T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 9 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Öğretmenin maaşı kurbana gidiyor

Türk Eğitim - Sen Başkanı Şuayip Özcan, sendikanın yaptığı "Kurban Bayramı'nda eğitim çalışanlarının masrafları" konulu araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre öğretmen maaşının yüzde 52'si kurbanlığa gidiyor. Araştırmada bayram alışverişi sonunda eğitim çalışanlarının elinde avucunda bir şey kalmadığı kaydedildi. Türk Eğitim - Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, göreve yeni başlayan bir öğretmenin kurbanlık koyun alabilmesi için maaşının en az yüzde 32'sini, en fazla yüzde 52'sini, en düşük derecede çalışan bir hizmetlinin de maaşının en az yüzde 40'ını, en fazla yüzde 65'ini ayırması gerektiği kaydedildi.


Havaalanı kapanınca uçak iniş yapamadı

Dokuz buçuk saat rötar yapan özel bir şirkete ait yolcu uçağı, Şanlıurfa Havalimanı kapalı olduğu için bir süre iniş yapamadı. Uçak, görevlilerin havalimanını açması üzerine inebildi. Dün sabah saat 09.00'da İstanbul'dan Şanlıurfa'ya uçacak olan Fly Air'in seferi hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Şanlıurfa Havalimanı yetkilileri de başka uçuş olmadığı için havalimanını saat 13.00'te kapatıp evlerine gitti. Ancak iptal olan sefer akşam 18.30 sıralarında gerçekleştirildi. İstanbul'dan gelecek yakınlarını karşılamak için havalimanına gidenler kilitli kapılarla karşılaştı. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine çağrılan görevliler, kulelerin ışıklarını açarak uçağın inmesini sağladılar. Uçakta korku dolu dakikalar yaşayanlar ise yakınlarına sarılarak ağladı.


Şehit er toprağa verildi

Diyarbakır 16. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Tankçı Er Mehmet Ali Yıldırım'ın cenazesi, Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde toprağa verildi. Yıldırım için Nizip Merkez Camii'nde düzenlenen törene, ailesi, yakınları, Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Sarı, Mustafa Yılmaz, Ahmet Yılmazkaya, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı. Yıldırım'ın cenazesi, Nizip Asri Mezarlık'taki Şehitlik'te defnedildi.

  • GAZİANTEP (A.A)


    Esendere Kapısı'nda araç geçiş yasağı

    İran hükümetinin, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Esendere Sınır Kapısı'nı, ikinci bir emre kadar araç ve insan geçişine yasakladığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, İran hükümeti, kuş gribi salgınının ardından, ikinci bir emre kadar, Esendere Sınır Kapısı'ndan İran'a araç ve insan girişini yasakladı.Bayram tatili nedeniyle İran'a gitmek isteyen çok sayıda vatandaş, karar üzerine sınır kapısından geri döndü. Yüksekova Kaymakamı Uğur Kalkar da İran'ın aldığı kararı vatandaşlara bildirdiklerini kaydetti.

  • YÜKSEKOVA


    Ağrı'da balık satışı patladı

    Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde meydana gelen "kuş gribi" vakası, kentte balık satışlarını arttırdı. Soğuk hava nedeniyle buzlanma meydana gelmesine rağmen, Ağrı merkeze 10 kilometre uzakta olan Murat Nehri'nde, geçimini balıkçılıkla sağlayan vatandaşlar avlanmaya devam ediyor.

  • AĞRI


    Köyişleri'nde izinler kalktı

    Tarım ve Köyişleri Bakanlığı mensuplarının tüm izinleri, hastalıkla mücadele sonuçlanıncaya kadar kaldırıldı. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in bürokratlarıyla birlikte, hastalığın görüldüğü bölgeye gittiği, Kars, Iğdır, Ağrı ve Erzurum'da incelemelerde bulunduğu hatırlatılarak, bölge illerinin valileriyle yapılan toplantının ardından illerin muhtemel ihtiyaçlarının tespit edilip, taleplerinin alındığı ve gereğinin süratle yapıldığı belirtildi.

  • ANKARA


    İngilizler: Salgın kaçınılmaz

    İngiltere'de yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, kuşların göçü, ülkede bu yıl kuş gribi salgınını kaçınılmaz hale getiriyor. Informa adlı şirket tarafından desteklenen araştırmayı yapan uzmanlar, kuş gribinin Güneydoğu Asya'da son derece yaygın olduğuna işaret ederek, virüsün İngiltere'ye eninde sonunda geleceğini kaydettiler. Araştırmayı rapor haline getiren Richard Bowles, kuş gribinin yabani kuşların yaz ve sonbahar göçleri nedeniyle İngiltere'ye gelebileceğini belirterek, "Eğer virüs gelecek aylarında hala İngiltere'ye ulaşmamış olursa bu sürpriz olacaktır" dedi.

  • LONDRA


    Gediz'de kuş gribi takibi

    Büyük sulak alanlara sahip olduğu için kuş gribi hastalığının yayılması konusunda önemli bir risk altında bulunan İzmir'in kuzeyindeki Gediz Deltası'nda, başta flamingolar olmak üzere pekçok kuş türü, Ege Doğa Derneği ve biyologlar tarafından gözlem altına alındı.

  • İZMİR


    'Sorumlu yayın yapın'

    Başbakanlık, kuş gribi konusunda gazete ve televizyonları "sorumlu yayıncılık" anlayışıyla hareket etmeye çağırdı. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, ayrıca Başbakan Erdoğan'ın, kuş gribi konusunda halkın doğru bilgilendirilmesi için; konunun medya, öğretmenler ve Cuma hutbelerinde anlatılması yönündeki ifadelerinin sadece "cuma hutbelerine" indirgendiği öne sürülürken Erdoğan'ın demecinin çarpıtıldığı iddia edildi.

  • ANKARA (ANKA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi