T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 4 NİSAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bunlar 1 Nisan şakası olmalı

Hüseyin
Korucuoğlu
Ligde şampiyonluk ateşinin ibresi 40'a vurduğu bir zamanda bu olacak iş mi? Takımı yarı yolda bırakmak akıl kârı değil. Song gibi 3 Dünya Kupası görmüş, sayısız Avrupa deneyimi yaşamış bir oyuncu, kritik bir dönemeçte su koyverip "Ben paramı isterim, bana ne" diyebilir mi? Ama medya elbirliği etmişçesine "Parasını alamadığı için Song idmana çıkmadı" diye bangır bangır bağırıyor. Doğru olabilir mi? Yok canım sen de. Bu ancak 1 Nisan şakası olabilir. Başkası mümkün değil mutlaka oynar(!).

Maç başlıyor haa doğruymuş Song yok! Yerine 15 aydır yeşil çimlere bile basması yasaklanan Emre var.

Bitmedi. Daha ne olduk demeden hakem düdük çalıyor. Kimse bir şey anlamıyor ama hakem kararlı bir şekilde penaltı noktasına yönelince futbolcular birbirine bakıyor şaka mı diye, ama değil. Baksana hakem oldukça ciddi. Penaltı gol oluyor ama hala kafalarda soru işaretleri... Bu kadarla kalsa iyi...

Ligin en dişli takımı Gençlerbirliği, önce kalesini açıyor, sonra da "sen misin bana gol atan" deyip rakibinin üstüne öyle bir çullanıyor ki Galatasaray nefes alacak boş alan bulamıyor. Defans otobana dönüyor. Gençlerbiğili oyuncular Mondragon ile köşe kapmaca oynuyor adeta. Ama Uğur Boral bunu fazla abartıyor, penaltı da dahil 3 topu hep Kolombiyalı kaleciye teslim ediyor. Galiba o da maçın ciddiyetine inanmamış. Yoksa böyle komik goller kaçırılır mı? Bu olsa olsa 1 Nisan şakası. Başka ne olabilir ki...

Durun dahası var... Deplasman fakiri Çaykur Rize ve Diyarbakır, evinin kaplanı Sivas ve Manisa karşısında puanları üçer üçer topluyor, 4 haftadır galibiyete hasret kalan UEFA sevdalısı Kayseri, Konya'da rotayı şaşırıyor. Göze mi geldi ne!

Gelde tüm bunların gerçek olduğunu inan. Bunlar 1 Nisan şakası olmasın! Olup bitenler akıl kârı değil çünkü. Bahar havası tüm takımları çarptı mı ne?

Gelelim maçlardaki olup bitenlere...

G.ANTEP-F.BAHÇE: 0-2

Üst üste 5. maçında 5. galibiyetini alan Fenerbahçe, attığı 2 golle de deplasmanların en golcü takım ünvanını ele geçirdi. Rakibine 11 maçta da sevinme izni vermedi. 305 dakika sonra kalesinde gol gören Antep'in 3 haftalık puan toplayışı sona erdi.

G.SARAY-G.BİRLİĞİ: 3-0

Ligde 14 haftadır yenilgi yüzü görmeyen G.Saray, Gençlerbirliği'ni de sıfıra karşı mağlup ederken, gol yemediği dakikayı 225'e çıkardı. UEFA hedefindeki G.Birliği ise, Sivas'tan sonra üst üste 2. deplasmandan da hüsranla ayrıldı ve Avrupa yolunda büyük yara aldı.

A.GÜCÜ-BEŞİKTAŞ: 2-3

Erken gol yeme alışkanlık haline gelse de Beşiktaş, 6. deplasmanından 4. galibiyetine Ankara'da ulaşıp 14 puan topladı. Başkent ekibi ise, 4 büyüklerle yaptığı 8. karşılaşmadan da puan çıkarmayı başaramadı.

TRABZON-DENİZLİ: 3-0

Son iki maçtaki kayıplarla sarsılan Trabzonspor, Fatih Tekke ile patladı ve Avrupa iddiasını tekrar tazeledi. Denizlispor ise, kazanamama alışkanlığını 4'e çıkardı.

KONYA-KAYSERİ: 1-0

Konya bir açıldı, pir açıldı. Ligin kodamanları olarak görülen Beşiktaş ve Trabzon'dan sonra Kayseri'yi de devirip 3 maçta 9 puan çektiler. Golcü Gökhan'ın suskunluğa girdiği Kayseri ise, son 4 haftadır 3 puanı bir arada göremedi.

K.ERCİYES-SAMSUN: 2-2

Düşme ateşinin hararetini en yakından hisseden Samsun, 9. haftada da kazanma sevinci yaşayamadı. 9 haftada sadece 3 puan toplayabildiler. İçerde 5 haftadır rakiplerine boyun eğmeyen Erciyes'i ise Cenk taşımaya devam ediyor.

SİVAS-Ç.RİZE: 1-2

Deplasmanların hem gol hem de puan alanında son sırasında yer alan Rize, Sivas'ta 2 gol atıp 3 puana ulaşırken, dış sahada ikinci kez sevindi. Sivasspor ise, Balili'nın atılmasıyla 84 dakikada 10 kişi oynamasının bedelini ağır ödedi.

V.MANİSA-D.BAKIR: 0-3

Ege temsilcisi 17 maç sonra ligin en fazla gol yiyen takımına gol atmayı başaramadı. Ligde zor günler geçiren Diyarbakır ise, tecrübeli İlyas'ın önderliğinde altın da değil, resmen platin 3 puan bularak ayağa kalktı.

MALATYA-ANKARA: 0-2

Süper Lig'de adeta kabus gören iki takımın mücadelesinden Malatyaspor, Ankaraspor mağlubiyetiyle bir haftada oynadığı 3 maçtan da puan çıkarmayı başaramayınca resmen harakiri yaptı. Ankara ise, ligde 5 hafta sonra kazandı ve rahat bir nefes aldı.

GOL KRALLIĞI

19 gol: Gökhan (Kayseri)
17 gol: Necati, Ümit (Galatasaray) Cenk (Kayseri Erciyes)
16 gol: Nobre (Fenerbahçe)
14 gol: Fatih Tekke (Trabzon)

ASİST KRALLIĞI


Oyuncu			Maç 	Asist
1. Alex (F.Bahçe)  		25 	19
2. Hasan Şaş (G.Saray) 	21 	13 
3. Yattara (Trabzon)		26	9 
4. Ümit (G.Saray)		24 	9
5. Bülent B. (Kayseri) 	23 	7

HAFTANIN CEZALILARI

SARI KART: Stepanov (Trabzonspor), Serhat (Çaykur Rizespor), Krita (Gaziantepspor), Niyazi (Ankaragücü), Uğur (Gençlerbirliği)
KIRMIZI KART: Balili (Sivasspor), Gürol (Vestel Manisa)

HAFTANIN MAÇLARI

Türkiye Kupası / ÇARŞAMBA: 20.00 G.Antep-Beşiktaş
PERŞEMBE: 20.00 Denizli-F.Bahçe

SÜPER LİG / CUMA: 20.00 Diyarbakır-Galatasaray
CUMARTESİ: 16.00 Ankaraspor-Gaziantep 19.00 Beşiktaş-Malatyaspor
PAZAR: 14.30 Ç.Rize-Vestel Manisa, 14.30 Kayseri-Ankaragücü, 14.30 Samsun-Konya, 14.30 Denizli-K.Erciyes, 16.00 G.Birliği-Trabzon, 19.00 F.Bahçe-Sivas


Metin BADEMLİ

Renkli bir lig

Şampiyonluk, üçüncülük ve kümede kalma mücadelesi ile renkli bir lig yaşıyoruz.

Sürpriz galibiyetler ve tribünlerdeki küfür çirkinliği devam ediyor.

Ellerindeki bilete rağmen Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda maça giremeyen Fenerbahçe taraftarı, bir alt klasmanda olmasına rağmen Konyaspor-Kayserispor maçına atanan ve başarılı olan Antalya Bölgesi hakemi Kamil Abitoğlu, Ali Sami Yen'deki Galatasaray-Gençlerbirliği karşılaşmasında verdiği 3 penaltı ile gündeme oturan Fırat Aydınus, haftanın en önemli üç olayı. Ankaraspor'un Malatya'da, Diyarbakırspor'un Manisa'daki galibiyetleri ise çok anlamlı. Diyarbakırspor'un galibiyeti herkes için sürpriz olabilir. Bize göre normal bir sonuç. Çünkü maçın hakemi Aytekin Durmaz, gördüğünü çalan, renk ayrımı yapmayan, ender isimlerden biri. Durmaz'ın, bu sezon 2'si Manisa olmak üzere yönettiği 5 maçta, ev sahibi takımlar hiç kazanamadı, bir beraberlik alabildi. Durmaz, 12. kuraldaki bazı eksiklerine rağmen deplasmana çıkan takımların aradığı isim.

Merkez Hakem Kurulu, bazı hakemlere yüklenmeye devam ediyor. Görev yaptıkları 11 hafta içinde ligde Selçuk Dereli ve Yunus Yıldırım'a 8, Vedat Yüksel ve Cüneyt Çakır'a 7 maç verdiler. Genç Yüksel, son 5 haftada 4 maça çıktı ve bunlardan ikisi Beşiktaş deplasmanı idi.

Galatasaray-Gençlerbirliği maçını yöneten Fırat Aydınus, Ali Sami Yen'de yine kararlarını futbolculara izah etme alışkanlığını sürdürdü. Kartları yerinde kullanamadı, 12. kural uygulamasındaki çifte standart ile zaman zaman tansiyonu yükseltti. Tartışılan penaltı kararlarıyla da skor tabelasını doğrudan etkiledi. Aydınus, bu sezon düdük çaldığı 13 maçta 7 penaltı kararı ile rekora gidiyor. Karşılaşmayı 6 sarı kartla tamamlayan Aydınus, bu sezon 72 sarı-6 kırmızı kart kullandı. Gaziantep'te ise tartışmasız ligin en iyi hakemi olan Yunus Yıldırım, ağır sahaya rağmen ikili mücadelelerde topa-rakibe hareketleri doğru değerlendirerek az düdük çaldı (25 faul). Başarılı avantaj uygulamasıyla oyuna tempo kazandırdı ve futbolu güzelleştirdi. Yerinde ikazlar ve kartlarla sertliğe prim vermeyerek mükemmel bir maç yönetti.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi