T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 13 OCAK 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Muhalefet hesap bilmiyor

Başbakan Erdoğan, anamuhalefet ile yavru muhalefetin AK Parti'nin Türkiye'nin yüzde 25'ini temsil ettiğini savunduğunu belirterek, "Bunlar hesap bilmiyor. AK Parti yüzde 34.4 oy almıştır, 2 kere 2 gece de gündüz de 4 eder" dedi

Erhan
Seven
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti "hesap bilmemekle" suçlarken, ANAP'ı yavru muhalefet olarak adlandırdı. Erdoğan Kurban Bayramı'nın 3. gününde memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi'nde kaldıktan sonra, dün Rize'de partililerle bayramlaştı. Erdoğan, salondaki coşkulu kalabalığın sloganlarıyla konuşmasına uzun süre başlayamadı. Erdoğan, Rize Spor Salonu'ndaki bayramlaşmada, "Rize seninle gurur duyuyor. Vur vur inlesin Erkan Mumcu dinlesin. Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin" sloganlarının uzun sürmesi üzerine konuşmasına 10 dakika geç başladı. Erdoğan slogan atan gençlere, "Biz vurmaya, kırmaya, ayrımcılığa değil, barışa, sevgiye, kardeşliğe geldik" diye seslendi.

Erdoğan, yüzde 34.4 oy ile, yüzde 65 milletvekili oranı ile parlamentoya taşındıklarını hatırlatarak, "Bunun hesabını yanlış yapanlar var. 2 kere 2 beş diyenler, üç diyenler var. 2 kere 2 yazın da, kışın da, gündüz de gece de dörttür. Diyorlar ki; 'AK Parti şu anda yüzde 25 temsile sahip.' Bunlar hesap bilmiyorlar. Dünyanın hiç bir yerinde demokrasi içerisinde seçime katılmayanlarla hesap yapılmaz. Gerçek şudur; AK Parti yüzde 34.4 oy almıştır. Gönül ister ki, yüzde 100 katılım olsun, daha net ortaya çıksın. Ancak kimse bu faturayı AK Parti'ye kesemez" ifadesini kullandı.

Erdoğan, ekonomiyle ilgili bilgiler de vererek, "Şu anda bereketli topraklar üzerindeki buğday, buğdaydan çıkan binlerce başak gibiyiz" dedi.

ANA VE YAVRU MUHALEFET

Erdoğan, "Anamuhalefet ve yavru muhalefet diyor ki" ifadesini kullanarak ANAP'a yavru muhalefet tanımını yapması salondan büyük alkış aldı. Devletlerin borçlanmasının hesabının muhalefet tarafından yanlış yapıldığını belirten Erdoğan, "Türkiye'nin borcu arttı" eleştirilerine şöyle cevap verdi:

"Devletlerin borcu, borcun GSMH'ye oranıyla tespit edilir. Biz göreve geldiğimizde borcun GSMH'ye oranı yüzde 91.7 iken bugün yüzde 57.8'e düştü. Japonya'nın 7 trilyon dolar dış borcu var ve GSMH'ye oranı ise yüzde 140. Ana ve yavru muhalefete sesleniyorum; halkın aklına durup dururken sanal korkular sokmayın."

AKLA İHTİYACIMIZ YOK

Erdoğan, muhalefetin kuş gribiyle ilgili "Başbakan kriz masasının başında olmalı" eleştirisine de cevap verdi. Erdoğan, "Yahu telefon niye icat oldu. Bunun için değil mi? Dünyanın bir ucundan krizi yönetirsin. Bu bir kadro ve kollektif akıl işi. Bu mantıkla sorunları cözemezsin. Bu işin bakanları, bürokratları, uzmanları işin başındalar" dedi.

Erdoğan, AK Parti gençliğine de "Ayrımcılığa prim vermeyin" diyerek şöyle seslendi: "Tek bayrak, tek vatan, tek millet anlayışıyla yürüyen gençlik olmanızı bekliyorum. Uyuşturucu müptelası olan gençlerin karşısında siz duracaksınız. Sizler sporla, eğitimle ve kitapla meşgul olun. Türkiye'nin geleceğini, fikrinizle, örgütlenmenizle ve girişimciliğinizle aydınlatın."

  • RİZE

    Sezer'e üniversite yanıtı

    Başbakan Erdoğan, aralarında Rize'nin de bulunduğu 15 ile üniversite kurulması için yasanın birinci maddesini veto eden Cumhurbaşkanı Sezer'e de cevap verdi. Üniversiteleri kurmaya kararlı olduklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

    "Eğitimde yaptığımız çalışmalardan biri de 15 üniversitenin kurulması oldu. Bu kararı Meclis'ten geçirdik. Cumhurbaşkanı parlamentoya iade ettiler. Biz de bu yasanın üzerinde çalışmalar yapıp tekrar göndereceğiz. Bu konuda kararlıyız, kararlılığımızın gereğini yapacağız. Şu anda 10 öğrenciden 9'u üniversite dışında kalıyor. Biz üniversiteleri genişletmek istiyoruz. Yasama ve yürütme olarak genişletmek zorundayız. "

    Erdoğan, kurulması planlanan 4 tıp fakültesinden birinin Rize'ye yapılacağını açıkladı.

    Çocuklara 1 YTL harçlık

    Başbakan Erdoğan Rize'nin Güneysu İlçesi Merkez Camii'nde öğle namazını kıldıktan sonra hemşehrileriyle tek tek bayramlaştı. Rizenin çıkışına kadar tek tek dizilen kamyonlarla Erdoğan selamlandı. Güneysu'dan Rize'ye kadar olan 15 kilometrelik yol boyunca Erdoğan'ın konvoyu sık sık durduruldu. Erdoğan da bayramlaşmaya gelen çocuklara 1 YTL harçlık verdi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi