T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 5 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Aşk, dostluk sırları

Güney Afrika'da ırkçılık sürerken, siyah bir aktivist ile beyaz gazetecinin dostluğunu anlatan Özgürlük Çığlığı ile 2. Dünya Savaşı'nda hüzünlü bir aşk öyküsü anlatan Aşkın Sırları gecenin en iyi iki filmi.

Ekrana bugün biri TRT'de, diğeri CNBC-e'de başarılı iki film getiriliyor. TRT'de yayınlanacak ve 7 dalda Oscar'a aday gösterilen Shine'in yönetmeni Scott Hicks'in çektiği Aşkın Sırları adlı film, sevgi ve barışma gibi kavramları anlatan hüzün yüklü bir yapıt. David Guterson'ın romanından uyarlanan film, kaçırılmaması gereken bir yapım.

CNBC-e'deki Cry Freedom ise, Güney Afrika'nın ırkçılığa teslim olduğu yıllarda, bağımsızlık için mücadele eden Stephen Biko ile gerçekleri dünyaya duyurmak için çalışan gazeteci Donald Woods'un hikayesini anlatıyor.

SAVAŞ ZAMANI AŞK

Aşkın Sırları'nın (Snow Falling On Cedars) ilk sahneleri yoğun sis tabakalarıyla kaplı bir balıkçı kasabası görüntüleriyle açılıyor. Yıllardan 1950'dir ve Pasifik Okyanusu'nun kuzeybatısındaki San Piedro adlı balıkçı kasabasına sisin çöktüğü gece bir balıkçı öldürülmüştür ve onun çocukluk arkadaşı bu olayla ilgili yargılanmaktadır. Mahkeme başlar. Salonda raportör olarak görev yapan Ishmael, bakışlarını salondaki bir kadının üzerine dikmiştir. Bir zamanlar çok gizli sırları paylaştığı o kadın aynı zamanda hayatı boyunca sevdiği tek kadın olmuştur. Ve Hatsue adlı o kadın, yargılanmakta olan balıkçının karısıdır. David Gutterson'ın 1995'te yayımlanan Snow Falling On Cedars adlı romanından uyarlanan filmde Amerikan tarihinin en dramatik dönemlerinden birisinin portresi çiziliyor.

AŞKIN SIRLARI
Orj. Adı: Snow Falling on Cedars Yön: Scott Hicks Oyn: Ethan Hawke, Youki Kudoh, Rick Yune, Max Von Sydow, Sam Shepard (1999/Dram)
TRT 1 / 01.15

GÜNEY AFRİKA'NIN ÇIĞLIĞI

CNBC-e'nin Ustalara Saygı kuşağında ise Denzel Washington'ın, 1987 yılında Steve Biko rolüyle "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dalında Oscar'a ilk kez aday gösterildiği Özgürlük Çığlığı adlı film yayınlanıyor.

8 Oscarlı Gandhi'nin yönetmeni Richard Attenborough'un elinden çıkan ve gerçek bir öyküden uyarlanan yapımda, Güney Afrika'nın ırkçılığa teslim olduğu 1970'li yıllarda, bağımsızlık için mücadele eden siyahi lider Stephen Biko'nun ve onunla tanışıp gerçekleri öğrendikten sonra ateşli bir kampanya açan gazeteci Donald Woods'un hikayesi anlatılıyor. Etkileyici bir özgürlük destanı olarak tanımlanan, film, izlenmesi gereken bir yarı-klasik.

ÖZGÜRLÜK ÇIĞLIĞI
(Cry Freedom) Yön: Richard Attenborough Oyn: Josette Simon, Wabei Siyolwe, John Matshikiza, Kevin Kline, Denzel Washington (1987/Biyografi-Dram)
Cnbc-e / 22.30


BAŞBAKAN'LA ÜLKE MESELELERİ

Nazlı Ilıcak'ın sunduğu Sözün Özü'ne bu hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuk olarak katılıyor. Sokağa taşan terör olayları, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve atama krizi hakkında merak edilenleri açıklayacağı programda Başbakan Erdoğan ayrıca, Nazlı Ilıcak'ın yönelteceği ekonomideki gelişmeler ve AB'de gelinen son nokta ile ilgili soruları da açıklığa kavuşturuyor. Programda gündeme ilişkin olaylara ve kamuoyunun merak ettiği konular hakkında ilgi çekici açıklamalarda bulunacak olan Başbakan Erdoğan, terör olayları ve son günlerde artan şiddet olaylarından bahsediyor. Programda ele alınacak diğer konular ise Merkez Bankası ataması ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri.
KANAL 7 / 23.45


Kürt meselesi, Baydemir

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır'da yaşanan olaylardan sonra yaptığı konuşmayla eleştiri toplayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı'na konuk oluyor. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun da sorularıyla katılacağı programda Baydemir, "Güneydoğu'da neler oluyor?", "Terör strateji mi değiştiriyor?" ve "Şiddet dağdan sokağa mı iniyor?" gibi son günlerin tartışma oluşturan sorularını cevaplıyor.
ATV / 23.30


YANIK KOZA
Leyla ölü bulunuyor Galip nezarethanede

Yavuz Bingöl ve Ayça İnci'nin rol aldığı dizide, Galip buluşma yerine gittiğinde Leyla'nın cesedi ile karşılaşıyor. Cesedi teşhis etmesi için Semih emniyete çağrılıyor. Bu arada Leyla'nın cesedinin bulunduğu yere yakın bir alanda polis bir tabanca buluyor ve tabanca olayın akışını değiştiriyor. Galip nezarethaneye götürülüyor.
SHOW / 22.00


KIRIK KANATLAR
Muhtar, Nevzat'ı pusuya düşürüyor

Başrollerinde Özge Özberk ve Can Elçin'in oynadığı dizide Nevzat, Muhtar'ın tuttuğu adamlar tarafından kurşun yağmuruna tutuluyor. Ayşe ve Nazlı sıhhiyecilere katılıp çatışma bölgesine gidiyor. Cemal ise, sonunda Nazlı'ya olan aşkını ifade ediyor.
KANAL D / 21.45


KEZBAN YENGE
Burhan, Alman kız için İstanbul'a kaçıyor

Şensel Uykal ve Parkan Özturan'ın rol aldığı dizide, Doktor Emre'nin tayini çıkıyor. Burhan'a gelen telefon ise herşeyi altüst ediyor. Burhan'ın formalite icabı evleneceği Alman kız İstanbul'a gelmiştir. Burhan Alman kız için yalan söyler ve İstanbul'a gitmek için köyden ayrılır.
KANAL 7 / 19.45


Dikilitaş Efsanesi
Cihan ve Selvi birbirlerini delice seven iki âşıktır. Fakat iki gencin ailesi de bu işe izin vermemektedir. Cihan babasına söz geçiremedikçe, Selvi'nin sabrı tükenir. Babası Cihan'a bir ağa kızı olan Nigar'ı uygun görünce iki gencin dünyası kararır.
Yön: Adem Ayral Oyn: Nilgün Uzak, Aykut Köseler, Tümay Torun, Melike Diribaş, Ekrem Bozgül, Ece Baykal
KANAL 7 / 14.15

Shaft
New York Polis Departmanı'nda çalışan Shaft, ırkçılıkla ilgili bir cinayeti araştırmak üzere olay yerine gider ve zanlı Wade'i tutuklar. Kısa süre sonra serbest bırakılan Wade, tekrar New York'a döner ve Shaft'ı öldürmek için planlar yapar.
Orj. Adı: Shaft Yönetmen: John Singleton Oyn: Samuel L. Jackson, Vanessa L. Williams, Jeffrey Wright, Christian Bale
TGRT / 21.30

Haydut
Mahkum Joe ve hücre arkadaşı Terry, hapisten kaçarak, banka soygunu furyası başlatırlar. Amaçları Meksika'ya gitmektir. Fakat en son rehin aldıkları bir banka müdürünün onların tehlikeli insanlar olmadıklarını anlamasıyla işler karışır.
Orijinal Adı: Bandits Yön: Barry Levinson Oyn: Bruce Willis, Cate Blanchett, Billy Bob Thornton Türü: Komedi- Macera
TV8 / 22.00

Kanlı Ateş
Amerikan senatörlerine yapılan bombalı suikasti aydınlatmaya çalışan FBI bu iş için birimdeki en iyi patlayıcı uzmanı Danny'i görevlendirir. Özel hayatında da problem yaşayan Danny kendisini tahmin edemeyeceği bir tehlikenin içinde bulur.
Orijinal Adı: Live Wire Yön: Christian Duguay Oyuncular: Pierce Brosnan, Ben Cross, Ron Silver Türü: Macera
SAMANYOLU/ 22.20

Mahvedici Melek
Yönetmenliğini Luis Bunuel'in yaptığı bu başarılı gerilim filminde bir yemeğe davet edilen konuklar hiçbir sebep olmadığı halde yemek salonunu terk edemeyeceklerini öğrenince işler karışır.
Orijnal Adı: The Exterminating Angel Yönetmen: Luis Bunuel Oyuncular: Silvia Pinal, Enrique Rambal Türü: Gerilim-Macera-Dram
TRT 2 / 23.00


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi