T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 9 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Güray SOYSAL

Antalya'nın şansı

Her zaman, İzmir, Adana, Bursaspor, Antalyaspor ve Erzurumspor'un Süper Lig'de bulunması üzerinde dururum. Bazı "şanssızlık ve beceriksizlikler" bu takımları şimdilik Süper Lig'in uzağında tutuyor. Bu takımlarından biri olan Antalya'ya geçen hafta gittim ve son durumu öğrenme imkanını buldum..

Resmen Kulüp Başkanı olmamasına karşılık, Antalyaspor'un her şeyi durumundaki Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile görüştüm. Esasında, Başkan ile çok uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var. TSYD seminerinde karşılaşınca, ertesi gün için randevulaştık. Kiriş'ten, 7 Mehmet'lere giderken, Antalya'nın çehresini çok değiştiğini gördüm. Yollar kazılıyor, hemen hemen her yerde inşaatlar vardı..

Menderes ile görüşürken, "Antalyaspor Süper Lig'e çıkacak mı" diye sordum. Başkan da "Elbette.. Zira Antalya bunu bekliyor. Bir Antalyalı olarak, bunu gerçekleştirmek zorundayım" cevabını verdi.

Antalyaspor, şu anda İkinci Lig A grubunda Bursaspor'un arkasında ikinci bulunuyor. Bu konumunu sezon bitene kadar muhafaza etmek için çabalıyor.

Antalya'da "küfür" olayının da stat dışında kaldığını öğrendim. Sadece ve sadece takımlarını desteklemeyi hedefleyen Antalyasporlular, geçen sezon ki "çirkin" görüntülerinden uzaklaşmışlar.

Başkan "Benim olduğum yerde bu tip çirkinlikler artık olmayacak. Antalyaspor, Süper Lig'e çıkarken, tribünlerdeki güzel görüntüleriyle de şampiyonu olacak" derken bu konuda da oldukça iddialı...

Anlaşılan, Antalyaspor Süper Lig'e 1 veya 2. sırada çıkarken, çirkin seyirci profilinden de sıyrılmayı hedeflemiş..

Başkanla sadece Antalyaspor'u konuşmadık. Amatörden başlayan basketbol takımı da en kısa zamanda 1. Lige yükselmeyi hedeflemiş. Çocukluğunda basketbol oynayan Menderes Türel, bu spor dalına da damgasını vurmayı hedeflemiş.

Yaz aylarının "Turizmin Başkent'i" olmanın yanı sıra, diğer mevsimlerde de, kongre ile futbol takımlarının hazırlıklar merkezi durumunda bulunuyor. Bunlara ilaveten Antalya yeniden yapılacak spor tesisleri ile de dikkatleri üzerinde toplayacak.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonasının bir ayağının yapılacağı Antalya'ya 10 bin kişilik spor salonu yapımı için kollar sıvandı.. Tesis konusu bununla bitmiyor. Şehrin merkezinde ve GSGM'ye ait arazi üzerine 30 bin kişilik stat yapımı için de düğmeye basılmış. Hem de bu iki büyük tesis için, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden bir kuruş çıkmayacak. Mevcut Atatürk Stadı'nın yerine yapılacak alış veriş merkezi karşılığında, spor salonu ile stat Türk sporunun hizmetine girecek. Hem de 18 aylık bir zaman dilimi içinde.

Başkanla başka konuları da konuştuk. Ancak, sporla ilgili bilgiler şimdilik bu kadar. Başkan olmadan önce sporla yatıp kalkan ve hele hele Antalyaspor'un belirli yerlere gelmesi için çırpınan Menderes Türel şimdi işin başında...

Antalya'yı seven bir Başkan'ın iş başında bulunmasından en büyük payı Antalyalıların alacağına kalıbımı basarım.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi