T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 5 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
'Kurtlar Vadisini biz durdurmadık'

RTÜK Başkanı Zahid Akman ikinci kez yayınlanan "Kurtlar Vadisi"nin yayına girdikten on dakika sonra yayından kaldırılmasının RTÜK ile ilgisinin olmadığını söyledi. Akman, dizinin yayınının Kurul tarafından durdurulduğuna ilişkin iddiaları yalanlayarak, yayınlanmakta olan bir programa ya da bir program yayınlanmadan önce herhangi bir şekilde müdahe etme yetkilerinin olmadığını belirtti. Okullarda meydana gelen şiddet olaylarında dizilerin etkisinin olduğu yönündeki iddiaları da Akman şöyle yanıtladı: "Olayların tek nedeni televizyonlarda yayınlanan dizilerdir" şeklinde iddiada bulunmak çözüm arayışında olanlar için yanıltıcı olabilir."


Demokrasinin dili müzik

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dünyanın dört bir yanından gelerek Dördüncü Demokrasi Kongresi'nde Demokrasi'yi tartışan 500 bilim adamı, akademisyen ve siyasetçiye verdiği yemekte sahne alan Ferhat Göçer, Türkçe, İsponyalca, Latince, Fransızca, Portekizce, Rusca, Malaika, İtalyanca şarkılarla demokratları insanlığın ortak dile müzikte buluşturdu. Davetlilerin yerel danslarıyla eşlik ettiği müzik ziyafetini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da izledi.

  • İSMAİL ZELVİ


    Atatürk Havalimanı'na kaçak inşaat mührü

    Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali Gidiş Katı'nın büyütülmesi amacıyla, işletmeci Tefe Akfen Konsorsiyumu (TAV) tarafından başlatılan inşaat, Bakırköy Belediyesi tarafından mühürlendi. İç Hatlar Terminali'nin dış cephesinin Dış Hatlar Terminali'ne uyum sağlaması, giriş kapılarının düzenlenmesi, gidiş katının büyütülmesi ve CIP asansörü yapılması amacıyla Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından 28 Şubat 2006 tarihinde Bakırköy Belediyesi'ne müracaat edildi. Ancak firmanın havalimanındaki çalışmaları dün belediye tarafından mühürlendi. Bakırköy Belediyesi yetkilileri, yapım ve işletmeci firma TAV'ın ruhsat iznini beklemeden inşaata başladıklarını belirterek, sözkonusu inşaatı bu nedenle mühürlediklerini söylediler.


    Kimse 'Apo' olmak istemedi

    Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği ve bağlı sendikalar, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 'idam edilmesi istemiyle' imza kampanyası başlattı. Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda temsili oluşturulan idam sehpasında, önce idam edilen "Öcalan maketi" daha sonra ateşe verildi. Bu arada, mizansen olarak hazırladıkları idam sahnesinde, bir sendika üyesinin terör örgütü elebaşını canlandırmasını planladıklarını anlatan Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, gazetecilere, "Apo'yu canlandırması için birçok arkadaşa teklif götürdük, ancak kimse bu rolü üstlenmek istemeyince mecburen maketini kullandık" dedi.

  • BURSA


    Kerinçsiz'den 283 kişiye birden suç duyurusu

    Hukukçular Birliği Genel Başkanı Kemal Kerinçsiz, "Pınar Selek'e tanığız" kampanyası başlatan ve aralarında Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Baskın Oran, Müjde Ar, Hale Soygazi, Güler Kazmacı, Genco Erkal, Pınar Kür, Hrant Dink, Derya Alabora, Deniz Türkali, Esmeray Amargi, İsmail Beşikçi ve İrfan Uçar'ın da bulunduğu 283 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

  • ANKARA (ANKA)


    Anadolu Gençlik'ten Peygamberimiz'e özel

    Anadolu Gençlik Dergisi, Nisan sayısını Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Hz. Muhammed'e ayırdı. Dergide, Prof. Dr. Ramazan el-Buti'nin "Allah Rasûlü'nü sevmedeki neşe", Prof. Yusuf el-Kardavi'nin "Hz. Peygamber'in mucizelerine bakış", Dr. Muhittin Musto'nun "Efendimizi nasıl anlamalıyız?", Dr. Ali Cuma'nın "Rasûlullah sevgisi Allah sevgisiyle çelişmez" ve Rüfet Şirinov'un "Peygamberin şemaili" yazıları yeralıyor.


    Okul önünde çapraz ateş

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir cip, ilköğretim okulu önünde 4 kişi tarafından çapraz ateşe tutuldu. Saldırıda, bir kişi yaşamını yitirirken, 3'ü cipte, 3'ü de yoldan geçen 6 kişi yaralandı. Atılan 50 kurşundan bazıları okul duvarına isabet etti. Cipte bulunan Yasin Öztürk yaşamını yitirirken, araçtaki üç kişi yaralandı. Yoldan geçen anne ve 4 yaşındaki çocuğu ile bir vatandaş da yaralandı.


    PKK'nın 4 kişilik bomba timine baskın

    Jandarma, daha önce bombalı saldırıya uğrayan Esenyurt'taki Milangaz Dolum Tesisleri'ni havaya uçurmak isteyen PKK'nın mezarlıkta sakladığı 10 kilo A-4 plastik patlayıcıyı elegeçirdi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı bir operasyonda da bölücü örgüt PKK'ya mensup olduğu iddia edilen 4 kişi, 8 kilo A-4 patlayıcıyla ele geçirildi.

  • SALİH AYDIN


    Liseliler yine bıçakla kapıştı 4 kişi yaralandı

    Samsun Karadeniz Mahallesi'nde 19 Mayıs Lisesi son sınıf öğrencilerinin kavgasında Abdullah Fındık ve Fatih Dilek yaralandı. Olayın faili T.P yakalandı. Antalya Çağlayan Lisesi'nde iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada, T.Ü bacağından bıçakla yaralanırken olayın faili 2 öğrenci gözaltına alındı. Karatay Lisesi önünde çıkan kavgada ise Ç.Y adlı öğrenci yaralandı.


    Kayıp kızın cesedi yolda bulundu

    Fethiye'de bir hafta önce kaybolan 18 yaşındaki Hatice Çetin ölü olarak bulundu. Kızlarını hastanede teşhis eden Mehmet Çetin ile Mahire Çetin, baygınlık geçirdiler. Çetin'in ölüm sebebini otopsi belirleyecek.

  • FETHİYE


    Kalp krizi geçiren Mansur hoca öldü

    Muş'un Onpınar Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni Mansur Bingöl, kalp krizinden öldü. Köydeki evinde aniden fenalaşan Mansur Bingöl (32), köy sakinlerince Varto Devlet Hastanesi'ne götürülmek istenirken yolda öldü.

  • MUŞ

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi