T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 13 OCAK 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İsmail Türüt'ten fıkra dinler misiniz

Kanal 7'de farklı bir show programı başlıyor. İsmail Türüt'ün sunacağı Fıkralarla Türkiye'de her yöreden fıkraların canlandırılacağı skeçleri o yörelerin sanatçıları canlandıracak. Program, türünde bir ilk.

Türkiye'nin en iyi beş fıkracısından biri olduğunu söyleyen İsmail Türüt, Kanal 7'de bir show programına başlıyor. Türüt, yüzyılların birikiminin, Anadolu insanının hoşgörüsünün, fıkralar, skeçler halinde ekrana getirileceği Fıkralarla Türkiye programı için, bu formatın Türkiye'de ilk defa gerçekleştirildiğini söylüyor. Programda Türkiye'nin dört bir yanından en eğlenceli fıkraların canlandırılacağını söyleyen Karadenizli sanatçı, yüzyıllardan günümüze gelen fıkraların televizyona uyarlanarak skeçler halinde ekrana geleceğini anlatıyor. Karadeniz fıkralarını Karadenizli tiyatrocular, Ege fıkralarını Egeli tiyatrocuların canlandıracağını vurgulayan Türüt, program sunuşlarını da yöre fıkralarına göre, yöre sanatçılarının yapması gerektiğini söylüyor. Kendisi için işin önemli olmadığını belirten Karadenizli sanatçı, ortaya güzel bir iş çıkması için gerekirse, sunuculuğu devredebileceğini de söylüyor.

Program yapımcısı Yekta Özbilen'in teklifiyle Fıkralarla Türkiye'ye dahil olduğunu vurgulayan İsmail Türüt, ilerleyen bölümlerde kendisinin de skeçlerde rol alacağını belirtiyor.

ORTALIK ÇAKALLARA KALMAYACAK!

Türk insanının hoşgörülü olduğunu söyleyen Türüt, "Yeter ki insanların namuslarına, izzet-i nefislerine dokunan fıkralar olmasın" diyerek bu konunun hassas olduğunun altını çiziyor.

Önümüzdeki günlerde bir dizide de, rol alacağını müjdeleyen Karadenizli sanatçı şov programı yapmayı da düşünüyor. Ekrandaki şov programlarını eleştiren İsmail Türüt, "Meydanı boş bırakmam. Bozkurtlar çekilince, ortalık çakallara kalır. Ben meydanı boş bırakmayacağım" diyerek şov dünyasına da ilginç göndermelerde bulunuyor.

Ekranlardan çekildiği dönemde bir TV kanalından, bir Karadenizli, bir Doğulu sanatçının sunacağı "Bir Bizden, Bir Sizden" adlı bir program teklifi aldığını söyleyen İsmail Türüt, "Programın adı bölücü bir kere. Ne demek, 'Bir bizden, Bir sizden' biz ayrı bir millet miyiz? Böyle bir teklifle bana geliyorlar. Ben de kabul etmedim" diyerek bu konuların ince düşünülmesi gereken mevzular olduğunu söylüyor.

Bugünden itibaren Kanal 7'de başlayan Fıkralarla Türkiye bundan böyle her cuma ekranda olacak. Her yöreden canlandırılacak fıkraları, o yöre sanatçılarının oynayacağı Fıkralarla Türkiye gülmek isteyenler için iyi bir seçenek olacağa benziyor. KANAL 7/21.30

İşi ustalarına bıraksınlar!

Fıkra anlatmanın bir sanat olduğunu söyleyen İsmail Türüt, "Türkiye'de fıkra anlatmayı bilen 4-5 kişi var. Ben de bunlardan biriyim. Günümüzde herkes fıkra anlatmaya çalışıyor. Ben bunları dinleyince fıkra anlatmaktan vazgeçtim. Lutfen bu işi beceremeyenler kendilerini zorlamasın. İşi ustalarına bıraksınlar" diye konuşuyor.

  • TELEVİZYON SERVİSİ


    Elif Şafak'la laiklik, türban, modernleşme

    Taha Akyol'un sunduğu Eğrisi Doğrusu bayram arası vermeden ekrana gelen programlardan. Dünya edebiyatında yeni bir Türk yazarı olan Elif Şafak'ın konuk olacağı programın bu bölümünde, Doğu-Batı sorunu, İslam, laiklik, türban, modernleşme ve mozaik meseleleri tartışma masasına yatırılıyor.
    Cnn Türk / 22.00


    Küçük bir kızın kalbindeki aşkın hikayesi

    Kanal 7'de bir çocuğun kalbindeki Medine sevgisini anlatan bir TV filmi geliyor ekrana. Ali Ercan, Yağmur Ün ve Melis İnci'nin rol aldığı Medine'de, hac görevini yerine getiren Ahmet Dede ve Hatice Nine, Çocuk Esirgeme'den Medine'yi evlat edinirler. Fakat küçük kız çok geçmeden hastalanacaktır.
    KANAL 7 / 19.45


    DİKKAT ŞAHAN ÇIKABİLİR
    Ünlüler çıkıp komiklik yapabilir!

    Şahan Gökbakar'ın tipten tipe girdiği Dikkat Şahan Çıkabilir, bayramlık Best Of bölümüyle ekranda. En beğenilen bölümleriyle yeniden ekrana gelecek olan programda, Ali Kırca, Uğur Dündar Medyum Memiş, Ahu Tuğba ve Nuri Alço gibi isimler yeralıyor.
    ATV / 22.15


    KATRE
    'Bir katre alevdir' Musa Eroğlu türküleri

    O. Murat Öztürk'ün sunduğu Katre'ye Musa Eroğlu ve klasik gitar sanatçısı Bekir Küçükay konuk. Program türküsever izleyiciyi mest edecek bir bölümle ekrana geliyor. TRT 2 / 23.35


    ŞUBAT SOĞUĞU
    Aziz Tarman ekibini harekete geçiriyor

    Kenan Bal, Suavi Eren, Aytaç Yörükaslan'ın rol aldığı dizide, okulları kapatmak için zorluk çıkaran müfettişler, Tahir Mutlu'yu köşeye sıkıştırmak için başka yollar bulur. 2006'yı irticayla mücadele yılı ilan eden Mehmet Aziz Tarman ise gizli ekibini harekete geçiriyor.
    SAMANYOLU / 22.00


    Tombala
    İsa, Şakir ve Cem aynı evde yaşayan üç dosttur. Cem barmenlik, Şakir tombalacılık yapmakta, İsa ise mafyaya çalışmaktadır. Cem, Derya'ya, Şakir ise Meryem'e âşıktır. Hiç paraları olmadığı gibi, mafya da peşlerine düşünce, bulabildikleri çözüm; banka soymak olur.
    Yön: Şafak Bal Oyn: Serdar Orçin, Durul Bazan, Yiğit Özşener, Pamela
    SHOW / 20.00

    Kediler ve Köpekler Hakkında Gerçekler
    Abby radyodaki programlarıyla tanınan bir veterinerdir. Bir gün telefonda yardım ettiği Brian adlı bir adam onunla tanışmak ister. Abby de, kendini çirkin bulduğu için, güzel komşusu Noelle'den onun yerine geçmesini ister ve iş karışır.
    Orijinal Adı: Truth About Cats And Dogs Yön: Michael Lehmann Oyn: Uma Thurman, Janeane Garofalo, Ben Chaplin
    TRT 1 / 20.00

    Örümcek Adam
    Peter Parker, ders dışında başarısız, güvensiz biridir. Bir gün bir örümcek tarafından ısırılır. Günler geçtikçe kendinde sıradışı güçler olduğunu keşfetmeye başlar. Önceleri bununla eğlenir. Fakat, amcası bir suçlunun elinde can verince kötülüklerin üzerine gitmeye karar verir.
    (Spiderman) Yön: Sam Raimi Oyn: Tobey Maguire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst, James Franco, J. Simmons (2002)
    KANAL D / 20.00

    Brooklyn Çıkışı
    Brown ailesinin büyük oğlu Dennis yaşadıkları çöplükten kurtulmanın en kolay yolunun bölgenin uyuşturucu satıcılarından birini soymak olduğuna inanır. Ancak plan geri tepecek ve hem kendisi, hem ailesi belaya sürüklenecektir.
    (Straight Out Of Brooklyn) Yön: Matty Rich Oyn: Larry Gilliard Jr., George T. Odom, Ann D. Sanders, B. Sanon (1991)
    Cnbc-e / 22.00

    Özel Bir Kadın
    Zengin işadamı Edward etrafındaki kadınlardan ve tekdüze hayattan çok sıkıldığı bir anda, New York caddelerinde Vivian adlı kadın ile tanışır. Bir süre sonra aralarında bir anlaşma yaparlar. Bir hafta boyunca sevgili olacaklar ama bu haftanın sonunda herkes yoluna devam edecektir.
    (Pretty Woman) Yön: Garry Marshall Oyn: Richard Gere, Julia Roberts, Ralph Bellamy, Jason Alexander Türü: Romantik
    ATV / 23.35


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 448 90 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00 TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi