Başbakan Yıldırım: PKK belini doğrultamaz

Başbakan Binali Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığında Asayiş ve Terörle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Terörle etkin mücadeleye vurgu yapan Yıldırım "Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığında Asayiş ve Terörle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

15 Temmuz'da alçak terör örgütü FETÖ darbe girişiminde bulunmuş bütün milletimiz buna şahit olmuştur. İnsanları gözlerini hiç kırpmadan bu alçaklar katlettiler, yaraladılar. Milletimize, devletimize, demokrasimize adeta kurşun sıktılar. O gün Jandarma Genel Komutanlığı'nı da alçakla işgal etti.

PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur.

Ülkemize girmeye çalışan 50 binin üzerinde yabancı savaşçıyı geri gönderdik. 5 binin üzerinde DEAŞ mensubunu da yakaladık, gerekli hukuki süreci sürdürüyoruz. PKK terör örgütü milletimizin birliğini beraberliğini yok etmeye çalışan bir terör örgütüdür. Bu örgüte karşı da son yıllarda verilen bir mücadele adeta destansı bir mücadeleye dönüşmüştür.

Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur. Artık terör örgütünün yurt içindeki faaliyetlerinin sonlandırılmasına çok az bir şey kalmıştır.

Gerek jandarmamız gerek polisimiz gerek güvenlik korucularımız ve Silahlı Kuvvetler mensuplarımızın asla kış uykusuna yatmak gibi bir niyeti yoktur. Yurdun her köşesinde, dağda, şehirde, bayırda amansız bir takiple bu alçakları, kış yapılanmasına fırsat vermeden, göz açtırmadan bulundukları yerde imha etmek için her türlü çabayı, gayreti göstermektedir.

Dağlarteröristedar oldu