T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 23 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Pazarlığa oturmadık yaygaraya başladılar

Başbakan Erdoğan, medyadaki erken seçim yayınlarını ve anketleri eleştirerek, "Gazetelerde televizyon ekranlarında bir gayrettir gidiyor. Hortumları kesildiği için bu gayret var. Pazarlığa oturamadıkları bir iktidar olduğu için yaygara koparıyorlar" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin kendi iç birliğini koruyabilmek için erken seçimi gündeme getirdiğini ifade ederek, "Kimse erken seçim, merken seçim beklemesin, öyle bir şey yok" dedi. Gazete ve televizyonlarda erken seçim gayretlerinin olduğuna dikkat çeken Erdoğan, 'Hortumları kesildiği için bu gayretleri. Pazarlığa oturmadığımız için bu yaygara' ifadesini kullandı. Bir gazetenin başlattığı 'Dinle başbakan' kampanyasına da tepki gösteren Erdoğan, "Biz zaten halkın içindeyiz, dinliyoruz. Bizim halkı dinlemek için endirekt süflörlere ihtiyacımız yok" dedi.

Bilkent Otel'de yapılan AK Parti 29. İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, iktidardaki 3 yılın ardından AK Parti'ye milletin teveccühünün ilk günkü gibi devam ettiğini söyledi.

ERKEN MERKEN SEÇİM YOK

Erdoğan, AK Parti iktidarının en büyük özelliğinin halkın kaybolan umudunu tekrar getirmesi olduğunu vurguladı. "Umut verici rakamlardan çok halkın gözlerindeki ışıltı bizi mutlu ediyor" ifadesini kullanan Erdoğan, AK Parti iktidarının bazılarının hayal bile edemeyeceği büyük değişimi gerçekleştirdiğini, devam eden değişim sürecinin Türkiye'yi dünyanın birinci ligine çıkaracağını dile getirdi.

İktidarları döneminde nerede ne kadar kara delik varsa kapatıldığını belirten Erdoğan, erken seçimin olmayacağını tekrarladı ve şöyle konuştu: "Bazıları sürekli erken seçim, erken seçim diyor. Erken seçimi telaffuz etmelerinin tek nedeni var; kendi siyasi geleceklerindeki karanlığı iyice görmeye başlamışlardır, kendi çatılarının çökmeye başladıklarını görmeye başlamışlardır, kendi bünyelerinde hastalığın olduğunu görmeye başlamışlardır, bir parçalanmayı görmeye başlamışlardır. Şimdi bir arada nasıl durabiliriz, iki yıl daha nasıl dayanabiliriz diye düşünmeye başlamışlardır. Bunun endişesiyle seçim yapılacak, çalışıyoruz diyerek bir arada tutmanın gayreti içindeler. Kimse erken seçim merken seçim beklemesin, öyle bir şey yok."

Erken seçim kararını milletimize ihanet ve saygısızlık olarak gördüğünü dile getiren Başbakan Erdoğan, "Kimse böyle beklenti içine girmesin, erken seçim isteyenler de boşu boşuna yorulmasınlar. 3 yıl öncesiyle bugünü mukayese ettiğinizde gelinen nokta daha iyi görülecektir. Şimdi kimse 3 yıl önceki karanlığa Türkiye'yi götürmek istemesin. Bunlar geçmişte böyle şeylere alışmışlar, zaten geçmişin de son kalıntılarıdırlar. Yine aynı şeyleri yapmak istiyorlar ama o günler geçmişte kaldı" diye konuştu.

MEDYAYA ELEŞTİRİ

Televizyonda, gazetelerde erken seçim gayretinin olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Hortumları kesildiği için bu gayretleri var. Pazarlığa oturamadıkları bir iktidar olduğu için bu yaygara. Bugüne kadar oturmadılar, oturamayacaklar. Muhatap bulamayacaklar. Bulamadıkları için de sağa sola sataşıp duruyorlar. Her şey açık, ortada. Biz gazete kanalıyla dinleyen Başbakan değiliz. Biz halkın arasına girerek dinleyen Başbakanız. Kendi belirledikleri 3- 5 kişiyi konuşturdukları yayınlarla milleti aldatamazsınız. Bizim halkı dinlemek için süflörlere ihtiyacımız yok. Biz zaten halkımızın içindeyiz."

Teşkilata yolsuzluk uyarısı

Kongre sürecinin başladığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, teşkilatı yolsuzluk konusunda uyardı. Erdoğan, yerel ve bölgesel yolsuzluklara bulaşan kimsenin AK Parti teşkilatında yer alamayacağını vurguladı. Başbakan Erdoğan, "Teşkilatımızdan hiç kimsenin yolsuzluk içinde olduğunu görmeyeyim, duymamayım. Hiç gözünün yaşına bakmam, yollarımızı ayırırız. Herkes kendi yoluna gider. Böyle bir tezgahın içinde olanların yakasındaki AK Parti rozetinin ışığı sönecektir" dedi.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi