FETÖ DEAŞ’ın programını da kullanmış

Örgüt içi haberleşmede ByLock, Eagle, Tango gibi kripto programları kullanan FETÖ’nün DAEŞ’in de kullandığı 'Surespot' isimli mesajlaşma programını da kullandığı ortaya çıktı.

Osman Özgan Yeni Şafak
FETÖ DEAŞ’ın programını da kullanmış
Devletin tüm kurumlarına sızan ve deşifre olmamak için takiye yöntemini kullanan FETÖ'nün ByLock, Eagle ve Tango gibi kripto programlarından başka uygulamalarda kulandığı ortaya çıktı. Ankara'da yürütülen ve Cumhuriyet Savcısı Gökçe'nin yürüttüğü FEÖ soruşturmasına giren bir itiraf ifadesi, örgütün "Surespot" isimli programı kullandığını da ortaya koydu. FETÖ'cülerin terör örgütü DEAŞ'ın da kullandığı programlar arasında yer alan Surespot'tan 15 Temmuz darbe girişimi sırasında da mesajlaştığı tespit edildi.

GÖREVE GİTMEDİM

Örgütün kullandığı söz konusu programı deşifre eden itirafçı Üsteğmen Y.E., ifadesinde şunları kaydetti: “5 Mayıs'ta Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı'na tayinim çıktı. En geç 15 Temmuz'da ilişiğimin kesilmesi isteniyordu. 15 Temmuz gecesi yeni katılacak birliğe katılış yapmadığım ve bir önceki görev yerinde de yetkim kalmadığı için herhangi bir birliğe giriş veya çıkış yapmadım. O gece de ikamet ettiğim evimdeyken telefonuma Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan mesaj geldi. Mesajda 'Ankara ve İstanbul'da görev yapan tüm personelin acilen birliklere katılması, birliklerine katılmayan personelin firari sayılacağı' belirtiliyordu."

BU MÜBAREK İŞTEN GERİ KALMA!

"Durumu aradığım amirime sordum. Onun da 'Herhangi bir emir gelmediği müddetçe birliğe katılış yapma benim bir bilgim yok' demesi üzerine evimde bekledim. 16 Temmuz sabahı saat 07.00 sıralarında Surespot'tan mesaj geldi. Benimle ilgilenen Bülent kod adlı abi, “Silahımın olup olmadığını sordu. Ben de 'var' deyince, 'Bu mübarek işten geri kalma, darbeye destek ver' cevabını verdi” dedi. Ben de bunun üzerine programı telefonumdan kaldırdım."