T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 26 MAYIS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Esrar perdesi büyüyor

Atatürk Havalimanı C Terminali'ndeki kargo bölümündeki yangının çıkış nedeni esrarını koruyor. İlk gün kargo bölümünde başladığı bildirilen yangının tanıkları, bavul ticareti yapılan bölümü işaret etti

Atatürk Havalimanı'nın C Terminali'ndeki Havaş, Sistem Lojistik ve Çelebi'ye ait kargo bölümlerinde milyonlarca YTL'lik zarara neden olan yangının çıkış nedeniyle ilgili esrar perdesi aralanamadı. İlk gün HAVAŞ kargo bölümünde başladığı ifade edilen yangının görgü tanıkları, bavul ticareti yapılan bölümü işaret etti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı. Polis kordonuna alınan yangın bölgesine, hiç kimse yaklaştırılmadı. 4 saatte söndürülen yangın yerinden, dün akşama kadar dumanlar yükseldi. İtfaiye ekiplerinin "Koca Yusuf" adlı robotun da yardımıyla soğutulması amacıyla sürekli su sıktığı kargo bölümünün tamamına, yüksek ısı ve duman nedeniyle uzun süre girilemedi.

TAK YİNE ORTAYA ÇIKTI

Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada,yangında çelik konstrüksiyon örtülü yaklaşık 11 bin 500 metrekare alanın etkilendiği, 2 uçak ile toplam 144 sorti yapıldığı söndürme uçakları ile söndürme ve soğutma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Görgü tanıkları savcıya, yangının HAVAŞ bölümünde değil, bavul ticareti malı olan büyük kolilerin geçtiği ve 'sundurma' adı verilen bölgede başladığını söylediler. Dış Hatlar Terminali ile Havaş Kargo arasında bulunan sundurma bölgesinden sadece, bavul ticareti yapan eski Doğu Bloku ülkelerinin vatandaşlarının büyük hacimli kolileri gönderiliyor.

Bu arada, daha önce sivillere yönelik terör eylemleriyle gündeme gelen Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) isimli örgüt havaalanındaki yangının sorumluluğunun üstlendi.

  • SIRRI BIYIK- MURAT PALAVAR

    RADYASYON TEHLİKESİ YOK

    Bu arada, sabah saatlerinde olay yerine gelen Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) görevlileri, bütün gün süren radyasyon ölçümleri yaptı. Yapılan ölçümlerde insan sağlığını etkileyecek bir sızıntı belirlenmediğini kaydeden yetkililer, her şeyin kontrol altında olduğunu ifade ettiler. Yeni Şafak'a konuşan TAEK Başkanı Okay Çakıroğlu, "Nükleer bir tehlike yok. Radyoaktif maddeler var. Bunları emniyetli bir şekilde almak üzere çalışmalarımız sürüyor. Şu anda çevre ve insan sağlığına zarar veren hiç bir durum sözkonusu değil" dedi.

    GÜMRÜKÇÜLER KONUŞUYOR

    Gümrük komisyoncusu Yusuf Kara, "kapı çıkış kartı" kesilen mallarını alamadıklarını belirterek, "Bu mallar ortada kaldı. Çıkış işlemlerimiz yapıldığı için zararımızı nasıl karşılayacağımızı bilmiyoruz" dedi. İlköz Gümrük Müşavirliği'nden Özdemir Merdivanlı ise yurtdışından insan dokusu ve makina ithalatı yaptıklarını belirterek, 400 bin dolar değerindeki tüm mallarının yandığını söyledi. Bir şirketin ithalat müdürü Murat Avcı mallarını gümrükten çektiği sırada yangın çıktığını belirterek, "1,5 milyon euroluk makinemiz zarar gördü" diye yakındı.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi