T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 5 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Şırnak'ta çatışma: 5 şehit

Şırnak'ın Küpeli Dağı bölgesinde düzenlenen operasyonda, 5 er şehit olurken, 9 asker ve 2 geçici köy korucusu toplam 11 kişi yaralandı.

Uzman cavus Murat Tutal'in, nisanlisi Zekiye Akyel ile 3 ay sonra evlenmeyi planladigi bildirildi.
Dün gece geç saatlerde Küpeli Dağı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, Uzman Jandarma Çavuş Murat Tutal (Mersin), Jandarma Komando Onbaşı Mükremin Başaran (Ankara), Jandarma Komando Er Adem Öğlü (Ordu), Komando Er Fatih Erer (Sinop) ve Jandarma Komando Er Ümit Balkan (Kocaeli) şehit olurken, 9'u er, 2'si geçici köy korucusu toplam 11 güvenlik görevlisi yaralandı.

Şırnak Valiliği'nce yapılan açıklamada, 2 güvenlik görevlisinin terör örgütü üyelerince önceden döşenen tuzaklanmış mayına basarak 3 güvenlik görevlisinin ise pusuya düşerek şehit olduğu bildirildi.

Açıklamada, "Çıkan çatışmada ise 2 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Yaralıların, helikopterlerle sabaha karşı Diyarbakır Asker Hastanesi'ne getirildiği ve bölgedeki operasyonların sürdüğü bildirildi.

ŞEHİT ASKER 3 AY ÖNCESİNDEN MEZAR YERİNİ AYIRTMIŞ

Komando Onbaşı Mükremin Başaran, 3 ay oncesinden mezar yerini ayırtmış.
Çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Mükremin Başaran'ın, 3 ay önce izne geldiği memleketi Ankara'nın Haymana ilçesindeki ailesine, "Her an şehit olabilirim" diyerek dedesinin yanından kendisine mezar yeri ayırttığı öğrenildi.

Şırnak Jandarma Komando Tugayı'nda vatani görevini yapan Jandarma Komando Onbaşı Mükremin Başaran'ın şehit olduğu haberi, ailesini yasa boğdu.

Haymana'nın Oyaca beldesinde yaşayan Vedat ve Meryem Başaran'ın tek çocuğu olan Mükremin Başaran'ın, tezkeresine 4 ay kala şehit olduğu öğrenildi. Çitçilikle uğraşan baba Vedat Başaran, oğlunun şehit olacağı haberini önceden beklediklerini söyledi.

Oğlunun 3 ay önce izne geldiğini belirten baba Vedat Başaran, şöyle konuştu:

"Oğlum 3 ay önce izne geldiğinde, belde mezarlığında kendisiyle aynı adı taşıyan dedesinin mezarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından bize 'Baba dedemin mezarının yanında benim de mezarımı kazın, her an şehit olabilirim' dedi. Biz de oğlumun bu sözleri üzerine dedesinin yanında mezarını kazdık. Ve her telefonda oğlumun şehit olacağı haberini bekliyorduk. Demek ki bugüne kısmetmiş. Mükremin, dünyada tutunduğum tek evladımdı. Acısını yüreğime gömmekten başka çarem yok. Vatan sağ olsun"

Acılı anne Meryem Başaran ise 'şehit annesi' olmaktan her zaman gurur duyacağını belirterek, "En son bir hafta önce oğlumla telefonda konuşmuştuk. Durumunun iyi olduğunu söylemişti. Bugün de şehit olduğu haberini aldık. Acılıyız." dedi.

DÜĞÜNLERDE YAPILAN GELENEK ŞEHİT İÇİN YAPILDI

Bu arada, şehit askerin yakınları ve arkadaşları, Mükremin Başaran'ın ailesinin yaşadığı evin çatısına büyük bir Türk Bayrağı astılar.

Beldede düğün olan evlerin çatısına Türk Bayrağı asma geleneği bulunduğunu belirten şehit askerin yakınları, "Oğlumuzun şehit olması da bizim için bir düğün günüdür. Çünkü onu vatana kurban verdik. Bundan daha güzel düğün günü olamaz" diye konuştular.

Şehit Başaran'ın cenazesinin, yarın Oyaca beldesinde düzenlenecek törenle toprağa verileceği kaydedildi.

  • ŞIRNAK/HAYMANA (İHA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi