T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 21 NİSAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Terörle mücadele masada

Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı, İskele Sancak'ta. Uzman isimlerin konuk olacağı programda, tasarının yanısıra özgürlük, güvenlik, demokrasi ve terör gibi kavramlar da tartışılıyor

Mustafa Karaalioğlu'nun yönettiği İskele Sancak'ta bu hafta, Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılacak değişiklikler tartışmaya açılıyor. Gazeteci Fehmi Koru, Ergun Babahan, Doç.Dr. İzzet Özgenç ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü'nün konuk olarak katılacağı programda, Bakanlar Kurulu'nda imzalanan ve TBMM'ye gönderilen Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı tüm boyutlarıyla ele alınıyor. 'Özgürlüğe ihtiyacımız olduğu kadar güvenliğe de ihtiyacımız var' söz leriyle savunulan değişiklik tasarısıyla, terörün tanımı değiştirildi, cezalar arttırıldı, birçok suç terör kapsamına alındı, terör suçu kapsamı yeniden belirlendi. Özgürlüklerin kısıtlanacağı endişesi yaratan tasarıda neler olduğu ve kamuoyunda nasıl bir etki yaratacağı programda etraflıca ele alınıyor.

ÖZGÜRLÜK MÜ GÜVENLİK Mİ

Uzman konukların katılımıyla gerçekleşecek programda, demokratik hak ve özgürlükler kısıtlanıyor mu? Tasarı, terörle daha etkin mücadeleyi sağlayacak mı? AB sürecini ve reformları nasıl etkileyecek? Demokrasiden geri adım mı atıldı? Yeterli kamuoyu desteği bulabilecek mi? Tasarı, vatandaşları, hükümetin ve ülkenin geleceğini nasıl etkileyecek ? Terörle Mücadele Kanunu ağırlaştırılmalı diyenler kazandı mı? Sert tedbirler gerekli mi ? Mevcut kanun yetersiz mi kaldı? gibi sorulara da cevap aranıyor.
KANAL 7 / 23.40


Televizyonlar akıllanacak

RTÜK 23 Nisan'dan itibaren TV yayınlarında Akıllı İşaretler'i uygulamaya başlıyor. Ana haber bültenleri dışındaki programlar için geçerli olacak 7 farklı sembolden oluşan sistem, izleyiciyi TV'nin zararlarından koruma amacı taşıyor

Çocukların ve gençlerin televizyon yayınlarının zararlı etkilerinden korunmaları amacıyla RTÜK tarafından geliştirilen Akıllı İşaretler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda devreye giriyor. İşaretler, Genel İzleyici, 7 Yaş ve Üzeri, 13 Yaş ve Üzeri, 18 Yaş ve Üzeri kişilerin izleyebileceği yayınları ve Şiddet/Korku, Cinsellik, Olumsuz Örnek Oluşturabilecek Davranışlar içeren programları tanımlıyor. Yayıncı kuruluşların bir özdenetim mekanizması olan Akıllı İşaretler, programların başında 5 saniye ekranın tümünde ve her kesintiden sonra da 15 saniye ekranın sağ üst köşesinde olacak şekilde yayınlanacak.

Sınıflandırma, yaş ve içerik gruplarını belirten sembollerin birlikte kullanılması suretiyle yapılacak. Ana haber bültenleri dışındaki bütün programlar için geçerli olacak Akıllı İşaretler, yazılı medyada yer alan program akış çizelgelerinde de kullanılacak.

Sembol kullanılması zorunlu olmayan programların yayınında korumalı saatler dikkate alınacak. Sembol kullanması gereken programların tanıtımlarında da, semboller kullanılacak. RTÜK konuyla ilgili bugün açıklama yapacak.

  • ASLIHAN ALTAY KARATAŞ


    Yeraltının komik İngilizleri

    İngiliz kara mizahının son dönem en iyi örneklerinden biri olan Kapışma, bu akşam Tv'de ilk kez ekrana geliyor. Başarılı yönetmen Guy Ritchie, filmde, yeraltı dünyasında yaşanan acımasızlıkları yansıtırken izleyiciyi güldürmeyi de başarıyor. Aksiyon filmlerinde kullanılan görsel efektlerle değil ama ustaca kotarılmış kurgusuyla yüksek bir ritm yakalayan filmin konusu kısaca şöyle; Boks dünyasında kaçak iş çeviren Turkish adlı adam, namlı suçlu Brich Top'la hileli bir boks maçı için anlaşınca başına büyük bela alır. Öte yandan, başarısız bir mücevher soygunu ardından ilginç gelişmeler yaşanmaktadır. Garip bir biçimde iki olay birbirinde karışarak ilerleyecektir.
    KAPIŞMA
    Orj Adı: Snatch Yönetmen: Guy Ritchie Oyn: Benicio Del Toro, Dennis Farina, Vinnie Jones, Rade Serbedzija, Brad Pitt
    ATV / 23.45


    Zamana vahiyle bakmak

    Mustafa İslamoğlu'nun, Fazlı Karaman ve Yaşar Değirmenci'nin soruları eşliğinde güncel meseleleri vahiy penceresinden yorumladığı Vahyin Penceresinden adlı programda, maneviyata güncel bir dil kazandırılarak, dini açıdan gündem yorumlanıyor. HİLAL TV / 20.00


    ŞUBAT SOĞUĞU
    Mektup ve Gül hareketi ses getiriyor

    Kenan Bal ve Suavi Eren'in rol aldığı dizide, Tahir Mutlu ile görüşemeyen Bilal'in mektup ve gül hareketi halk arasında ses getiriyor. Diğer taraftan Tahir Mutlu'nun hastalığı ilerliyor. Tarman ise 'Beyefendi'ye karşı suikast kararı alıyor.
    SAMANYOLU / 22.00


    YABANCI DAMAT
    Nazlı ile barışan Niko'dan kıskançlık sınavı

    Nehir Erdoğan ve Erdal Özyağcılar'ın rol aldığı dizide, Nazlı ile barışan Niko, ona bir kıskançlık sınavı hazırlıyor. Ökkeş eczaneden bebek maması alınca başka kadından çocuğu olduğu yönünde bir dedikodu yayılıyor.
    KANAL D / 20.00


    BÜYÜK YALAN
    Sibel Okan'a silah çekiyor Ethem araya giriyor

    Emrah ve Halil Ergün'ün rol aldığı dizide, Emirhan bilmediği bir sır olduğunu anlıyor. Tarlaları geri almakta kararlı olan Okan, Sibel ve babasını tarlaya götürüyor. Sibel Okan'a silah çekince Ethem araya giriyor. Rahatsızlanan Şengül için böbrek nakli gerektiği ortaya çıkıyor.
    ATV / 20.00


    Derinlerde Dehşet
    Kuzey kutbundaki buzul erimesi had safhaya ulaşmıştır. Bölgede araştırma yapan Hubris araştırma istasyonu, buzulların erime nedenini bulamamaktadır. Bu arada civarda dolaşan bir denizaltı, tuhaf bir elektromanyetik saldırıya uğrar.
    Orijinal Adı: Deep Shock Yönetmen: Paul Joshua Rubin Oyuncular: David Keith, Simmone Jade Mackinnan Türü: Macera
    TRT 1 / 20.30

    Kurşunların Arasında
    Orin Boyd adlı başarılı bir polis, şehir merkezinde karanlık işler çeviren bir grup meslektaşının foyasını ortaya çıkarır. Fakat bulaştığı adamların arkasında önemli güçler vardır. Ona yardım edecek kişi, yine sokaklardan gelen bir adam olur.
    Orj Adı: Exit Wounds Yön: Andrzej Bartkowiak Oyuncular: Steven Seagal, Earl Simmons, Isaiah Washington,Anthony Anderson
    TGRT / 21.15

    Papaz Hikayesi
    Bir semt rahibi Tim Farley, kilisesinde suya sabuna dokunmayan meseleler üzerine vaaz vermektedir. Kiliseye atanan sivri dilli bir rahibin gelişi huzurunu bozar. Tim, bu rahibi değiştireceğini düşünürken, genç rahip, Tim'i tarafına çekecektir.
    Orijinal Adı: Mass Appeal Yön: Glenn Jordan Oyn: Jack Lemmon, Zeljko Ivanek, Charles Durning, Louise Latham
    Cnbc-e / 22.00

    Onaltıncı Raund
    Amerika'da orta siklet boks şampiyonu Rubin Carter'in yaşam hikayesinin anlatıldığı filmde, Carter'ın suçsuz yere 19 yıl hapis yatması konu ediliyor. Carter'ı çocukken ıslahevine gönderen ırkçı bir polis, yıllar sonra Carter'ı üç kişinin ölümü ve bir hırsızlık olayından sorumlu tutuluyor.
    Orj Adı: Hurricane Yön: Norman Jewison Oyn: Denzel Washington Türü: Aksiyon
    TV8 / 22.00

    Fırtına Öncesi
    Filmde, İkinci Dünya Savaşı'nın büyük siyasi liderlerinden biri olarak ortaya çıkmadan önce iflasın ve depresyonun neden olduğu kötülüklerle birlikte yüzleşen Winston ve Clementine çiftinin evliliğini konu alan bir aşk hikayesi anlatılıyor.
    Orijinal Adı: Gathering Storm Yönetmen: Richard Loncraine Oyuncular: Albert Finney, Vanessa Redgrave Türü: Drama
    TRT 1 / 00.30


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 413 50 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00
    TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi