T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 26 ŞUBAT 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Zarar ilk kez sevindirdi

Ulaşım sistemlerinin entegrasyonu için 1 Şubat'ta başlanılan tek bilet uygulamasıyla İDO, yolcu sayısını yüzde 24 artırdı ancak aylık 400 bin YTL gelir kaybına uğradı. İDO, zarara rağmen yolcusunun artmasından memnun

  • İSMAİL ZELVİ
    İstanbul'da ulaşım sistemlerinin entegrasyonunu sağlamak amacıyla 1 Şubat 2006'dan itibaren başlanılan tek bilet uygulamasııyla Şehir Hatları vapurlarını tercih edenlerin oranı yüzde 24 artarak 4 milyon 400 bine ulaştı. Kent içi ulaşımda toplu taşımaya özendirilmesi ve cazip hale getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne ait raylı, tekerlekli ve deniz araçlarında entegrasyonu sağlanmış bir sistemle tek biletle yolculuk projesiyle İstanbul halkı denizi daha çok tercih etmeye başladı. Geçen yılın Şubat ayında 3 milyon 760 bin yolcu vapurlarla geçiş yaparken, bu yılın Şubat ayında tek bilet ve aktarma uygulamalarıyla birlikte yüzde 17'lik bir artışla 4 milyon 400 bin İstanbullu ulaşımda deniz vasıtalarını tercih etti. Deniz ulaşımı payı yüzde 24, akbil kullananların sayısı yüzde 41 arttı.

    AKBİL KULLANIMI YÜZDE 41 ARTTI

    2006 Ocak-Şubat aylarında yapılan tüm vapur seferlerinde tek bilet uygulamasıyla birlikte denizden ulaşımdaki payını yüzde 24, akbil kullanımında yüzde 41 artış sağlandı. Devamlı akbil kullanan yolcuların da yüzde 17 oranında artışla mavi akbil ve aktarma hizmetini tercih ettikleri ortaya çıktı. Ocak ayında 3 milyon

    700 bin yolcunun kullandığı Şehir Hatları vapurlarından Şubat ayında 4 milyon 400 bin geçiş yapıldı. Eskihisar-Topçular arabalı hattın yer almadığı Ocak-Şubat ayı karşılaştırmasında jetonlu yolculuklar da yüzde 4 oranında arttı.

    Ahmet Paksoy: Umut verici gelişme

    İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, kar amaçlı politikalar gütmeden toplu ulaşımı cazip hale getirmeyi hedeflediklerini belirterek, sadece iki toplu ulaşım aracının 90 dakika içinde kullanılmasıyla sağlanan aktarma hizmetinden aylık olarak 403 bin 104 YTL düzeyinde kayıplarının olmasını sevindiren bir zarar olarak nitelendirdi. Paksoy, olumsuz hava şartlarına rağmen yüzde 24'lük artışın beklentilerinin de üzerinde gerçekleştiğini belirtti.İstanbul'un ulaşım sorunlarının ele alındığı Ulaşım Zirvesinde, 1 Şubat 2006'dan itibaren tam mavi akbil ile 85 , indirimli mavi akbil ile 45 YTL karşılığında ay boyunca sınırsız yolculuk, 90 dakika içerisinde de otobüs, metro, tramvay ve vapurlarda ücretsiz aktarma yapılması kararlaştırılmıştı.


    Avrupa Yakası'nda su kesintisi

    Bakım ve iyileştirme çalışmaları nedeniyle 28 Şubat saat 08.00'den 1 Mart saat 14.00'e kadar su alamayacak yerler: Kağıthane, Hasdal, Alibeyköy, Çağlayan, Hürriyet ve Gürsel mahalleleri, Okmeydanı, Kuştepe, Mecidiyeköy, Şişli, Teşvikiye, Nişantaşı, Maçka, Taksim, Beyoğlu, Feriköy, Yeni Levent, Etiler, Çeliktepe, Gültepe, Şirintepe, Ayazağa, Harp Akademileri, İstinye, Tarabya, Sarıyer, Rumelikavağı, Silahtar, Küçükköy, Yıldıztabya, Bayrampaşa, Terazidere, Atışalanı, Esenler, Yıldırım Mahallesi, Cebeci, Sultançiftliği, Metris, Hasköy, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kasımpaşa, Edirnekapı Beşiktaş'ın yüksek kesimleri, Büyükdere ve Maden Bölgeleri.


    Yönetmelik bu kitapta

    Sıhhi, gayrisıhhi işyerleri ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin ruhsatlandırılmasındaki yetkiler mahalli idarelere devredilmişti. Halil Yılmaz, değişiklikler üzerine yaptığı çalışmaları "Yerel Yönetimlerin Ruhsat Verme-Denetleme-Müeyyide Uygulama Yetkileri" isimli kitapta topladı. Kitabı İstanbul Vakfı İktisadi İşletmesi Yayınları piyasaya sürdü.


    Kısa mesafeye gitmek istemiyorlar

    Eski ve bakımsız araçlarıyla turizmin lekesi olan Atatürk Havalimanı'nda görevli taksiciler, kısa mesafeye gidecek yolcuyu ya zorla aşağıya indiriyor ya da gideceği noktaya taşıyana kadar hakarete varan davranış sergiliyor. Taksici terörüne dün de bir kaymakam uğradı. İsmini açıklamayan Kaymakam, 34 TEB 58 plakalı taksiye binip CNR Fuar Merkezi'ne gitmek istedi. Şoföre, "Ekstra ücret öderim" demesine rağmen şoför "Kısa mesafeye gitmem" diyerek yolcuyu indirdi.


  • Atatürk Havalimanı'na yeni kapı
  • Irak'ı ilk kez görecekler
  • Maaşları 730 YTL oldu göbek attılar
  • Türkiye'nin Afgan kızlarına ışık tutan kitap

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi