T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 9 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

AK Parti'de kadın kotası yüzde 30'a çıkıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, teşkilat yönetimlerinde kadınlara ve gençlere yer verilmesini istediklerini belirterek, "İlk kongrede kadın kotası yüzde 20 demiştik, bu çıtayı yüzde 30'a yükselteceğiz" dedi

Kadınların siyasetteki ağırlığının artması tartışmaları yapılırken AK Parti, bu konuda da öncülüğü kimseye kaptırmadı. İlk büyük kongresinde kadınların yüzde 20 oranında yönetime getirilmesine olanak sağlayan AK Parti, Ekim veya Kasım'da yapılacak 2. Olağan Büyük Kongresi'nde yüzde 30 kadın kotası uygulayacak. AK Parti, yerel seçimlerde de kadınların yönetime taşınması için bu hedefi yüzde 30 olarak belirlemişti.

AK Parti'nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partinin yayın organı 'Türkiye Bülteni'ne yaptığı açıklamada, partinin kongre sürecine ilişkin bilgiler verdi. Yazıcı, "Biz ana kademe yönetimlerinde, kadınlara ve gençlere yer verilmesini istiyoruz. Birinci olağan kongrede, 'en az 20' demiştik, bu çıtayı herhalde biraz daha yükselteceğiz. En az yüzde 30 düzeyine çıkaracağız'' dedi.

2.5 MİLYON ÜYE

AK Parti teşkilatında görev alacak kişilerde aranılan kriterleri de sıralayan Yazıcı, AK Parti'nin insan kaynakları bakımından Türkiye'nin en zengin partisi olduğunu kaydetti. AK Parti'nin üye sayısının 2.5 milyona yaklaştığını, partilerinde siyaset yapmak isteyen deneyimli birçok insan olduğunu belirten Yazıcı, teşkilatın yapısıyla ilgili bir anket yaptırdıklarını açıkladı.

Bu ankete göre, teşkilatlarda görev alanların yüzde 40'ının ilk kez siyasete başladığını belirten Yazıcı, teşkilatlarda aranılan özellikleri şöyle sıraladı: "Ne yaparsak AK Parti daha iyi noktaya gelir, ne yaparsak bulunduğumuz yörede AK Parti'yi çok daha iyi temsil edebiliriz, çok daha iyi bir duruma getirebiliriz? Bunları gözetmeleri gerekir.

UYUMLU EKİP

Hedeflediğimiz üretimi sağlayabildiğimiz için birinci şart, uyumlu bir ekibi oluşturmaktır. Uyumlu bir ekip oluşturamazsanız üretim sağlayamazsınız, bütün enerji çekişmeye dönüşür. Bu konuda toleranslı davranmalıyız. Bizim uyumlu ekipten kastımız, her şeye tek gözlükten bakan, aynı sözcükleri kullanarak değerlendiren insanların oluşturduğu bir küme değil. İnsanlar farklı düşünebilmeli, farklı bakabilmeli ama sonuçta kararlar oluştuktan sonra onun arkasında olabilecek, onu takip edecek donanımda insanlardan oluşan bir ekip olmalı.''

DÜRÜST VE ŞAİBESİZ

AK Parti olarak, gençlerin ve kadınların siyasette daha fazla yer almasını istediklerini dile getiren Yazıcı, 1. Olağan Büyük Kongrede yüzde 20 olan kadın kotasını, yüzde 30 düzeyine çıkaracaklarını bildirdi. Yazıcı, "Çıtayı yükselteceğiz ve en az yüzde 30 düzeyine çıkaracağız'' dedi. AK Parti'de görev alacak kişilerin 'dürüst, şaibesiz ve çalışkan' olmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Yazıcı, AK Parti ailesinin bireylerinin de bu alana leke getirecek bir davranış içinde olamayacaklarını kaydetti.

  • ANKARA (A.A)

    Teşkilatlara leke uyarısı

    Hayati Yazıcı, teşkilatlara da 'leke getirecek davranış içerisinde olanlara karşı da toleranslı davranamayız. Arkadaşlarımızın en hassas olacakları noktalardan bir tanesi budur. Hiç kimsenin bu aileye leke sürmeye hakkı yoktur. Bu konuda arkadaşlarımızın hassas davranması kaçınılmazdır' uyarısında bulundu.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi