ÖSO El Bab'ın eşiğinde

TSK destekli ÖSO birlikleri, El Bab bölgesinde en kritik nokta olan Able köyü ve dağını ele geçirdi. ÖSO'nun El Bab'a ulaşılmasına 8 kilometre kaldı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 65'inci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) desteğiyle Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Suriye içlerinde ilerleyişi sürüyor.

ÖSO birlikleri, El Bab bölgesinde en kritik nokta olan Able köyü ve dağını ele geçirdi. El Bab'a 8 kilometre kadar yaklaşan ÖSO'nun ilçeye ulaşmasına 3 köy kaldı.

PYD'nin işgal ettiği köy özgürleştirildi

Fırat Kalkanı kapsamında 2 gün önce Esed rejiminin hava saldırısı ile terör örgütü PYD/YPG'nin işgal ettiği Tel Cican köyü de özgürleştirildi.

El Bab ile Batı yönünden ilerleyişini sürdüren ÖSO güçleri arasında kalan köyler ise Hazvan, Vukah ve El Dana.



El Bab'a son 3 köy
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 65'inci gününde TSK desteğiyle ÖSO'nun Suriye içlerinde ilerleyişi devam ederken Yeni Şafak muhabiri Yılmaz Bilgen TVNET'e telefonla bağlanarak operasyonunu gidişatı hakkında yeni bilgiler verdi. ÖSO birliklerinin El Bab bölgesinde en kritik nokta olan Able köyü ve dağını ele geçirdiğini belirten Bilgen. El Bab'a 8 kilometre kadar yaklaşan ÖSO'nun ilçeye ulaşmasına 3 köy kaldığını dile getirdi.

Çavuşoğlu'ndan Fırat Kalkanı açıklaması
El-Bab'ı alacağız