T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 26 ŞUBAT 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bu bir final değil

Derbinin kardeşçe, dostça geçmesi, örnek bir maç olması dileğinde bulunan Özdemir, "İyi oynayan kazansın. Maç sonunda kazanan da, kaybeden de tebrik edilmeli" dedi.

F.Bahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Beşiktaş ile yapacakları maçın Türk futboluna örnek olmasını diledi. Centilmenlik mesajları veren Özdemir, "Bu derbi kardeşçe, dostça geçmeli, örnek bir derbi olmalı. Kim iyi oynamışsa o kazanmalı, kaybeden de kazananı tebrik etmeli. Maçın futbolumuzdaki kritik dönemde örnek olmasını istiyoruz'' ifadelerini kullandı. Özdemir, tribünlerde kötü ve çirkin tezahüratın tırmandığı bir dönemde, taraftarlarından örnek bir tablo çizmelerini beklediklerini söyledi.

ÖNÜMÜZDE ÇOK MAÇ VAR

Taraftarlara stadı doldurmaları için çağrı yapan Özdemir, "Desteğe ihtiyacımız var. Taraftardan küfürsüz, örnek seyirci profili çizmesini bekliyoruz. Destek maç sonuna kadar kesintisiz sürmeli'' şeklinde konuştu. Derbinin, şampiyonluk mücadelesinde kazanmaları gereken bir maç olduğunu kaydeden Özdemir, "Ancak unutmamak gerekir bu bir final maçı değil, önümüzde daha çok maç var'' dedi. Derbilerin favorisinin olmadığını belirten Özdemir, "İki ekip de favori olamaz. İyi oyun kuran maçı alır'' diye konuştu.

GALİBİYETTEN EMİNİZ

Tuncay Şanlı ise, Beşiktaş maçında taraftarların gücünü kendilerine hissetirmesi durumunda farklı bir derbi olacağını ileri sürdü. Sergiledikleri performansla son 3 yılda Avrupa'nın bir çok devini geride bıraktıklarını kaydeden Tuncay, "Taraftardan daha çok şampiyonluğu istediğimizi bilsinler. İlk kez 52 bin taraftar önüne çıkacağız. Hepimiz heyecanlıyız. Galibiyet için endişemiz yok" açıklamasını yaptı.

2 bin polis görev yapacak

2006'nın ilk lig derbisinde geniş güvenlik önlemleri alınacak. Kadıköy'deki dev maça konuk Beşiktaş'ın taraftarı için tribünde yer ayrılmayacak olmasına rağmen, maç öncesi, sırası ve sonrasında 2 bin polisin görev yapacağı bildirildi. Taraftarların maça girişleri sırasında ise siyah-beyazlı seyircilerin stada girmesinin önüne geçmek için herkesin üstlerinin aranacağı bildirildi.

Tümer kararsızlığı

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana derbi öncesi sahaya süreceği kadroyu biri dışında belirledi. Hafif sakatlığı bulunan Tümer konusunda tereddütleri bulunan Fransız hoca, bu oyuncunun oynamaması durumunda Bobo'ya ilk 11'de şans vermeyi planlıyor.

Dün yapılan taktik antrenmanında çalışmayı keserek sık sık futbolcularını uyaran Tigana, Ahmed Hassan'a da as takımda görev verdi. Siyah-beyazlı takımda sakatlığı süren İbrahim Toraman ve cezalı Ahmet Dursun derbide forma giyemeyecek.

'Seyirciyi unutun'

Tigana, Beşiktaş açısından önem taşıyan maç öncesi futbolcuları uyardı. Fransız hocanın, oyuncularla yaptığı toplantıda "Seyirciye kulaklarınızı tıkayın. Sadece oyununuza bakın. Hakemle de kesinlikle tartışmayın ve gereksiz yere de kart görmeyin" dediği belirtildi. Tigana ayrıca bu maçta şans vereceği kadronun kendisine gelecek için fikir vereceğini vurguladı.

Daum'un planı hazır

Daum, derbi öncesi rakiplerini yıkma planını da hazırladı. Oyuncuların rakip takım oyuncusu ve hakemle maç boyunca kesinlikle diyaloglara girmemesini isteyen Alman hoca, orta sahayı ise kalabalık tutup Beşiktaş'ın sahasından çıkmasına izin verilmemesini istedi. Daum, Tümer ve Sergen gibi isimlere de maçta adam markajı uygulatacak.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi