T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 26 MAYIS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'Bir çocuğun öldü, yüzlerce çocuğun oldu'

Okula giderken uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülen Anadolu Lisesi öğrenci 2 gencin arkadaşları şiddeti protesto etti. 300 kişilik öğrenci grubu, acılı anneleri ziyaret etti. Ahmet Genç'in acılı annesine öğrenciler "Bir çocuğun öldü, yüzlerce çocuğun oldu" diyerek karşılık verdi.

Samsun'da uğradığı silahlı saldırıda ölen oğlunun acısını pencereye çıkarak yaşayan anne Nur Genc, "silahları bırakın, başka kimselerin canı yanmasın. bu konuda artık TBMM bir seyler yapsın" diye feryat etti.
Samsun'da, okula giderken uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülen Anadolu Lisesi öğrenci 2 gencin arkadaşları, cinayeti protesto etmek için bu sabah bir yürüyüş gerçekleştirdi. Arkadaşlarının evine kadar yürüyen yaklaşık 300 öğrenci, uzun süre göz yaşı döktü.

Samsun'da, okula giderken uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülen Samsun Anadolu Lisesi öğrencilerinin arkadaşları, bu sabah yürüyüş için okullarında toplandı.

Öğretmenlerinin ikazlarına rağmen aralarında aldıkları yürüyüş kararını uygulayan 300 öğrenci, önce cenazeleri evlerine getirilen Ahmet Genç'in (16), ardından da Cihan Semizoğlu'nun (17) evine gitti.

Ellerinde arkadaşlarının resimleriyle gözyaşları içinde ve alkışlarla silahlı saldırıyı protesto için yürüyen öğrenciler, önce Ahmet Genç'in Bahçelievler Mahallesi Reşat Nuri Güntekin Sokak'taki evinin önünde toplandı.

Samsun'da uğradığı silahlı saldırıda ölen Cihan Semizoğlu'nun (17) Fenerbahçe formasının sarılı bulunduğu tabutuna annesi sarılarak gözyaşı döktü.

Bu sırada oğlunun acısını pencereye çıkarak yaşayan anne Nur Genç, "Silahları bırakın, başka kimselerin canı yanmasın. Bu konuda artık TBMM bir şeyler yapsın" diye feryat etti. Öğrenciler de, "Bir çocuğun öldü, yüzlerce çocuğun oldu" diyerek anneye alkışlarla karşılık verdi.

Öğrenciler buradan da yürüyerek Cihan Semizoğlu'nun Bahçelievler Mahallesi İstiklal Caddesi Su Apartmanı önüne geldi. Fenerbahçe formasının sarılı bulunduğu tabuta sarılarak gözyaşı döken anne Saniye Semizoğlu, "Oğlum sana nasıl kıydılar? Yüreğim yanıyor" diye haykırdı.

Semizoğlu'nun yakınları da tabuta sarılarak gözyaşı dökerken, cadde üzeri çiçeklerle donatıldı. Öğrenciler burada da alkışlı protestoda bulundu.

Cihan Semizoğlu'nun cenazesi, toprağa verilmek üzere Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne gönderildi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vali Yardımcıları, Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, bazı Belediye Başkanları ve daire müdürleri de ölen öğrencilerin evlerine gelerek taziyede bulundu.

"O SİLAHSIZLANMA İÇİN ÖNAYAK OLACAK"

Samsun'da dün sabah silahlı saldırı sonucu ölen 2 gencin cenaze törelerine katılan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Yaşanan olay herkese ders olmalı" dedi.

Önce Cihan Semizoğlu'nun evinin önündeki törene katılan Vali Güzeloğlu, Cihan'ın babası İlhan, annesi Saniye ve kız kardeşi Nihan Semizoğlu'na başsağlığı diledi.

CENAZE ÇARŞAMBA'YA GÖNDERİLDİ"

Burada İl Müftüsü Osman Şahin'in yaptığı duadan sonra cenaze Çarşamba İlçesi'ne uğurlandı.

Vatandaşlarla birlikte tabutu omuzlayarak cenaze aracına koyan Vali Güzeloğlu, daha sonra öldürülen diğer öğrenci Ahmet Genç'in evine gitti.

