T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A K T Ü E L 13 OCAK 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ezan sesi büyülüyor

Sultanahmet Camii'ni ziyaret eden turistler, okunan ezan karşısında adeta büyüleniyor. İmam Emrullah Hatipoğlu, ezandan etkilenen bazı turistlerin Müslümanlığı seçtiğini söylüyor

Oktay
Mehmet
İstanbul'un en güzide camilerinden biri olan Sultanahmet'te imam olarak görev yapan Emrullah Hatipoğlu, 28 yıldır Müslümanları namaza, camiyi ziyaret eden turistleri de İslamiyet'e davet ediyor. Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Sultanahmet Camii'ne gelen farklı din, dil ve renkteki insanlar, müezzinlerin güzel sesleriyle okuduğu ezanı dinleyip, başka bir âleme yolculuk yapıyorlar. Bazı turistler de ezanın etkisi ile adeta bulundukları yere çivi gibi çakılıp dakikalarca hareketsiz bekliyorlar. Hatipoğlu, "Böyle bir camide imam olmak, Hz. Peygamber (SAV)'in mihrabında onun vekili olmak, onun adına hutbe okumak şereflerin en yücesi" diyor.

İSLAM DİNİNİ SEÇİYORLAR

Son yıllarda dünyada İslam dinine büyük ilgi olduğunu belirten Hatipoğlu, okunan ezanın etkisi ile Müslüman olan veya İslamiyet'e ilgi duyan yabancıların sayısının hızla arttığını belirtiyor. Hatipoğlu, başından geçen bir olayı şöyle anlattı: "Amerikalı olduğunu sonradan öğendiğim, uzun sakallı ve cüppeli bir adam eşiyle birlikte camiye geldi. Eşi de kapalıydı. Namazdan sonra yanıma gelip 'Takkabber Allah' yani 'Allah kabul etsin' dedi. Ben de ona Arapça, 'Min eyne ente' yani 'Nerelisin?' dedim. Bu sefer Türkçe olarak Amerikalı ve Müslüman olduğunu belirterek hikayesini şöyle anlattı: Yıllar önce İstanbul'a gelmiştim. Kaldığım otelde sabaha karşı çok güzel bir sesle uyandım. İçimden bir ses bana 'hayatının en güzel sesini duyuyorsun, ne duruyorsun doğrulsana' dedi. Camiye gidip, namaza katıldım. Duyduğum o güzel ses Müslüman olmama neden oldu."

11 EYLÜL SORULARI DEĞİŞTİRDİ

11 Eylül olaylarının etkisiyle daha çok, İslam'ı yanlış tanıyanların sorularına muhatap olduğunu belirten Hatipoğlu, "Turistler cevaplarımızdan çok etkileniyorlar. Kendilerine bizim inanç sistemimizde bütün peygam- berlere iman etmek gibi vazgeçilmez bir ilke olduğunu anlatıyor, Müslümanların İsa Peygamber'i de İncil'i de tasdik ederken hiç sıkıntı duymadıklarını izah ediyorum" diyor.

Clinton da etkilendi

Emrullah Hatipoğlu, "Amerika eski Başkanı Bill Clinton ilk kez Türkiye ye geldiğinde onu karşılayan birkaç kişilik ekibin içinde ben de vardım. Clinton ailesiyle birlikte camiye girdiğinde müthiş etkilendi. Clinton ve ailesinin yüz hatları değişti ve adeta büyülendiler. Clinton birkaç yıl aradan sonra konferans için geldiği İstanbul'da ilk durak olarak Sultanahmet Camii'ni ziyaret etti. Gelirken de bir grup Amerikalı arkadaşını da getirmiş. Beni görünce, tanıdı ve arkadaşlarımı camiyi görmeleri için getirdim"dedi. Clinton'un kızı Clara'nın da İslam dini ile ilgilendiğini belirten Hatipoğlu, camiyi ziyaret edenler arasında Pakistan eski Cumhurbaşkanı Ziya-ül Hak ile eski Başbakan Navaz Şerif, George Bush, Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl, Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai gibi çok sayıda ismin yer aldığını belirtti.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi