|

Niğde Üniversitesi 2 ödül daha aldı

Cihan
00:00 - 19/03/2008 Çarşamba
Güncelleme: 15:42 - 19/03/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Niğde Üniversitesi 2 ödül daha aldı
Niğde Üniversitesi 2 ödül daha aldı

Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisadi Kalkınma Vakfı'nın yarışmasında 2 ödül aldı. Kent Araştırmaları Merkezi'nin düzenlediği "Kent esnaf ve zanaatkarlarının ekonomik sorunları ve çözüm önerileri" konulu makale yarışmamasına birinci olan Yrd. Doç. Dr. Fatih Yücel'in ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Araştırma Görevlisi Dr. Hatice Işın Dizdarlar doktora dalında, Araştırma Görevlisi Fevzi Serkan Özdemir ise master dalında İktisadi Araştırmalar Vakfı'nın "2007 Ünal Aysan Ödülleri"ne layık görüldü.


İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara, İstanbul'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tez yarışmasının işadamı Ünal Aysal'ın sponsorluğunda düzenlendiğini anımsatarak, yarışmada kabul edilmiş fakat yayınlanmamış doktora ve master tezlerinin değerlendirildiğini belirtti.


Prof. Dr. Ahmet İncekara, yarışmada dereceye giren 5 doktora ve 5 yüksek lisans tezini yayımlayacaklarını da ifade etti.

Törende daha sonra "2007 Ünal Aysal Ödülleri"ni kazananlara ödülleri, Prof. Dr. Ahmet İncekara, Ümit Pamir, Prof. Dr. Tunç Erem, Prof. Dr. Mithat Dinçer'in de aralarında yer aldığı isimler tarafından verildi.


ÖDÜL KAZANANLAR


İktisadi Kalkınma Vakfı'nın yarışmasında "Doktora" dalında Eren Çaşkurlu "İç Ve Dış Borçlanmada Risk Analizine Dayalı Borç Yönetimi Ve Türkiye Açısından Değerlendirilmesi", Hatice Işın Dizdarlar "Uluslararası Finansal Piyasalarda Euro Tahvillerinin Risk Primini Belirleyen Faktörler", Metin Özdemir "Enflasyon Hedeflemesi Teorisi: Gelişmekte Olan Ülkelerde Uygulanabilirliği ve Türkiye", Sona Mardikyan "İlişki Analizinde Varsayımlardan Sapmaların Belirlenmesi ve Çözümlenmesine Yönelik Bilgisayar Programı Geliştirilmesi" ve Serhan Benk "Kent İçi Ulaşım Sonucu Oluşan Negatif Dışsallıklar Ve Önleme Yolları" konulu çalışmalarıyla ödül aldı.

"Master " dalında ise Mehmet Fatih Bayramoğlu "Finansal Endekslerin Öngörüsünde Yapay Sinir Ağı Modellerinin Kullanılması: İMKB Ulusal 100 Endeksinin Gün İçi En Yüksek Ve En Düşük Değerlerinin Öngörüsü Üzerine Bir Uygulama", Fevzi Serkan Özdemir "Lojistik Maliyet Yönetiminde Optimizasyonla Sağlanan Etkinlik Artışının İşletmelerin Finansal Yapısı Üzerindeki Etkisinin Taşıma Maliyetleri Yönünden İncelenmesi", Erkan Sevinç "İMKB 30 Endeksinde Yer Alan Menkul Kıymetlerden Ortalama-Varyans Modeline Göre Optimal Portföy Oluşturulması Ve Riske Maruz Değer Yaklaşımıyla Portföy Riskinin Hesaplanması", Arzu Tay "Erken Uyarı Sistemleri İle Finansal Krizlerin Analizi: Türkiye Ve Geçiş Ekonomileri Örneği" ve Veli Yılancı da "Eşik Otoregresif Modellerde Birim Kök Testi İle Satın Alma Gücü Paritesinin Geçerliliğinin Sınanması" konulu tezleriyle ödüle layık görüldü.

16 yıl önce