"OĞLUMU ŞEHİT VERDİM"

Güzeloğlu, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ve diğer protokol üyeleriyle birlikte baba Sinan, anne Nur ve ölen gencin kardeşleri Salih ve Tolga Genç'e taziyesini iletti. Vali Güzeloğlu'nun yanına elinde oğlunun fotoğrafıyla gelen anne Nur Genç, "Oğlumu şehit verdim. Bak oğlum, sen öldün ama bütün devlet büyükleri senin ayağına geldi. Bunları gör. Kurtuluş mücadelesi Samsun'dan başladı. Sayın Valim bak; benim oğlum da Atatürk'e benziyor. Görüyor musun? O da Samsun'dan bir güneş gibi doğacak ve silahsızlanmaya karşı bir çare olacak. Türkiye'de silahsızlanmaya benim oğlum önayak olacak. Bu bir adım olacak. Buna inanıyorum" diye konuştu.

"HERKES HASSASİYET GÖSTERMELİ"

Vali Güzeloğlu, yaşanan olaya büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Çok üzüldüm. Büyük bir acı yaşandı. Konuyu yakından takip ediyorum. Yaşanan olay herkese ders olmalı. Herkes gerekli hassasiyeti göstermeli" şeklinde konuştu.

Daha sonra evden ayrılan protokol ve aile, tabutun başında müftünün yaptırdığı telkinlerle dua etti. Anne Nur Genç, çocuklarına ve yakınlarına kesinlikle ağlamamaları ve başları dik durmalarını söyledi. Çocuklarını uyaran Nur Genç, "Oğlum bak karşında gülerek duruyoruz" dedi. Ölen öğrencinin kardeşleri Salih ve Tolga dua okunurken kendilerini tutamayarak gözyaşı döktü.

Daha sonra Vali ve protokol üyeleri, cenazeyi omuzlayarak İstiklal ve Saadet Caddesi güzergahından Büyük Camii'ne getirdi.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

Samsun'da, iki liseli öğrencinin öldürülmesi ile ilgili saldırının faili olarak gözaltına alınan lise öğrencisi A.A'nın ifade veremeyerek "susma hakkı"nı kullandığı öğrenildi.

Gözaltına alındıktan sonra Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlı A.A. halen burada tutuluyor.

Önce psikologla görüştürülen, daha sonra ise bir avukat nezaretinde Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesine başvurulmak istenen zanlının, ifade vermeyi kabul etmeyerek "susma hakkı"nı kullandığı bildirildi. Bunun üzerine görevli Cumhuriyet Savcısı Emniyet Müdürlüğünden ayrıldı.

Yetkililer, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin tamamlanmasının ardından zanlının, hakkında düzenlenecek fezleke ile Adliye'ye sevk edileceğini bildirdiler.

SİLAH "RUS PAZARI"NDAN

Bu arada, ifade vermeyen zanlının polislerle sohbeti sırasında olayda kullanılan Browning marka tabancayı "Rus Pazarı" olarak bilinen Yabancılar Pazarı yakınlarında tanımadığı bir kişiden aldığını söylediği öğrenildi.

Söz konusu silahı 1600 YTL karşılığında aldığını savunan zanlının, parasını ise "tatile gitmek için biriktirdiği paralardan verdiğini" belirttiği kaydedildi.

Ayrıca, A,A'nın, Cihan Semizoğlu ile eski kız arkadaşı olan ve şimdi kendi arkadaşı olan Ş.E.O. hakkındaki söylediği sözler nedeniyle daha önce tartıştıklarını, olayın da bu nedenle meydana geldiğini belirttiği, olaydan pişmanlık duyup duymadığı yolundaki soruları ise cevaplamadığı öğrenildi.

Öte yandan, öldürülen Ahmet Genç ve Cihan Semizoğlu'nun cenazeleri öğle namazının ardından toprağa verildi.

Genç'in cenazesi Samsun'da, Semizoğlu'nun cenazesi ise Çarşamba ilçesindeki Şehir Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

  • SAMSUN (İHA)


    Samsun'daki liseli cinayetinin faili yakalandı
    Samsun Valisi: Fail 03.00'te teslim oldu

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi