T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 5 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Resul TOSUN

Yerel Kalkınma 2006

1 Nisan 2006 Cumartesi günü Ankara, seçkin, düzeyli, düzenli, özenli, kaliteli, görkemli, kalabalık ama izdihamsız, son derece mükemmel bir toplantıya sahne oldu.

Ankara'nın en büyük kapalı salonu ASKİ Kapalı Spor Salonu'nda icra edilen "Yerel Kalkınma 2006" toplantısı AK Partili bakan ve milletvekillerinin, il başkanlarının, belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin ve il genel meclisi üyelerinin katılımıyla 20 bini aşkın katılımcı ile gerçekleşti.

Girişteki paragrafı abartılı bulabilirsiniz ama abartı değil bir gerçeğin tespiti. Doğrusu ben 1970 yılından beri siyasi partilerin kongrelerini ve toplantılarını yakından takip eden biri olarak 36 yıldır Türkiye'de böylesi bir kalabalık katılım ile yapılan en düzenli toplantı oldu desem abartmış olmam.

Tabii bu bağlamda AK Parti'nin de bugüne kadar bu katılımla yaptığı en düzenli organizasyonu olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim.

Salona giriş çıkışlarda hiçbir sıkışıklık yaşanmadı. Milletvekillerinin, bakanların, il başkanlarının, il genel ve belediye meclis üyelerinin yerleri belirlenmiş, kimse kimseyi itmeden kakmadan suhuletle mekanına geçebiliyor, gereğinde yerinden kalkıp rahatlıkla geri yerine dönebiliyordu.

Mesela, salonun orta yeri iki bine yakın belediye başkanına tahsis edilmişti. Bu mekan şimdiye kadar gördüğüm tüm toplantılarda oturulup kalkılması, arada dolaşılması hep problemli olmuş bir mekandır. Ama bu kez düzenli bir şekilde dörder sandalyeli sıralar oluşturulmuş ve herkes rahatlıkla koltuğuna gidiyor gereğinde kalkıp geziyor aynı rahatlıkla geri yerine dönebiliyordu. Salonun ortasında iki bin kişinin oturtulduğu bu mekanda bu rahatlık ve kolaylık bir ilkti.

Program devam ederken 20 bine yakın katılımcıya gürültüsüz patırtısız, kimseyi rahatsız etmeden kumanya ve içecek dağıtılması da bir ilkti.

Salonun tezyinatı ise bir siyasi partinin toplantısı olmasına rağmen son derece sade gözü rahatsız eden hiçbir unsurun yer almadığı biçimde yapılmıştı. Çatıdan simetrik bir şekilde sarkıtılmış 20 civarında parti amblemi toplantının AK Parti'ye ait olduğunu gösteriyor, yine "Yerel Kalkınma 2006" yazılı amblem büyüklüğünde aynı renkte toplantının konusunu belirleyen estetik boyutlarda yuvarlak levhalar çatıdan sarkıtılmıştı. Salonda gözü rahatsız eden hiçbir şey yoktu.

Gözler ister istemez sahneye çevriliyordu. Çünkü sahne dekoru da son derece sade ama gerek seçilen renkler gerekse ışıklandırma bütün dikkatleri sahneye yoğunlaştırıcı biçimde dizayn edilmişti.

Böylesi toplantılarda organizatörler ile basın mensupları hep tartışır dururlar. Bu toplantıda öyle değildi. Basın mensupları için hazırunu rahatsız etmeyecek şekilde salonun arka kısmına sahnenin tam karşısına yüksekçe bir plato yapılmıştı. Ortalıkta basın mensubu görünmüyordu.

Salonun dört köşesine sahneyi yansıtan büyük ekranlar konmuştu. Hiç kimsenin boynu sahneyi takip etmek için sağa sola çevrilmekten yorulmuyordu. Dışarıda açık alana da bir büyük ekran yerleştirilmiş toplantı içerden ve dışardan gönül rahatlığıyla takip edilir kılınmıştı.

Yapılacak konuşmalarda da ülkenin 7 bölgesi esas alınarak tevzi edilmiş, konuşmacıların tercihinde kadınlar ve özürlüler unutulmamıştı.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün'ün "Şaka değil" diye başladığı ve Başbakan'ın "ülkenin her karış toprağına âşık olduğu" söyleminin ayakta alkışlandığı bu mükemmel toplantı, 25 belediye başkanına özgün 34 proje için ödül takdimiyle sona erdiğinde il başkanından belediye başkanına, il genel meclisi üyesinden belediye meclis üyelerine kadar herkesin moral bulduğu ve azminin kamçılandığı müstesna bir toplantıydı.

AK Parti'nin bu güne kadar yaptığı en mükemmel toplantıydı. Tabii AK Parti bu mükemmeliyeti, her şeyden önce toplantının sorumluluğunu üstlenen Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün'e ve ekibine borçludu.

Göreve getirilişinden bu yana yaptığı özgün çalışmalarla Başbakan'ın en isabetli tercihlerinden biri olduğunu ispat eden Nihat Ergün, yardımcıları İmdat Sütlüoğlu, Recep Koral ve Ali Küçükaydın ile 13 bölge sorumlusu (alfabetik sıraya göre) Ali Sezal, Asım Aykan, Ayhan Sefer Üstün, Hanefi Mahçiçek, Hüseyin Tanrıverdi, Hüsnü Ordu, Muzaffer Baştopço, Nusret Bayraktar, Orhan Erdem, Öner Gülyeşil, Recep Yıldırım, Talip Kaban ve Yahya Baş beyler bu organizasyon ile takdir ve teşekkürü fazlasıyla hak ettiler.

Evet AK Parti bu toplantı ile kurumsallaşma istikametinde ciddi adımlar attığını da cümle aleme göstermiş oldu.

"Amma yağ yakmış" dediğinizi duyar gibiyim. Öyle değil. Başarılı Organizatör Ödülü almış biri olarak kolay kolay beğenmem. Hakikaten mükemmeldi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi