Bakan Ala: Polisin ağır silahları olacak

İçişleri Bakanı Efkan Ala, polisin 28 Şubat'tan önce ağır silahları olduğunu hatırlatarak "Polis kendi kullanacağı kadar ağır silah edilecek. Bir şey olup da olmamış gibi davranmak bizim politikamız değil. Polisin ağır silahları da olacak" dedi.

Haber Merkezi IHA
İçişleri Bakanı Efkan Ala gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan 'Neler Oluyor' programına konuk oldu. İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sorularını cevaplayan Ala, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Ala, 15 Temmuz'da memleketin büyük bir ihanet şebekesinin darbe girişimine şahit olduğunu dile getirdi. Türkiye için çok acı verici bir durumla söz konusu olduğunu söyleyen Ala, “Bin 500 yıllık Türk İslam tarihinde de, ondan önceki dönemlerde de eşine az rastlanır bir ihanet var. Akıl seviyesinin gerçekten çok altında bir rezillik bu. İnsanın bu alçaklığı ifade etmekte zorlanması çok tabii. Hangi kelimeyi kursanız bu alçaklığı tanımlamakta zorlanırsınız. Bu, Türkiye'ye yapılabilecek en büyük kötülük. Diğer taraftan bu alçaklığa karşı bütün milletimiz topyekun demokrasiye, kendi iradesine sahip çıktı; her yaştan, her düşünceden, her siyasi görüşten insan sokaktaydı ve tankları, uçakları durdurdu. Diğer taraftan 2002'den beri liderliğini yaptığı bir hareket, Türkiye'yi lig atlatan, az gelişmiş ülkeler içerisinden G-20 içerisine giren bir Türkiye'ye taşıyan bir lider; karizmatik duruşuyla, krizlere karşı milletin beklediği bir duruşla meseleye vaziyet etti. Medyamız da meseleyi oradan çıkardı yani Türkiye'yi düşürmek istedikleri yere düşürmedi. Milletiyle beraber başkomutan, lider olarak; başbakan yine aynı şekilde durdu. Siyasi parti genel başkanları her şeyi bir kenara bırakarak, memleket meselesi olunca nasıl bir araya gelineceğini, darbelerle karşı durulabileceğini gösteren çok iyi bir duruş sergiledi. Türk medyası dünya tarihine altın harflerle yazılacak bir duruş sergiledi. Sivil toplum kuruluşları, belediyeler, seçilmişler, emniyet, herkes topyekun meseleye sahip çıktı varlığını ortaya koydu. Çünkü varlığını hedef alan bir saldırıydı. Emniyet teşkilatımızdaki değişikliklerin ne kadar önemli olduğu görüldü. Onların işgal ettiği yerleri teker teker geri aldılar” diye konuştu.

“Polisin ağır silahları da olacak”

İçişleri Bakanı Ala, emniyet mensuplarının ağır silahlar edinip edinmeyeceği yönündeki soruya, “Polis kendi kullanacağı kadar ağır silah edilecek. Bir şey olup da olmamış gibi davranmak bizim politikamız değil. Güven ve inanmak işin bir kısmıdır. Öyle bir düzenleme yapacaksınız ki güvenilmeyen insan bile bir şey yapamayacak. Kötü niyetli birileri gelse bile, kötü niyetlerini gerçekleştirilemeyeceği sistemi getireceksiniz. Polisin ağır silahları da olacak. Vardı daha önce, 28 Şubat'ta aldılar. Niye almışlar; sanki bu ülkede 12 Eylül olmamış, sanki 71, sanki 60 olmamış. Herkes artık sorunu kilimin altına itmeyi politika olmaktan çıkardı. Böyle bir problemimiz var. 31 Mart vakasından beri bu millet kaç darbe yaşadı. Burada karşımıza aldığımız, her seferinde asker üniforması içerisine girebilen ya hain oluyor, ya teröristler oluyor böyle, ya başka niyetteki kimseler oluyor; bunların Türkiye'ye zarar vermesini önleyecek güç dengesini kuracaksınız” diye cevap verdi.