tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Doğuş Faktöring'deki payının ise Muzaffer Albay, Parlak ve bazı isimlerce paylaşıldığını söylemişti. Bu yüzden çok önemli şahıs" dediler.

OPERASYONU TESADÜFLER BOZDU

Bu arada gelişmeler üzerine takibe alınan Parlak'ın dosyasının hazırlanması için Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'nda görevli komiser Tamer Topsakal'ın görevlendirildiğini söyleyen emniyet yetkilileri, "Ancak bu temas, dosyaların kaybolması ve karşı tarafın bilgilenmesine kadar uzandı" şeklinde konuştular.

OPERASYONU TESADÜF BOZDU

Parlak ve yandaşlarına yönelik teknik takibin devam ettiği süreçte bir tesadüfün bütün operasyonu bitirdiğini anlatan emniyet yetkilileri, "Bu kişinin kullandığı aracın change olduğuna ilişkin ilginç bir ihbar Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yapılmış. Emniyette gidip araçla beraber Parlak'ı almış. Tabi arabadan suç unsurlarıyla beraber, komiser Tamer'in verdiği dosyalardan biri de bulunmuş. Operasyon şekillenmeden sona erdi, komiserde meslekten atıldı" dediler.

Ardından yapılan incelemede Parlak'ın telefon rehberinde polis ve MİT tarafından çok iyi bilinen isimlere rastlandığının altını çizen emniyet yetkilileri, "Muzaffer Tekin ve Alparslan Arslan isimlerine ilk defa burada rastladık. Ancak ulusalcı olarak belirlenen bu kişilerin neden ve nasıl irtibatlı olduğunu çözememiştik" diyerek operasyonun buradan sonra tıkandığını da ifade ettiler.

  • ANKARA (ANKA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi