Adalet Bakanı Gül'den İsrail'e davet: Saygı duymalı!

İsrail işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'daki saldırılarına tepki gösteren Adalet Bakanı Gül, "Bu tutum kabul edilemez. İsrail’i Harem-i Şerif’in hukukî statüsüne saygı duymaya davet ediyorum" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, resmi Twitter hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Bakan Gül, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırgan tutumunu kınadı.

Gül'ün açıklamaları şöyle:

"İsrail’in, Harem-i Şerif’te Müslümanların ibadetlerini özgürce yapmalarına yönelik kısıtlamalarını ve saldırgan tutumunu kınıyorum.

İlk kıblemiz Harem-i Şerif; sadece Filistinliler'in değil, bütün Müslümanlar'ın ortak mabedidir. Bu hukuksuzluğa sessiz kalamayız.

Uluslararası sözleşmelerle de güvence altına alınan din ve vicdan hürriyetinin İsrail tarafından kısıtlanması insan hakları ihlalidir

İbadethane yasaklamak gibi, insanlığın kadim hiç bir değeriyle bağdaşmayan, tek kelimeyle insanî olmayan bu tutum kabul edilemez.

İsrail’i, Harem-i Şerif’in hukukî statüsüne saygı duymaya ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki çağrısına uymaya davet ediyorum."