Lezzetin ekonomisi KOBİ’lere can verdi

Geleneksel lezzetlerini gelire çevirmek isteyen şehirlerin KOBİ’leri arasında gizli bir yarış yaşanıyor. Adana Lezzet Festivali düzenleyerek gurme şehir olma yolunda bir adım daha attı.

Murat Palavaar Yeni Şafak
​Türkiye’nin önemli lezzet duraklarındaki KOBİ’ler potansiyellerini maddi gelire çevirmek için büyük mücadele veriyor.

Türkiye’nin önemli lezzet duraklarındaki KOBİ’ler potansiyellerini maddi gelire çevirmek için büyük mücadele veriyor. Hatay, Gaziantep, Adana, üçgeninde yaşanan lezzet ekonomisi yarışında Adana yeni bir dönemi başlattı. Adana Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Lezzet Festivali ile şehir lezzetlerini görücüye çıkarttı.Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, şalgam, bici bici gibi şehir lezzetlerinde iddialı olduklarını bir kez daha gösterdiklerini Adana’nın Türkiye’de gurme ekonomisinden daha fazla pay alması için çalıştıklarını söyledi.

GIDA SANAYİSİ ÖN PLANDA

Adana Türkiye kişi başı gelir sıralamasında 8. sırada yer alıyor. Şehirde yoğun bir gıda üretim ve imalat sanayisi bulunuyor. Şehrin en çok ihracat yapan şirketleri yine gıda sanayicileri. Adana bu anlamda Türkiye’nin büyük gıda firmalarına ev sahipliği yapıyor.

  • ADANA'YA ÖZGÜ 100 ÇEŞİT YEMEK
  • Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Adana’ya özgü 100 çeşit yemek olduğunu ancak, tek Adana kebabın bilindiğini belirterek, “Şehirlerin tanıtımında en önemli faktör gastronomi turizmidir. Her şehrin kimliğini gastronomi ortaya koyar. Fakat Adana bu güne kadar kendini anlatamamış .Diğer geriye kalan 99 yemeğin de tescil edilmesi gerekiyor.1-3 Kasım’da yapılacak olan Turizm Şurası’nda bunları anlatacağız” diye konuştu.