|

Filistin için seferberlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı sıfatıyla Ramazan öncesi İsrail’in işgali altında yaşayan Filistinliler için yardım kampanyası başlatıyor. Koordinasyonunu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın yürüteceği kampanya üye ülkeler kanalıyla tüm dünyaya yayılacak. Erdoğan, bu çerçevede üye ve gözlemci ülkelerin liderlerine birer de mektup gönderecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/05/2018 vendredi
Güncelleme: 00:53 - 11/05/2018 vendredi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler İçin Yardım ve Bayındırlık Ajansı Genel Komiseri Pierre Krahenbühl’ü kabulü sırasında Filistin ile ilgili yeni kararlar alındığı ortaya çıktı.

ABD YARDIM FONUNU KESMİŞTİ

Görüşmede ABD’nin Filistinlilere yönelik yardım fonunu kesmesiyle ortaya çıkan durumun giderilmesi için çalışma başlatılması ele alındı. Bu kapsamda Ramazan ayı boyunca bütün İslam ülkelerinde, evlerinden edilen Filistinliler, Batı Şeria’da ve Gazze’de yaşayan Filistinliler için yardım kampanyası hayata geçirilecek.

LİDERLERE MEKTUP GÖNDERECEK

Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı sıfatıyla hem Türkiye’de hem de İslam ülkeleri liderlerine ve gözlemci ülkelerine bir mektup göndererek bu kampanyaya katılmaları çağırısında bulunacak. Erdoğan’ın başlatacağı kampanya ile Endonezya’dan Malezya’ya, Pakistan’dan Bangladeş’e, Türkiye’den Fas’a, Mısır’dan Cezayir’e kadar bütün İslam ülkelerinde kapsamlı bir yardım kampanyasının startı verilmiş olacak.

KAMPAYADAN AKDAĞ SORUMLU

Türkiye’de yardım kampanyasının koordinasyonunu Başbakan Yardımcsı Recep Akdağ yürütecek. Kampanya kapsamında AFAD, Kızılay, Diyanet Vakfı gibi kuruluşlar Türkiye’deki çalışmaları yürütecek. Kampanya ile Filistinlilerin başta insani malzemeler olmak üzere ihtiyaçları karşılanmış olacak. Kampanya aynı zamanda İslam dünyasının Filistin halkının yanında olduğunun da bir mesajı olacak.

TARİHİ YERLERİN KORUNMASI

Özellikle Kudüs ve çevresindeki tarihî, dini eserleri ve dini kimliğinin korunması noktasındaki çalışmalar da devam edilecek. Yine Kudüs ve civarında bulunan okullar, camiler ve hastanelerin de bakımları yapılacak. Erdoğan, ABD’nin elçiliğini Kudüs’e taşıma kararı sonrasında da bir mektup göndererek İİT toplantısını toplamıştı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Filistin
#Seferberlik
il y a 6 ans