Ekonomiyi uçuracak kanunlar geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir Vergisi Kanunu var, Katma Değer Vergisi Kanunu'nun arka arkaya Meclis'e getirileceğini söyledi.

Haber Merkezi AA
Maliye Bakanı Naci Ağbal

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "2017 yılına girerken, 'Türkiye ekonomisi büyüse büyüse yüzde 2 ila 3 aralığında büyür.' diyenler bile artık büyüme tahminlerini değiştirdiler ve Türkiye'nin artık 2017 yılında yüzde 5'in üzerinde inşallah büyümeyi gerçekleştireceğini görüyoruz ve bununla da iftihar ediyoruz." dedi.

Maliye Bakanlığının yasal düzenlemeler noktasında yaptığı çalışmaları ise Ağbal, şöyle sıraladı:

"Bakanlığımız açısından söylemem gerekirse özellikle şu anda masada yoğun bir şekilde çalıştığımız Gelir Vergisi Kanunu var, Katma Değer Vergisi Kanunu var. Her iki kanun da en başta ekonomide üretimi, yatırımı, istihdamı ve ihracatı artırmaya yönelmiş, üretimde yerli üretimi destekleyen, ihracatı destekleyen bir perspektifte çalışmaları yürütülen kanunlar. İnşallah bunları birkaç ay içerisinde hızlı bir şekilde toparlayacağız ve Bakanlar Kurulunda görüşüldükten sonra hızlı bir şekilde de Meclise getireceğiz. Büyüme noktasında uzun vadeli Türkiye'nin büyüme oranlarını yukarıya çekecek düzenlemeleri de arka arkaya Meclise getirmeyi istiyoruz."