T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A N K A R A ' D A   Ş A F A K 17 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ANKARA'DA ŞAFAK
Bilal ÇETİN - Abdülkadir SELVİ

TMK bu kez Çiçek'siz...

Artan terörün ardından Terörle Mücadele Kanunu değişikliği yeniden gündeme geldi. TMK konusunda Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ilk taslak AK Parti tabanında tepkiye yol açtı. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak AK Parti'nin hukukçuları tarafından incelenip, önemli ölçüde tırpanlanmıştı.

Bugün Meclis'e sevk edilmesi beklenen TMY'nın hazırlık aşamasında Adalet Bakanlığı devre dışı bırakıldı. Bu nedenle olsa gerek, Bakan Cemil Çiçek kendisinden taslağı isteyenlere, "Başbakanlığa sorun" yanıtını verdi. Tasarı Terörle Mücadele Kurulu'nun başkanı olması sıfatıyla Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün gözetiminde hazırlandı. TMK'yı Gül ile birlikte Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in koordine ettiği belirtiliyor. Gazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. İzzet Özgenç ile Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olan Emin Kuz da katkı yapan isimler arasında. TMK'nın içeriği henüz bilinmiyor. Ancak Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı ancak AK Parti tarafından rötuşlanan taslağın da rötuşlanmış hali olduğunu söyleyebiliriz.


Bir ucu Moskova'da bir ucu da Abant'da

Daha önce Beyaz Enerji Operasyonu ile sarsılan Enerji Bakanlığı'nda geçen hafta ilginç bir gelişme yaşandı. BOTAŞ'ta iki daire başkanı istifa etti. Haber Sabah Gazetesi ve Yeni Şafak'ta yer alınca, yer yerinden oynadı. İstifa eden bürokratlar, MİT'in uyarısı üzerine operasyon yapıldığı ve Moskova'da yakalandıklarına itiraz ettiler. Hatta MİT de böyle bir istihbaratı vermediğini açıkladı. İstifa eden bürokratlar bir adım daha ileri gidip, kendileri ayrıldıktan sonra iki ihalenin muhammen bedelin çok üstünde gerçekleştirdiğini söylediler. İki bürokrat, kendileriyle ilgili haberlerin ihaleleri daha büyük fiyatlarla kapmak isteyenlerin çıkardığını iddia ediyorlar.

Biz de bunlarla yetinmedik, kendi kaynaklarımızdan işin peşine düştük.

Bu işte doğrularla yanlışlar birbirine girmiş durumda. Yanlışlarla doğruları birbirinden ayırt etmek için kılı kırk yarmak gerekiyor. Örneğin iki bürokratın kendilerini Ankara'da gösterip Moskova'ya gitmelerini MİT, Enerji Bakanlığı'na bildirmemiş.

Enerji Bakanlığı da bazı tespitleri yaptıktan sonra bu bürokratları görevden almak için bir çalışma başlatmış. Ancak bürokratlar daha hızlı davranıp istifa etmişler. Bu bürokratlar Beyaz Enerji Operasyonu'nun bir numaralı isimlerinden İbrahim Selçuk'la görüşmüşler mi?

MEDYA PATRONU DA VAR

Sadece bu bürokratlar değil, Enerji Bakanlığı'da İbrahim Selçuk'la görüşmelerini sürdüren başka isimler de varmış. Tabiî enerji ihaleleri dururken, oturup memleket havalarını konuşmalarını beklemeyin. İşin içinde sadece İbrahim Selçuk ve bakanlık bürokratları yok. Bir de medya da olduğu kadar, enerji konusunda da iddialı hatta enerji de daha eski olan bir medya grubunun patronu da var işin içinde.

Kim yok ki demeyin, bir ucu Ankara'da ise diğer ucu ise Moskova'da olan bu işin Abant'a kadar uzanan boyutu da var. Sadece iki bürokratın ismine takılıp kalmayın, bu işin içinde başka isimler de var. Enerji var, ihale var, İbrahim Selçuk var, para var, aşk var...

Var olan bir şey daha var. O da bu operasyon için düğmeye erken basılması konusu var.


Pantolon hakkımız söke söke alırız!..

Kadın milletvekilleri Genel Kurul çalışmaları sırasında pantalon giymelerini yasaklayan Meclis İçtüzüğü'nün 'Bayanlar tayyör giyerler' hükmünün değiştirilmesi için kolları sıvadı. Kadın vekiller pantolon üzerine ceket giymeye de razılar. Ama hiç olmazsa etek zorunluluğunun kaldırılmasını, isteyenin pantolon giymesine imkan sağlanmasını istiyor. Meclis kulisinde kadın milletvekilleri sohbet ediyordu. Bir kadın milletvekili "Meclis Genel Kurulu çalışmaları çok uzun sürüyor. Saatlerce oturmak zorunda kalıyoruz. Etekle saatlerce oturmanın ne kadar zor olduğunu bütün kadınlar bilir. Bu nedenle isteyenlerin pantolon giymesine müsaade edilmeli" dedi.

MEMURA SERBEST VEKİLE YASAK

Bir başka kadın milletvekili ise "Avrupa Parlemantosu toplantılarına gittiğimiz zaman kadın vekiller pantolon giyebiliyor. Türkiye'de neden olmasın" diyerek destek veriyor. Bir başka kadın vekil ise "Bütün kadın memurların pantolon giymesinin serbest olmasına rağmen vekillere yasak olması mantıksız" diyor.

Kadın milletvekillerinin pantolon talebi had safhaya ulaşmış durumda. Hem AK Partili hem CHP'li kadın vekiller 'pantolon' giymek istiyor. Bakalım erkek egemen Meclis nasıl karar verecek?


Mahir Kaynak'a döndük

Meclis Şemdinli Araştırma Komisyonu raporunu tamamladı. Ancak, taslakta yer alan pekçok ifade raporda yok. Örneğin Barzani'nin Şemdinli'deki etkinliği ve Barzani adına düğünlerde takı takılmasını raporda göremeyeceğiz. Başçavuş Ali Kaya'nın hesaplarındaki hareketlilik ile malvarlığını araştırılması gerektiğine ilişkin bilgiler de raporda yer almayacak.

Taslak raporda yer alan pekçok bölüm komisyon tarafından rapordan çıkartılınca bir komisyon üyesi dayanamarak "Hepsini çıkartalım da rapor mapor ortada kalmasın" diye tepki gösterdi. Şemdinli'de gizli servislerin cirit attığı yazılarak 'komplo' teorisyenlere bile taş çıkartıldı. Komisyonun bir üyesi bize "Mahir Kaynak'a döndük"demişti de inanmamıştık.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi