Murat Ülker: Global yolculuğumuz yeni başladı

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Pladis'in hedefleri için 2021'e kadar 5 milyar liralık yatırım yapacaklarını açıkladı. Ülker, 4 milyar tüketicinin yaşadığı bir coğrafyada üretim yaptıklarını ve global pazardaki yolculuklarına yeni başladıklarını söyledi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Pladis’in İngiltere adalarında; başta Londra, Manchester, Liverpool ve Edinburg olmak üzere 7 adet bisküvi fabrikası var. Kuruluşu 1917 yılına dayanan Manchester fabrikası bisküvi dışında çikolata da üretiyor.
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, bisküvi ve çikolata devleri Ülker, Godiva ile McVitie's markalarını aynı çatı altıda birleştiren Pladis'in Manchester'daki 99 yıllık fabrikasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Murat Ülker, 4 milyar tüketicinin yaşadığı bir coğrafyada üretim yaptıklarını ve global pazardaki yolculuklarına yeni başladıklarını belirterek, “2021'e kadar 5 milyar TL yatırım hedefi koyduk" dedi.

Pladis'i kurup Ülker, McVities, Godiva markalarını birleştirdiklerini ve toplamda 350 yıllık bir tecrübeyi devraldıklarını kaydeden Murat Ülker, global pazarda yapacakları yatırımlara ilişkin şunları söyledi: “Pladis 26 bin kişilik bir aile. 73 milletten çalışanımız var. 13 ülkede 36 fabrika ile 4 milyar tüketicinin yaşadığı bir coğrafyada faaliyet gösteriyoruz. Resme buradan bakınca global yolculuğumuzun daha yeni başladığı aşikar. Azmimiz de hedeflerimiz de büyük. 5 milyar TL yatırım hedefimiz var. Çikolata satışlarımızı 2 misline çıkaracağız. Bisküvi satışlarımızı önümüzdeki yıllarda yüze 50'den fazla artıracağız."



4 BİN 500 YENİ İŞE ALIM YAPACAĞIZ

Pladis'in özünün Ülker markası olduğunun altını çizen Murat Ülker, en büyük kapasite ve istihdamın da Türkiye'de yapıldığını ifade ederek, “Çalışanıyla, çiftçisiyle, iş ortağıyla hayatına değdiğimiz 1 milyon kişinin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu sene 4 bin 500 yeni işe alım daha gerçekleşecek. Yatırımlarımızın çoğunu da Türkiye'ye yapıyoruz. Hatta Türkiye, global olarak tüm AR-GE'mizin kalbi olacak. Gebze'de kurduğumuz yeni ARGE tesisi, dünyanın her yerindeki ekiplere deneyim ve teknik uzmanlık sağlayacak, bir üs olacak. Buradan çıkan ürün formülleri dünyanın dört bir yanında üretilecek" dedi.

  1. Jaffa Cakes Türkiye'ye geliyor
  2. McVitie's'i dünya çapında marka yapan ürünlerin başında gelen Jaffa Cakes, İngiltere'de çok ünlü bir gıda. İlk defa 1927'de üretilen Jaffa'nın kek mi yoksa bisküvi mi olduğuna dair ciddi tartışmalar yapılmış ve 1991 yılında alınan mahkeme kararıyla kek olduğu açıklanmış. Sadece Manchester'daki fabrikada imal edilen Jaffa Cakes, günlük 6 milyon adet üretiliyor. Murat Ülker başta Jaffa Cakes olmak üzere McVitie's'in bazı ürünlerini Türkiye'ye getirmeyi düşündüklerini açıkladı.