Kremlin sözcüsü Peskov'dan 'provokatif füze' açıklaması

Kuzey Kore'nin son füze denemesini provokatif bir eylem olarak belirten Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, "Tüm tarafların sükunetini koruyabileceğini umuyoruz. Bu, Kore yarımadasında durumun en kötü senaryoya doğru gitmesini önlemek için gerekli" dedi.

Haber Merkezi Reuters
Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov

Rusya, Kuzey Kore'nin son kıtalararası balistik füze denemesinin provokatif bir eylem olduğunu belirtti ve bütün tarafları çatışmayı önlemek için sakin olmaya çağırdı.

Kuzey Kore, ABD anakarasının tümüne ulaşabilen menzile sahip, güçlü ve yeni bir kıtalararası balistik füze denemesini bugün başarıyla gerçekleştirdiğini açıkladı. Japonya yakınlarında denize düşen bu füze denemesi en uzun süreli ve en yüksek mesafeye uçan Kuzey Kore füzesi oldu.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilerle yaptığı konferans bağlantısında şu ifadeleri kullandı:

Bu yeni füze denemesi, gerilimi daha fazla artıran ve bizi krizin çözümünün başlayabileceği noktadan uzaklaştıran provokatif bir eylem

Füze denemesini kınayan Peskov, "Tüm tarafların sükunetini koruyabileceğini umuyoruz; bu Kore yarımadasında durumun en kötü senaryoya doğru gitmesini önlemek için gerekli" dedi.

Rusya ve Çin, bölgedeki krizin ortadan kaldırılması için bir yol haritası önermişlerdi.

Kuzey Kore balistik füze fırlattı