Adalet Kurultayı'nda içki içen CHP'li başkanın ihracı istendi

CHP, Adalet Kurultayı'nda içki içilmesi ile ilgili kritik kararı aldı. Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez, "Tedbirli kesin ihraç" talebiyle disipline sevk edildi.

Haber Merkezi Diger
Arşiv

CHP'nin ağustos ayında düzenlediği Adalet Kurultayı'nda içki içilirken kaydedilen görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Habertürk TV'de yer alan habere göre; Eleştiri alan o görüntüler için adım atıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine CHP İstanbul İl Yönetimi toplantı yaptı. Toplantıda CHP Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez ile birlikte Şişli örgütünden iki üyenin, kurultayda içki tükettikleri gerekçesiyle disipline sevk edilmeleri kararlaştıldı.

Disiplin soruşturmasının ardından üç kişinin CHP'den ihraç edilip edilmeyeceği karara bağlanacak.

  • ŞEHİTLİKTE İÇKİ İÇTİLER
  • CHP’nin Çanakkale Şehitliği’nin bulunduğu bölgede kurduğu kampta adalet kurultayında içki içilen görüntüler internette paylaşıldı. Paylaşılan görüntülerde kurultaya giden bir grup, elindeki bira kutularıyla oynuyor, bir kişi de olan biteni videoya çekiyordu.
  • Gelibolu’da FETÖ alayı

CHP'li Erdoğdu: İçki içmek günah değil
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu skandal bir açıklamaya imza atarak içki içmenin günah olmadığını iddia etti. CHP'nin Çanakkale'deki Şehitlikte düzenlediği Adalet Kurultayı'nda alkollü içki içen parti üyeleriyle ilgili açıklama yapan Erdoğdu: "İçki içmek günah değildir. İçki içmek sosyal bir aktivite benim gözümde" dedi.