T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 5 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Önce PKK'nın terör örgütü olduğunu kabul et, sonra gel konuşalım

Başbakan Erdoğan, DTP eşbaşkanı Türk'ün randevu istemesine sert cevap verdi: Canileri koruyacak, hatta 'şehidimiz' diyeceksiniz. Bundan sonra da bu ülkenin başbakanından, bakanlarından özel olarak ilgi bekleyeceksiniz. Bizim kitabımızda yok böyle bir şey...

Başbakan Tayyip Erdoğan, DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün Kürt sorununun çözümüyle ilgili randevu talebine sert tepki göstererek, "Önce PKK'nın terör örgütü olduğunu kabul et. Seninle sonra konuşalım" dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında Türk'ün randevu talebine tepki gösterdi. Erdoğan, AB ülkeleri ile dünyanın çeşitli ülkelerinin PKK'yı terör örgütü ilan ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Bu ülkede sizler canileri koruyacak, hatta 'şehidimiz' diye takdim edeceksiniz. Bundan sonra da bu ülkenin başbakanından, bakanlarından özel olarak ilgi bekleyeceksiniz. Bizim kitabımızda yok böyle bir şey. Kaldı ki bu noktadaki demokratik yaklaşımımızı göreve geldiğimiz zaman gösterdik. Benim Başbakan Yardımcım Diyarbakır'da Belediye Başkanını makamında ziyaret etmiştir. Bakanım gitmiştir makamında ziyaret etmiştir. Randevu talep etmiştir, randevu vermişimdir, kendisiyle görüşmüşümdür. Diyarbakır Valiliği'nde kendisiyle görüşmüşümdür. Tüm bunları yapmamıza rağmen kalkıp da teröristler için bu açıklamaları yaparsanız, devletin imkanlarıyla onlara yaklaşım sergilemeye yönelirseniz, kusura bakmayın buna olumlu bir yaklaşım göstermemiz mümkün değildir."

BUNLAR KANDAN BESLENİYOR

Diyarbakır'da yaptığı konuşmada bu ülkede Kürt sorunu olduğunu ifade ettiğini vurgulayan Erdoğan, bunu söylemenin karşısında demokratik bir yaklaşımın ve desteğin gelmediğini, bunu da istismara kalkıştıklarını söyledi. Erdoğan, terör eylemlerinin son zamanlarda gösterdiği artışın nedenlerine dikkat çekerek, "Güneydoğu ve Doğu ayağa kalkarsa, işsizlik azalırsa 'o zaman biz nereden nemalanacağız' diyorlar. Onların ekmek kapısı kapanıyor. Kandan ve ölümden besleniyor bunlar" ifadesini kullandı. Erdoğan, son çırpınışlarını yaşayan PKK'nın, halkın barış ve kardeşlik sadakati karşısında eriyip gideceğini ifade etti. Erdoğan, PKK'nın kışkırtmasıyla kendileriyle aynı şehirde yaşayan, arkadaş, kardeş, akraba olanları taşlayanları bu ülkenin ortak vicdanının unutmayacağını vurguladı.

HUZUR, ONLARI HUZURSUZ EDİYOR

Başbakan Erdoğan, bu tip terör olaylarının Doğu bölgelerine gelecek yatırımların önünü kestiğine dikkat çekerek, "Yaptıkları adaleti, huzuru, kalkınmayı sabote etmekten başka şey değildir. Huzur olması onları huzursuz ediyor" diye konuştu. Erdoğan, karanlık niyetlerin, Türkiye'nin geleceğine ipotek koymasına asla izin vermeyeceklerini ifade ederek, "O hain odaklar, bugün ayaklarının altındaki zeminin kaymaya başladığını, fesat planlarının yeniden kurgulanamayacak şekilde tarihe gömüldüğünü anladıkları için yeniden ortaya çıktılar'' dedi. Terör olaylarında çocukların kullanıldığına işaret eden Erdoğan, "Çocuk masumiyetinin arkasına saklanan terör çeteleri aradıkları zemini bulamayacaklardır. Bunu sadece asayiş tedbirlerimize güvenerek değil, bu milletin beraberlik ruhuna inanarak söylüyorum" diye konuştu.

  • TBMM BÜROSU / ANKARA

    Makasın daraltılması lazım

    Başbakan Erdoğan, kişi başına düşen milli gelirin 5 bin 8 dolara ulaştığını ifade ederek, hedeflerinin bunu ikiye katlayıp 2012 yılı sonunda 10 bin doları yakalamak olduğunu söyledi. Erdoğan, ''Bu ortalama rakamı toplumun geneline, ülkenin her köşesine yaymadan, her vatandaşımızın vicdanına bir serinlik yansıtmadan problemleri çözdüğümüzü iddia edemeyiz. Bölgeler arası gelir uçurumunu kapatmamız, yılların açtığı bu makası daraltmamız lazım. Bunun bilincindeyiz'' dedi. Erdoğan, herkesin, bu ülkenin değerini çok iyi bilmesi gerektiğine işaret ederek, Türkiye'nin bugün bölgesi için barış ve istikrar adası olduğunu vurguladı.

    AYIPLI DEMOKRASİDEN KURTULMAK

    Bölgedeki her problem yumağına çözüm ilhamı verebilecek bir birikime sahip olunduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin bugün ekonomik sıkıntılarını önemli ölçüde aştığını, çok daha ileri hedefleri kovalayabilecek sağlam bir zemin üzerinde yükseldiğini ifade etti. Demokrasi ve hukuk devleti yolunda atılan somut adımların, bu ülkede insan onuruna yakışır bir hayatın tesisi için alınan mesafenin ortada olduğunu belirten Erdoğan, "Hedefimiz, haklar ve özgürlükler bayrağını daima yükseklerde tutarak bu ülkeyi konjonktürel demokrasiden, ayıplı demokrasiden, gölgeli demokrasiden tamamen uzaklaştırabilmektir. Bunu başarmaya çalışıyoruz" dedi. Başbakan Erdoğan, Türkiye'de yürekleri sızlatan yoksulluk manzalarının yaşandığına işaret ederek, "73 milyon insanın, yuva kuracak, iş kuracak, anne ve baba olacak evlatlarımızın, gençlerimizin sorumluluğunu yüreğimde hissederek konuşuyorum" dedi.

    Türkiye seninle gurur duyuyor

    Başbakan Erdoğan, DTP eşbaşkanı Ahmet Türk'e 'önce PKK'nın terör örgütü olduğunu kabul et sonra gel konuşalım' cevabı üzerine milletvekilleri ve dinleyiciler tarafından ayakta alkışlanırken, izleyiciler, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' şeklinde sloganlar attı. AB ülkeleri ile dünyanın çeşitli ülkelerinin PKK'yı terör örgütü ilan ettiğini hatırlatan Erdoğan, ''Bu ülkede sizler, canileri koruyacak hatta 'şehidimiz' diye takdim edeceksiniz, ondan sonra da bu ülkenin başbakanından, bakanlarından özel olarak ilgi bekleyeceksiniz. Bizim kitabımızda yok böyle bir şey" dedi.

    Hamas'ı örnek gösterdiler!..

    DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, Erdoğan'ın 'sert çıkışı üzerine bir açıklama yaparak Hamas'ın Ankara ziyaretini örnek gösterdi. DTP açıklamasında, "Başbakan'ın partimizle şartlı görüşmeyi hangi hukuk ve demokratik teamüllere dayandırdığını anlamakta zorlanıyoruz. AB ve ABD tarafından terör örgütü olarak tanımlanan HAMAS'ı ülkemize davet ederek görüşen hükümetin, kendi ülkesinde yasal ve anayasal bir kuruluş olan partimizle görüşmeyi reddetmesini esefle karşılıyoruz" denildi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi