Alimar Jeneratör’den dünya çapında tesis

Alimar Jeneratör'ün, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki dev fabrika yatırımının resmi açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleşti. Yılbaşında beri 45 bin metrekarelik alanda üretim faaliyetlerini sürdüren fabrika, aynı sektörde hizmet veren lider imalatçıların dünyanın bir çok noktasındaki fabrikaları incelenerek hayata geçti.

Haber Merkezi Yeni Şafak
2016 yılı başından itibaren Balıkesir'deki 45 bin metrekarelik alanda imalata başlayan söz konusu tesisin açılışına ayrıca Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Oda Başkanları, İlçe belediye başkanları, bir çok kurum yetkilisi de katıldı. Şirket açıklamasına göre, Alimar Jeneratör; yeni fabrikasını, projelendirme aşamasında aynı sektörde faaliyet gösteren, lider imalatçıların dünyanın bir çok noktasındaki fabrikalarında incelemelerde bulunarak hayata geçirdi.

HASTANEDEN OTELE HER YERDE VAR

Fabrikanın ilk etabı 10 bin adet yıllık üretim kapasitesiyle hizmet veriyor. Ürün yelpazesinde; '3-3000 KVA' güç aralığında benzinli ve dizel jeneratör grupları, kaynak jeneratörleri, mobil aydınlatma setleri bulunduran marka, yurtiçi satış organizasyonunu, 6 bölge müdürlüğü, yaygın bayi ve servis ağı ile yapıyor. Şirket bilgilendirmesine göre önde gelen birçok sanayi kuruluşu, hastane, konut, otel gibi tesisler yedek enerji ihtiyaçlarını Alimar Jeneratör tarafından karşılıyor.



2017'DE YENİ YATIRIMLAR SIRADA


Alimar'ın 2017 yılında, mevcut üretim bandına yeni ürünleri eklemeyi planladığı şirket yetkililerinin verdiği açıklamalarda yer aldı. Alimar'ın yeni yatırımlar hakkında şu bilgiler paylaşıldı: “Benzinli ve dizel jeneratör yanında doğal gazlı jeneratör imalatı için hazırlıklarımız devam etmektedir. Ayrıca çeşitli kurumların ihtiyaçlarına yönelik, özel projelendirilmiş jeneratör çalışmaları devam etmektedir. İhracatımızı kapasite oranımızın %50'sine çıkarmak da diğer bir hedefimizdir.”