T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 26 ŞUBAT 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sami Efendi'nin hayatı anlatılıyor

Mustafa Yürekli'nin hazırladığı, Mahmut Sami Efendi'nin hayatı, yaşam felsefesi ve öğretilerinin anlatıldığı 'Sami Efendi' belgeseli bu akşam ekrana getiriliyor.

İlim Yayma Cemiyeti'nin kuruluşuna öncülük eden, Kur'an kursları, İmam Hatip Liseleri ve Yüksek İslam Enstitüleri açmak için çalışmalar yürüten Mahmut Sami Efendi'nin hayatını anlatan 'Sami Efendi' belgeseli bu akşam ekrana getiriliyor. Belgeseli, Abdullah Sert, Osman Kılıç, Sabahattin Zaim, Mehmet Eminay, Hasan Kamil Yılmaz, Ahmet Taşgetiren, Mehmet Şevket Eygi ile görüşerek ve 120'ye yakın kaynağı tarayarak hazırlayan Mustafa Yürekli, 7 ayda tamamladığı çalışmasında, tüm yönleriyle Mahmut Sami Ramazanoğlu'nu anlatıyor. Belgeselde, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e geçiş döneminde toplumun değerlerini yaşatan Ramazanoğlu'nun hayatı, yaşam felsefesi ve öğretilerine yer veriliyor.

BEDİÜZZAMAN İLE KUCAKLAŞMA

Sami Efendi'nin fikir ve görüşlerini anlattığı 25, dostları tarafından kaleme alınan yüzlerce kitap incelenerek hazırlanan belgeselde, 1892 yılında Adana'da doğan, 12 Şubat 1984 yılında Medine'de hayatını yitiren Ramazanoğlu'nun hayatından kesitler ve düşünceleri ekrana getiriliyor. Sami Efendi'nin anılarının da anlatıldığı belgeselde, Osman Kılıç, Sami Efendi'nin Bediüzzaman Said Nursi'yi ziyareti şu şekilde özetleniyor. "Öyle bir kucaklaştılar ki okyanuslar birbirine kavuştu sandık."
KANAL 7 / 23.30


Karı koca birbirinden habersiz tetikçilik yapıyor

Başrollerinde Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin rol aldığı Bay ve Bayan Smith bu akşam televizyonda ilk kez ekrana getiriliyor. Doug Liman'ın yönettiği filmde, birbirlerinden habersiz, rakip iki organizasyonda tetikçi olarak rol alan bay ve bayan Smith'in maceraları anlatılıyor. 2005 yapımı filmin konusu kısaca şöyle: Birbirlerinden habersiz iki rakip organizasyona tetikçi olarak çalışan John ve Jane, aynı kişiyi öldürmek için görev alır. Görev başarısız olur. Bu olaydan sonra John ve Jane, birbirlerini yok etme görevlerini üstlenir. Önce karşılarındaki kişinin kim olduğunu bulmaya çalışırlar. Birbirlerinin kimliklerini açığa çıkarınca, birbirlerini öldürmeleri gerekmektedir. Bunu yapmazlarsa iki büyük organizasyonu karşılarına almaları gerekecektir.

Orijinal Adı: Mr. And Mrs. Smith Yön: Doug Liman Yapım Yılı: 2005 Oyn: Brad Pitt, Angelina Jolie, Greg Ellis, Angela Bassett, Keith Davul, Vince Vaugh
KANAL D / 20.00


Güneydoğu'nun cazibe merkezi haline gelmesi için neler yapılmalı

Hüseyin Gülerce'nin hazırlayıp sunduğu Pazar Sohbeti'ne Güneydoğu'nun kalkınması için neler yapılması gerektiği ele alınıyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kutbettin Arzu, işadamı Aziz Özkılıç, Necat Nasıroğlu ve Musa Kahraman'ın katıldığı programda, 'Doğu ve Güneydoğu'nun bir cazibe merkezi haline getirilmesi, Türkiye'nin geleceği için neden önemli? Özellike eğitim hizmetlerinde yapılacak yatırımlar bölgenin çehresini nasıl değiştirecek? İşsizliğin ortadan kaldırılabilmesi için ne gibi projeler üretilmeli, hangi alanlarda yatırımlar yapılmalı?' gibi sorulara cevap aranıyor.
SAMANYOLU / 11.30


James Bond savaşı önlemek için silahına sarılıyor

Yeni bir James Bond filmi olan Başka Gün Öl, bu akşam televizyonda ilk kez ekrana geliyor. Kuzey ve Güney Kore arasındaki sivil bölgede, bir hoovercraft kovalamacısıyla başlan filmin konusu şöyle: James Bond, Hong Kong, Küba ve Londra arasında mekik dokuyarak bir haini ve onun yol açmak istediği dehşet savaşı önlemeye çalışmaktadır. Bu yolculuğunda ona Jinx ve Miranda Frost adında iki güzel Bond kızı eşlik edecekir.
Orijinal Adı: Die Another Day, Yönetmen: Lee Tamahori, Oyuncular: Pierce Brosnan, Halle Berry
ATV / 20.00


Gerçek anne ile asker babasının öyküsü

Aytaç Yörükaslan'ın sunumuyla ekrana gelen Gizli Dünyalar'da, ibret dersi olacak yaşanmış öyküler anlatılıyor. Bu akşamki bölümde Gerçek Anne ve Asker Babası adlı iki hikaye yer alıyor. Gerçek Anne'de, yıllar önce evlatlık verdiği kızı Dilek'i mahkeme kararı ile geri alan Feriha ve Dilek'e yıllarca annelik yapmış Şebnem'in öyküsü işleniyor. Asker Babası'nda ise, Güneydoğu'da askerlik yapan Orhan ve kalp hastası Seyfi'nin hikayesi yer alıyor.
TGRT / 19.45


Mülkiyeliler'in 146 yıllık tarihi ekranda

Mülkiye'nin 146 yıllık tarihini anlatan 'Yetiştik Çünkü Biz!' adlı belgesel ilk bölümüyle ekrana geliyor. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin belgeselinde, Mülkiyeli önemli simalar, hocalar, öğrenciler ve emektarlarla yapılan röportajlar ekrana geliyor. Belgeselin ilk bölümünde, Osmanlı İmparatorluğu'nun bürokrat yetiştirecek bir kuruma ihtiyaç duyması ile kurulan Mülkiye'nin Kurtuluş Savaşı dönemindeki rolü anlatılıyor.
Cnn Türk / 23.10


Mesut Yar, Dündar ile Kaynarca'yı ağırlıyor

Mesut Yar'ın hazırlayıp sunduğu Mesut Yar'la Cümle Alem, bu hafta da konukları, ilginç yarışmaları ve gündeme dair sohbetleriyle ekrana geliyor. Programda Mesut Yar, Kuş Gribi'ni Uğur Dündar'la, Çakır'ı ve son projelerini Oktay Kaynarca'yla, Sihirli anneleri ve sihirli çocuklarını Sihirli Annem dizisinin güzel annesi İnci Türkay'la, Aşkı ve Büyük Yalan'ı Emrah'la, ve sürpriz konuları sürpriz konuklarıyla konuşuyor.
STAR / 15.30


Türbeler şehri Buhara'dan görüntüler

Seyfullah Türksoy'un hazırladığı Türksoy'la İpekyolu'nda bu hafta Özbekistan'ın Buhara şehrinden görüntüler ekrana geliyor. Bahaüddin-i Nakşibendi, Goncdivani Hazretleri, İmam Buhari, İmam Tirimizi gibi manevi isimlerin hayatlarının anlatıldığı bölümde, türbeler şehri Buhara'dan görüntüler yansıtılıyor. Bahaüddin-i Nakşibendi'nin türbesini ziyaret eden ekip, Buhara hakkında da bilgiler sunuyor.
KANAL 7 / 00.15


HİSARBUSELİK
Arif, Çetin olmadan Aysel'i istemeye gidiyor

Ziya Kürküt ve Rojda Demirer'in rol aldığı dizide, iki ailede, Haşmet ve Arif sabahı zor ediyor. Davut Aysel'in gebelik haberini tüm mahalleye duyuruyor. Cahide ve Arif Çetin'siz Aysel'i istemeye gidiyor.
TRT 1 / 18.20


KIZLAR YURDU
Deprem sireni yurtta paniğe neden oluyor

Melike Güner ve Fethi Kantarcı'nın rol aldığı dizide, Yasemin babasıyla kavga edip yurda taşınıyor, Fikriye tek başına İstanbul'u geziyor. Erkekler sonunda kızlarla tanışıyor. Süreyya'nın herkesten habersiz çaldığı deprem tatbikatı sireni yurtta panik yaratıyor.
SHOW /20.00


DİZİ İNADIM İNAT
Dursun ile İdris yine karakolluk oluyor

Yalçın Menteş ve Necati Bilgiç'in rol aldığı dizide, Dursun ve Meryem açılacak kafe için alışverişe çıkıyor. Mağaza sahibi Meryem'le ilgilenince Dursun, adamı dövüp karakola düşüyor. İdris ve Niyazi de bankada soyguncu sanılıp karakolluk oluyor. KANAL 7/ 19.45


ROMA
Sezar Afrika'dan sonra kendi yolunda

Roma dönemini anlatan dizide, Cato, Sezar'la barış yapması konusunda, Scipo'yu ikna etmeye çalışıyor. Sezar ve birlikleri ise son savaşlarını da Afrika'nın çöllerinde yaptıktan sonra kendi yollarına gidiyor.
Cnbc-e / 22.00


Yakın Plan Gerçek
New York Daily News'un ünlü fotomuhabiri Weegee'nin hayatından esinlenilerek çekilen filmde, kimi gazeteler için serbest çalışan fotoğrafçı Leonard günün birinde bir gece kulübü işletmecisi adına özel dedektiflik yapmaya karar veriyor.
Orijinal Adı: The Public Eye Yönetmen: Howard Franklin Oyn: Joe Pesci, Richard Riehle, Bryan Travis Smith, Max Brooks
Cnbc-e / 12.00

Korku Burnu
Max hapisten çıkar çıkmaz avukatının peşine düşer. Çünkü yıllar önce, avukat Sam, suçlu olduğunu anladığı müvekkilini tam anlamıyla savunmamış ve Max'ı beraat ettirebilecek delili saklayarak onun mahkum olmasını sağlamıştır.
Orj. Adı: Cape Fear Yön: Martin Scorsese Oyn: Robert De Niro , Nick Nolte , Jessica Lange, Juliette Lewis, Joe Don Baker
TGRT / 21.30

Şehrin Azizleri
İrlanda asıllı ikiz kardeşler Connor ve Murphy, Boston'da yaşamaktadır. Dinine bağlı olan bu ikili Tanrı'nın kendile-rine dünyayı kötülüklerden koruma mis-yonu yüklediğine inanarak, Boston'un azılı suçlularını ortadan kaldırmaya başlarlar.
Orijinal Adı: The Boondock Saints Yön: Troy Duffy Oyn: Williem Dafoe, Sean Patrick Flanery, Norman Reedus
KANAL D / 22.30

Mektup
Küçük yaşta annesiyle Amerika'ya yerleşip orada evlenen ve nükleer alanda bilimsel çalışmalar yapan mühendis Ragıp, yıllar sonra babasını aramak için İstanbul'a gelir. Ve babasını ararken, ülkesini de tanıma fırsatını bulur.
Yönetmen: Ali Özgentürk Oyuncular: Tarık Akan, Zişan Uğurlu, Ahmet Mekin, Nail Çakırhan, Nejdet Mahfi Ayral
TRT 2 - 23.00

Meet Frankenstein
Abbott ve Costello korku komedi klasiklerinden olan filmde iki kafadar bagaj taşıyıcısı olarak çalışmaktadırlar ve bir gün bir kargoyu korku evine taşımak görevini alırlar. Ancak kargodaki tam ölmemiş bu yaratıklar canlanıp kaçınca ve kurt adam da gelince ortalık karışır.
Orijinal Adı: Meet Frankenstein Yön: Charles Barton Oyn: Bud Abbott
STAR / 01.50


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi