T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A K T Ü E L 9 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Açıklamanı düzelt yoksa kurbanlıkları kapına yığarız

Kuş gribinin doğu illerinde yeniden ortaya çıkması, kurbanlıkları da vurdu.Grip korkusuyla batı illerinden gelen hayvanlar tercih edilirken doğulu satıcılar, kurbanlıkları elde kalırsa eylem yapacaklarını söyledi.

Oktay
Mehmet
Kurbanlık hayvan almak için Bayrampaşa Belediyesi'nin açtığı Kurban Fuarı'na gelen vatandaşlar, kuş gribi tehlikesi nedeniyle Doğu Anadolu'dan gelen kurbanlıkları almıyor. Trakyalı hayvancılar, şimdiden ellerindeki hayvanların hepsini satarken, Doğu Anadolulu hayvancılar, kuş gribi polemikleri nedeniyle hayvanlarını satamamaktan şikayetçi. Kendi hayvanlarında kuş gribi virüsünün olmadığını savunan doğulu hayvancılar, hayvanların kuş gribi taşıdığına ilişkin polemikleri çıkaranlara ateş püskürüyor.

DOĞULU SATICILARDAN GÜRSOY'A TEPKİ

Tabip Odası Başkanı Prof. Gencey Gürsoy'un Doğudan gelen kurbanlık havyanları potansiyel kuş gribi taşıyıcısı gibi göstermesine büyük tepki gösteren doğulu ve güneydoğulu satıcılar, 'Gürsoy en kısa zamanda bizden özür dilesin, yoksa hayvanlarımızla Tabip Odası'nın önüne gideriz" dediler.

Kars'tan getirdiği büyükbaş kurbanlıklarını satabilmek için haftalar önce Halkalı'daki kurban satış merkezine gelen Nurettin Kızılkaya, Gençay Gürsoy'un yaptığı talihsiz açıklamalarla doğudan gelen satıcılara darbe vurduğunu ifade etti. "Gürsoy bizim malımızı hastılıklı gibi gösterecek cesareti nereden alıyor?" diyen Kızılkaya, "Sayın profesörün dediği gibi, bizim hayvanlarımız yetiştikleri mekanlarda kanatlı hayvanlarla birlikte kalmıyor. Temiz ve sağlıklı ahırlarda yetişiyorlar. Gençay Gürsoy bizden özür dilemez ise hayvanlarımızı alır Tabip Odası'nın önüne gideriz" şeklinde konuştu.

Kızılkaya, yapılan açıklamanın aksine Doğu'dan gelen kurbanlıkların dağda, bayırda doğal ortamda yetiştiği için daha sağlıklı olduğunu kaydetti.

GÜRSOY AHIRLARIMIZI GÖRMÜŞ MÜ?

Ağrılı hayvan üreticisi Şevkettin Ekinci de, "O profesör gelsin, bizim hayvanlarımızın yetiştiği ahırları bir görsün, öyle ulu orta konuşmasın" dedi.Gürsoy'un açıklamasının gerçekleri yansıtmadığını ifade eden Ekinci, yaşadıkları bölgede kanatlı hayvanların yetiştirildiği kümeslerle ahırların birbirlerinde uzak mesafede olduğunu kaydetti. Ekinci, kanatlı hayvanların değil, hayvanların bakıcısından başkasının ahıra girmediğini kaydetti.

DEMAGOJİ YAPIYOR- Babasına yardım etmek için kurban satış merkezine gelen Sinan Kızılkaya ise, "Kuş gribi ortaya çıkalı bir hafta oldu. Biz ise hayvanlarımızı bir ay önce İstanbul'a getirdik. Gürsoy demagoji yapıyor" dedi. "Acaba Gürsoy, yediği etleri yurtdışından mı ithal ediyor?" diye soran Kızılkaya, Gürsoy'un yediği kırmızı etlerin de büyük olasılıkla Doğu ve Güneydoğu'da yetişmiş havanların etleri olduğunu söyledi. Kızılkaya, hayvanlarından değil, asıl Gürsoy'u aklından şüphe duyduğunu kaydetti.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi